• یکشنبه / ۲۸ دی ۱۴۰۴ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1404102815276
  • خبرنگار : 71614

هشدار هواشناسی نسبت به «سرمای نامتعارف» در ۳۰ استان/ لزوم صرفه‌ جویی در مصرف انرژی

هشدار هواشناسی نسبت به «سرمای نامتعارف» در ۳۰ استان/ لزوم صرفه‌ جویی در مصرف انرژی

سازمان هواشناسی کشور نسبت به کاهش محسوس دما و سرمای نامتعارف در ۳۰ استان همچنین افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج در آب‌های شمالی و جنوبی ایران هشدار داد.

به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی کشور با صدور دو اطلاعیه، هشدار سطح نارنجی صادر کرد و به‌صورت جداگانه از کاهش محسوس دما سپس افزایش وزش باد ارتفاع امواج آب‌های شمال و جنوب خبر داد.

بر اساس متن اولین اطلاعیه سه‌شنبه تا پنجشنبه (۳۰ دی‌ماه تا ۲ بهمن‌ماه) با نفوذ توده هوای سرد، در نواحی مختلف کشور کاهش محسوس دما، سرمای نامتعارف و استمرار آن و در نواحی سردسیر یخبندان اتفاق می‌افتد. 

سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد: توده هوای سرد سه‌شنبه (۳۰ دی‌ماه) به اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و بوشهر، چهارشنبه ( اول‌ بهمن‌ماه) به اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان، مرکزی، قزوین، البرز، تهران، قم، گیلان، مازندران، گلستان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، فارس، یزد، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، سمنان و بوشهر و پنج‌شنبه (۲ بهمن‌ماه) به خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، سمنان، گلستان، مازندران و یزد نفوذ خواهد کرد.

این شرایط  جوی با افزایش مصرف حامل‌های انرژی، احتمال کاهش منابع انرژی، یخ‌زدگی سطح جاده‌های مواصلاتی و لغزندگی جاده‌ها همراه خواهد بود بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به مدیریت و صرفه جویی در مصرف انرژی در بخش خانگی و صنعتی، اتخاذ تمهیدات لازم جهتِ عدم لغزندگی معابر و جاده‌ها، عایق‌بندی مناسب لوله‌های آب، استفاده از ضد یخ در رادیاتور خودرو و ماشین‌آلات کشاورزی، تنظیم دما و رطوبت گلخانه‌ها و دامداری‌ها و سالن‌های پرورشی توصیه می‌کند.

وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در شمال و جنوب کشور

اطلاعیه دیگر این سازمان، در خصوص فعالیت دو سامانه جوی و افزایش وزش باد و ارتفاع امواج دریا در شمال و جنوب است و ضمن آن به مخاطرات احتمالی و ارایه توصیه‌هایی به فعالان دریایی پرداخته است. 

بر این اساس بیشینه سرعت وزش باد و ارتفاع امواج به تفکیک سه‌شنبه و چهارشنبه (۳۰ دی‌ماه و اول بهمن‌ماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گیلان و مازندران و گلستان، در دریای خزر و پنج‌شنبه (۲ دی‌ماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان گلستان، در دریای خزر افزایش می‌یابد، به‌طوری‌که بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۴ تا ۲۸ نات و بیشینه ارتفاع امواج تا ۱.۸ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۸ متر در مناطق دور از ساحل افزایش می‌یابد.

در این شرایط خطرغرق شدن شناگران، احتمال پاره شدن تورهای صیادی، صدمه به ماهیان در قفس و صدمه به قایق‌های کوچک تفریحی و مسافری و شناورهای سبک و اختلال در تردد شناورها و فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی، احتمال خسارت به تاسیسات دریایی وجود دارد و سازمان هواشناسی نسبت به به ممانعت از شنا، محدود کردن تردد قایق‌های سبک و تفریحی، ورود و خروج کشتی‌ها به بندر با احتیاط، تردد کشتی‌های تجاری با احتیاط، محدود کردن فعالیت‌های شیلاتی، محدود کردن فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحل و اتخاذ تمهیدات لازم توسط کلیه فعالان دریایی توصیه شده است.

در ادامه این اطلاعیه آمده است: سه‌شنبه و چهارشنبه (۳۰ دی‌ماه و اول بهمن‌ماه) مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس، تنگه هرمز و غرب دریای عمان و پنج‌شنبه (۲ بهمن‌ماه) مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس، تنگه هرمز و مناطق ساحلی و دور از ساحل استان سیستان و بلوچستان، در دریای عمان با افزایش وزش باد و ارتفاع امواج دریا روبرو می‌شوند. 

داده‌های سازمان هواشناسی حاکی از این است که در طول این سه روز افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای در محدوده ۲۶ تا ۳۴ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج تا ۲متر در مناطق ساحلی و بیش از ۲ متر در مناطق دور از ساحل مورد انتظار خواهد بود. در این شرایط خطر غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت‌های تفریحی، اختلال در ترددهای دریایی قایق‌های صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تردد کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و سکوهای نفتی دور از انتظار نیست.

سازمان هواشناسی نسبت به منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی  توصیه می‌کند.

به گزارش ایسنا در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha