• پنجشنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1404101811423
  • خبرنگار : 50673

رئیس کمیسیون عمران مجلس:

بندر شهید رجایی نقش محوری در اقتصاد کشور و حفظ ثبات بازار ایفا می‌کند

بندر شهید رجایی نقش محوری در اقتصاد کشور و حفظ ثبات بازار ایفا می‌کند

ایسنا/هرمزگان رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به بازگشت بندر شهید رجایی به شرایط عادی پس از حادثه ۸ ماه گذشته، از تسریع در روند ترخیص و توزیع کالاها، کاهش زمان ماندگاری محموله‌ها و تثبیت تأمین کالاهای اساسی خبر داد و تأکید کرد: این بندر نقش محوری در اقتصاد کشور و حفظ ثبات بازار ایفا می‌کند.

محمدرضا رضایی‌کوچی امروز پنج‌شنبه ۱۸ دی در جریان بازدید از بندر شهید رجایی با اشاره به حادثه‌ای که حدود هشت ماه پیش در این بندر رخ داد، اظهار کرد: این حادثه منجر به آسیب دیدن بخشی از کانتینرها شد، اما خوشبختانه با همت و تلاش شبانه‌روزی مجموعه سازمان بنادر و دریانوردی و کارکنان پرتلاش بندر شهید رجایی، این سایت در مدت زمانی کوتاه به‌طور کامل بازسازی و فعالیت‌ها به روال عادی بازگشت.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون روند ترخیص کالاها با حداکثر سرعت در حال انجام است، افزود: محموله‌ها بدون وقفه در سراسر کشور توزیع می‌شوند که این موضوع بیانگر توانمندی و آمادگی بالای بنادر کشور در مدیریت بحران و بازگشت سریع به شرایط پایدار است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس در ادامه با قدردانی از مدیران و کارکنان سازمان بنادر و دریانوردی، به‌ویژه فعالان بندری و دریایی شاغل در بندر شهید رجایی، تصریح کرد: این بندر به‌عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بندر تجاری کشور، نقش راهبردی در اقتصاد ملی ایفا می‌کند و نزدیک به ۵۵ درصد صادرات و واردات ایران از طریق آن انجام می‌شود.

وی ادامه داد: تجهیزات، زیرساخت‌ها و امکانات مستقر در بندر شهید رجایی از نظر فناوری با استانداردهای روز دنیا برابری می‌کند و بهره‌گیری از آخرین تکنولوژی‌های حوزه بندری، موجب افزایش سرعت، ایمنی و بهره‌وری عملیات تجاری در این بندر مهم شده است.

رضایی‌کوچی با اشاره به افزایش موقت زمان ماندگاری کالاها پس از حادثه اخیر، گفت: با برگزاری نشست‌های متعدد و پیگیری‌های مستمر در کمیسیون عمران مجلس، امروز شاهد کاهش قابل توجه زمان نگهداری کالا در بندر شهید رجایی هستیم، هرچند این روند باید با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط باز هم کوتاه‌تر شود.

وی در ادامه درباره واردات کالاهای اساسی اظهار کرد: بخش عمده‌ای از کالاهای اساسی کشور از طریق بندر شهید رجایی تأمین می‌شود و خوشبختانه تمامی اقلام مورد نیاز کشور طبق روال معمول در حال ورود است و با حداکثر سرعت به اقصی نقاط کشور توزیع می‌شود؛ به‌گونه‌ای که میزان دپوی کالا در این بندر به حداقل ممکن رسیده است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس همچنین با اشاره به مصوبات اخیر مجلس در راستای حفظ ثبات بازار کالاهای اساسی خاطرنشان کرد: بر اساس توافقات صورت‌گرفته، قیمت برخی اقلام اساسی تثبیت خواهد شد و در صورت بروز نوسانات قیمتی، مابه‌التفاوت آن از سوی دولت پرداخت می‌شود تا آرامش بازار حفظ شده و فشار مضاعفی به معیشت مردم وارد نشود.

وی افزود: این اقدام که با هماهنگی دولت و مجلس انجام می‌شود، می‌تواند آثار منفی نوسانات ارزی، به‌ویژه در شرایط حرکت به سمت ارز تک‌نرخی را به‌طور محسوسی کاهش دهد.

رضایی‌کوچی در پایان با تأکید بر عملکرد مثبت بندر شهید رجایی گفت: روند تأمین، ترخیص و توزیع کالاهای مورد نیاز کشور در این بندر به‌صورت منظم، دقیق و با سرعت مطلوب در حال انجام است و هیچ‌گونه خللی در پاسخ‌گویی به نیازهای اساسی کشور وجود ندارد.

ارتقای حداقل ۳ بندر کشور به نسل سوم تا پایان برنامه هفتم

سعید رسولی رئیس سازمان بنادر و دریانوردی کشور از برنامه‌ریزی برای ارتقای حداقل سه بندر ایران به بنادر نسل سوم تا پایان برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: بندر شهید رجایی به‌عنوان مهم‌ترین بندر تجاری کشور، در مسیر تبدیل‌شدن به بندری با خدمات پیشرفته، صنایع مستقر و فناوری‌های نوین قرار دارد.

 رسولی با اشاره به برخورداری ایران از بیش از ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی، این ظرفیت را فرصتی کم‌نظیر برای توسعه تجارت دریایی دانست و اظهار کرد: دسترسی ایران به آب‌های آزاد از طریق خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر، جایگاه کشور را در تعاملات تجاری منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تقویت کرده است.

وی با بیان اینکه بندر شهید رجایی محور اصلی فعالیت‌های بندری و تجاری کشور محسوب می‌شود، افزود: این بندر در حال حرکت به سمت تحقق کامل شاخص‌های بندر نسل سوم است و زیرساخت‌های لازم برای استقرار صنایع، توسعه خدمات پیشرفته و بهره‌گیری از سامانه‌های هوشمند در آن فراهم می‌شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به استقبال کشورهای منطقه از سرمایه‌گذاری در بنادر ایران تصریح کرد: در حال حاضر قراردادهای سرمایه‌گذاری با برخی کشورهای علاقه‌مند به حضور در بنادر کشور در مراحل نهایی قرار دارد. بسیاری از کشورهای همسایه شمالی که محصور در خشکی هستند، برای دسترسی به آب‌های آزاد ناگزیر به استفاده از ظرفیت بنادر ایران‌اند و این موضوع زمینه‌ساز همکاری‌های مطلوبی شده است.

رسولی با اشاره به الزامات برنامه هفتم توسعه گفت: بر اساس این برنامه، مقرر شده است تا پایان دوره، حداقل سه بندر کشور به بنادر نسل سوم ارتقا یابد. نسل‌بندی بنادر ارتباطی با قدمت آن‌ها ندارد، بلکه سطح خدمات، نوع فعالیت‌ها، استقرار صنایع و میزان استفاده از فناوری‌های نوین، معیار اصلی این تقسیم‌بندی است.

وی توضیح داد: در بنادر نسل اول صرفاً عملیات تخلیه و بارگیری انجام می‌شود، بنادر نسل دوم علاوه بر این خدمات، امکانات لجستیکی، انبارداری و نگهداری کالا را ارائه می‌دهند و در بنادر نسل سوم، صنایع در جوار بندر مستقر شده و خدمات بندری با اتکا به سامانه‌های اطلاعاتی و فناوری‌های نوین ارائه می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی بندر شهید رجایی را یکی از مهم‌ترین مصادیق حرکت به سمت بنادر نسل سوم عنوان کرد و گفت: این بندر با برخورداری از دسترسی مناسب به آب‌های آزاد، ظرفیت‌های گسترده‌ای برای توسعه دارد. در حال حاضر ۲۴۰۰ هکتار اراضی فعال در بندر شهید رجایی وجود دارد و طرح توسعه‌ای به وسعت ۱۴۰۰ هکتار نیز در مرحله آماده‌سازی زیرساخت‌ها و آغاز سرمایه‌گذاری‌های جدید قرار دارد.

رسولی در پایان ابراز امیدواری کرد: با اجرای برنامه‌ها و اقدامات در دست انجام، بندر شهید رجایی که سهم قابل‌توجهی از ترانزیت دریایی کشور را به خود اختصاص داده است، به سطوح بالاتری از بنادر نسل سوم ارتقا یابد و نقش مؤثرتری در توسعه اقتصادی و ارائه خدمات به مردم ایفا کند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha