• چهارشنبه / ۱۷ دی ۱۴۰۴ / ۱۸:۰۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404101711072
  • خبرنگار : 50649

اتحاد در سایه حرم شاهچراغ (ع) / شیراز یکصدا برای ایران مقتدر

اتحاد در سایه حرم شاهچراغ (ع) / شیراز یکصدا برای ایران مقتدر

ایسنا/فارس تجمع شماری از مردم شیراز برای اتحاد، همدلی و لبیک به رهبری و بزرگداشت سالروز شهادت حضرت شاهچراغ (ع) عصر چهارشنبه ۱۷ دی‌ در مسیر مجتمع شهید فعال تا حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) برگزار شد؛ تجمعی که بیش از آنکه یک گردهمایی رسمی باشد، روایت زنده‌ای از همدلی مردم در سایه دلبستگی به ایران بود.

همزمان با فرارسیدن هفدهم رجب، سالروز شهادت امین ولایت، حضرت احمدبن موسی شاهچراغ (ع)، فضای معنوی شیراز رنگ دیگری به خود گرفت. سومین حرم اهل‌بیت (ع) در ایران اسلامی، در میان پرچم‌های عزا، نوای مرثیه و حضور عاشقانه زائران، غرق ماتم و اندوه بود؛ اندوهی که با همدلی و وحدت مردم، به جلوه‌ای از ایمان جمعی تبدیل شد.

در امتداد همین حال‌وهوای معنوی، تجمع مردمی اتحاد و همدلی نیز با حرکت جمعیت به سمت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) به نقطه اوج خود رسید؛ جایی که مسیر خیابان‌ها به صحن و سرای نورانی ختم می‌شد و قدم‌های مردم، به نیت زیارت و تجدید عهد، آرام‌تر اما مصمم‌تر می‌شد.

از ساعت‌ها پیش از آغاز تجمع، خیابان احمدی شمالی حال‌وهوایی متفاوت به خود گرفته بود. زن و مرد، پیر و جوان، خانواده‌هایی با کودکان خردسال، دانشجویان، بازاریان و سالمندانی که عصا به دست اما استوار قدم برمی‌داشتند، آرام‌آرام به سمت مجتمع شهید فعال حرکت می‌کردند. پرچم‌های سه‌رنگ ایران، تصاویر شهدا و پلاکاردهایی با مضامین وحدت و اقتدار ملی، خیابان را به صحنه‌ای زنده از همبستگی تبدیل کرده بود.

فضای تجمع، بیش از هر چیز، رنگ و بوی عاطفه داشت؛ عاطفه‌ای آمیخته با اندوه شهادت حضرت شاهچراغ (ع) و امید به آینده‌ای که مردم، آن را در گرو وحدت و همدلی می‌دانستند. صدای صلوات، زمزمه دعا و شعارهای آرام اما ریشه‌دار، نشان می‌داد که این حضور، برخاسته از دل مردم است؛ حضوری که نه با هیاهو، بلکه با باور شکل گرفته بود.

آمده‌ایم بگوییم هنوز کنار هم هستیم

مجتبی فرزدقی، یکی از حاضران، مردی میانسال که همراه همسر و فرزندش در تجمع حضور یافته بود، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: ما امروز نیامده‌ایم فقط یک شعار بدهیم؛ آمده‌ایم بگوییم با همه سختی‌ها، هنوز کنار هم هستیم. شهادت حضرت شاهچراغ (ع) برای مردم شیراز فقط یک واقعه تاریخی نیست، یک زخم زنده است که هر سال ما را بیشتر به هم نزدیک می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی از اتحاد حرف می‌زنیم، یعنی همین که مردم با سلیقه‌ها و نگاه‌های مختلف کنار هم می‌ایستند و یک هدف مشترک را فریاد می‌زنند؛ ایران مقتدر. این حضور، برای من بیشتر از هر حرف سیاسی معنا دارد، چون از دل مردم آمده و به دل مردم هم می‌نشیند.

این همدلی، پاسخ ما به دشمنان است

ساره فرزانه، دختر جوانی که پرچم ایران را بر دوش داشت، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نسل ما خیلی چیزها دیده است؛ فشار، ناامیدی، اما در کنار همه این‌ها یاد گرفته‌ایم که اگر کنار هم نباشیم، چیزی عوض نمی‌شود. این تجمع برای من یعنی اینکه هنوز امید زنده است.

وی با اشاره به فضای معنوی مسیر تجمع افزود: حرکت به سمت حرم شاهچراغ (ع) حس خاصی دارد؛ انگار همه اختلاف‌ها در این مسیر کمرنگ می‌شود. این همدلی، بهترین پاسخ به کسانی است که فکر می‌کنند مردم از هم جدا شده‌اند.

لبیک به رهبری یعنی مسئولیت‌پذیری جمعی

عبدالله شکارچی، یکی از معلمان بازنشسته شیرازی نیز به ایسنا گفت: لبیک به رهبری فقط یک جمله نیست؛ یعنی هر کدام از ما در جایگاه خودمان مسئول باشیم. امروز مردم آمده‌اند بگویند اگر قرار است ایران قوی بماند، سهم ما هم در این مسیر مشخص است.

وی ادامه داد: برای من که سال‌ها با نسل‌های مختلف سروکار داشته‌ام، دیدن این ترکیب جمعیتی دلگرم‌کننده است. وقتی نوجوان کنار سالمند قدم می‌زند، یعنی این پیام وحدت در حال منتقل شدن از نسلی به نسل دیگر است.

شاهچراغ (ع)، محور وحدت شیراز

عفت‌السادت حسینی، بانوی سالخورده‌ای که با چادر مشکی و عکس حضرت شاهچراغ (ع) در دست در تجمع حضور داشت، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: شاهچراغ (ع) همیشه پناه مردم شیراز بوده است. در شادی و غم، مردم به این حرم تکیه کرده‌اند و امروز هم همین اتفاق افتاده است.

وی افزود: ما با این حضور می‌خواهیم بگوییم که از ترس و تفرقه عبور کرده‌ایم. این جمعیت، نشانه زنده بودن ایمان و غیرت مردم است؛ نشانه اینکه شیراز هنوز دل‌تپنده ایران است.

تجمع کاروان‌های پیاده زیارتی از ۱۲ شهرستان فارس در حرم شاهچراغ (ع)

به گزارش ایسنا، علاوه بر این‌ها کاروان‌های پیاده زیارتی از ۱۲ شهرستان استان فارس نیز امروز با حضور هماهنگ و متحد، خود را به شیراز رسانده بودند. زائرانی که از مبدأ میدان شهداء، مسیر تشرف به آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) را پیمودند و با ورود به صحن‌های حرم، حلقه دیگری از پیوند مردمی و آیینی را رقم زدند؛ پیوندی که نشان می‌داد شیراز، در این روز، میزبان دل‌هایی از سراسر فارس است.

در حرم مطهر، آیین عزاداری با اقامه نماز ظهر و عصر به امامت تولیت آستان مقدس ادامه یافت و پس از آن، حجت‌الاسلام والمسلمین کیخا با سخنانی در تبیین جایگاه حضرت شاهچراغ (ع) و نقش این بارگاه در حفظ هویت دینی و انسجام اجتماعی، به ایراد سخن پرداخت. همچنین مداحان اهل‌بیت (ع)، حاج سعید خائف‌پناه و حاج حسن شالبافان، با مرثیه‌سرایی، فضای حرم را آکنده از حزن و شور حسینی کردند.

در نهایت، اجتماع مردمی شیراز، در پیوندی معنادار با آیین عزاداری شاهچراغ (ع)، به پایان رسید؛ اما آنچه در ذهن و دل حاضران باقی ماند، تصویری روشن از وحدت، ایمان و همدلی بود. تصویری که نشان می‌داد وقتی مسیر تجمع به حرم ختم می‌شود، پیام آن نیز از زمین به آسمان گره می‌خورد؛ پیامی برای ایران، برای اقتدار و برای ماندگاری در سایه همدلی.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۱۰-۱۷ ۲۰:۳۵

دمتون گرم امام زمان نگهدارتون

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۱۷ ۲۳:۳۲

لبیک یا احمدابن موسی ع لبیک یا حسین ع لبیک یا خامنه ای

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۲۳ ۰۵:۴۵

سلام ممنون از پست خوبتون و از وقتی که گذاشتید🌹🙏