• پنجشنبه / ۲ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404110200653
  • خبرنگار : 50187

در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مطرح شد

اظهارنظر مسئولان استان کرمان درباره فرصت‌ها و تهدیدات حضور اتباع؛ از اشتغال تا امنیت

اظهارنظر مسئولان استان کرمان درباره فرصت‌ها و تهدیدات حضور اتباع؛ از اشتغال تا امنیت

ایسنا/کرمان نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان، پنجشنبه دوم بهمن با موضوع «بررسی چالش‌ها و راهکارهای به‌کارگیری نیروی کار اتباع در صنایع مختلف استان» با حضور استاندار و معاونان امنیتی و اقتصادی استانداری، رئیس کل دادگستری و معاون اجتماعی دادگستری، تعدادی از مدیران دستگاه‌های دولتی، نماینده اداره کل اطلاعات و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد.

سیدمهدی طبیب‌زاده -رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان- در این نشست اظهار کرد: بعد از جنگ ۱۲ روزه و اخراج اتباع خارجی، در بخش‌های صنعت و معدن و کشاورزی با مشکلاتی در زمینه به‌کارگیری اتباع مواجه شده‌ایم.

وی با اشاره به نبود آمار و اطلاعات دقیق در این حوزه، از پیچیدگی حضور اتباع با ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی گفت و بر لزوم ساماندهی این وضعیت تاکید کرد.

لزوم پایش دقیق نیروهای رسمی و غیررسمی اتباع

طبیب‌زاده با ارائه پیشنهاداتی بیان کرد: اولین کاری که باید انجام شود این است که پایش دقیقی چه به لحاظ نیروهای رسمی و چه غیررسمی از اتباع داشته باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان ضمن تاکید بر اینکه ما از دید کارشناسی به موضوع نگاه می‌کنیم، افزود: حتما مسائل امنیتی و سیاسی کشور در اولویت است و نگاه ما بر تاثیر اقتصادی این طرح و همه موارد قابل توجه بوده است.

وی با اشاره به سرگردانی کارفرمایان در استفاده از مهاجران بیان کرد: اکنون این افراد نمی‌دانند چگونه می‌توانند از اتباع استفاده کنند و این جلسه می‌تواند شروع خوبی برای ساماندهی و به دست آوردن آمار منسجم باشد و نهادسازی خوبی صورت بگیرد.

طبیب‌زاده گفت: در اتاق بازرگانی سعی بر این است تا در هر معضلی که در مسیر کسب و کار مانع ایجاد کرده، تمام توانمان را بگذاریم تا با کمک دولت مسائل را حل کنیم.

وی در پایان سخنانش با اشاره به قطعی اینترنت و مشکل توقف صادرات و صادرکنندگان، بر لزوم تصمیم‌گیری سریع‌تر در این رابطه تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، حامد بدرآبادی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی استان کرمان نیز در این جلسه اظهار کرد: در تمام دنیا و به ویژه در کشورهای در حال توسعه به‌کارگیری نیروی خارجی و اتباع، یکی از عوامل مهم پیشرفت و ثبات اقتصادی این کشورهاست و در بسیاری از مقاطع وجود این افراد حتی از نظر فناورانه، تکنولوژی و تولید علم کمک شایانی به این کشورها کرده است.

وی افزود: به طور مثال در کشورهای خارجی حاشیه خلیج فارس مانند امارات، عمان، کویت قطر و دیگر کشورها یک سازوکار بسیار منظم، مشخص و پیش بینی شده‎‌ای برای ورود اتباع و اشتغال و اقامت آنها پیش بینی شده  و از اتباع خارجی استفاده می‌کنند و در مسائل امنیتی این کشورها هم چالش ویژه‌ای از سمت اتباع خارجی مشاهده نمی‌کنید پس قاعدتا این مسئله قابل مدیریت است.

بدرآبادی گفت: اما در ایران علاوه بر اینکه نتوانستیم از این فرصت به نحو احسن استفاده بکنیم، بلکه در بسیاری از مسائل در حوزه‌های امنیتی، اجتماعی و اقتصادی حتی دچار چالش‌های شدید با حضور این افراد شده‌ایم.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی استان کرمان اظهار کرد: پیچیدگی‌های فرآیندهای اداری درباره ورود و به‌کارگیری اتباع در ایران داریم ضمن اینکه عدم انسجام در قوانین و مقررات و نهادهای مربوطه وجود دارد.

اظهارنظر مسئولان استان کرمان درباره فرصت‌ها و تهدیدات حضور اتباع؛ از اشتغال تا امنیت

وی با اشاره به وابستگی اقتصادی ما به نیروی کار خارجی، افزود: باید در مواجهه با اتباع و مهاجران مقداری کلی‌تر از اتباع افغانستان کار کنیم.

بدرآبادی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به اینکه محدودت‌های منطقه‌ای در جنوب استان کرمان برای اشتغال اتباع یکی از چالش‌هاست، گفت: سئوال این است که آیا این ممنوعیت مانع حضور و اشتغال اتباع شده است؟

وی ادامه داد: در شهرستان‌های ممنوعه بین ۱۰ تا ۳۰ هزار نفر اتباع داریم که نشان می‌دهد یا نظارت و کنترل درست نبوده یا مصوبه برای مقطع کنونی ما کاربرد ندارد و باید تجدیدنظر صورت بگیرد.

بدرآبادی با مطرح کردن این سوال که چقدر روی آموزش، فرهنگ و مسائل اجتماعی اتباع کار شده؟ در ادامه بیان کرد: چابک‌سازی سامانه‌ها و فرآیندهای صدور مجوز برای اتباع از دغدغه‌های کارفرمایان است.

باید تعرفه‌های مشخص برای ارائه خدمات به اتباع داشته باشیم

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها از اتباع به عنوان یک فرصت و منبع درآمد استفاده می‌کنند، گفت: اتباع برای ایران بیش از هزینه، چیزی نداشته‌اند در حالی که باید برای خدماتی که به اتباع می‌دهیم تعرفه‌های مشخص و متفاوتی نسبت به شهروندان خودمان تعریف شود.

به گزارش ایسنا، محمدعلی طالبی استاندار کرمان نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از طرح موضوع اتباع در شورای گفت و گو اظهار کرد: این موضوع بارها در استان مطرح شده اما امروز به جوانب مختلف آن پرداخته شد.

وی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین ایراد ما این است که همیشه به اتباع به عنوان موضوع مقطعی و موقتی نگاه کرده‎‌ایم؛ افزود: اتباع و الزاماتی که در حوزه اقامت اتباع در کشور داریم به رسمیت نشناختیم و نتوانستیم استراتژی مشخص و مدت‌داری برای آنها به وجود بیاوریم و نتیجه این شده از موضوعی که فرصت و تهدیدهایی دارد، بیشتر از تهدیدات متاثر شده و نتوانیم از فرصت‌ها استفاده کنیم.

طالبی با اشاره به نقش اتباع در توسعه کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی اروپا و امریکا، گفت: مهاجران در امریکا به جایگاه ریاست جمهوری رسیده‌اند و در سایر کشورها نیز به همین صورت در مناصب رسمی مسئولیت گرفته‌اند.

استاندار کرمان بیان کرد: ما در ایران به دلیل اینکه برنامه نداشتیم، درگیر چالش‌های اتباع شدیم و تاثیرات آنها در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و ... غیرقابل انکار است.

تهدیدات  امنیتی ناشی از حضور اتباع، غیرقابل انکار است

وی اظهار کرد: اشغال فرصت‌های شغلی ایرانیان، استفاده از یارانه‌ها و تحمیل هزینه‌های سنگین به بیت‌المال از دیگر مسائلی است که در موضوع اتباع با آن مواجه هستیم و تهدیدات امنیتی ناشی از حضور اتباع نیز غیرقابل انکار است زیرا در هر حادثه‌ای در کشور نمونه‌ای از این تاثیرات را می‌بینیم.

طالبی با اشاره به لزوم آسیب‌شناسی این حوزه گفت: باید به نتیجه‌ای برسیم که ما را به سمت بهره بردن از حضور اتباع ببرد و این حذف شدنی نیست و نیاز به مدیریت و ساماندهی است تا ما را به نگاه واقع بینانه در حوزه اتباع برساند.

استاندار کرمان با اشاره به فرصت لایحه سازمان ملی مهاجرت نیز اظهار کرد: باید این موضوع در دستور کار مجمع نمایندگان استان قرار بگیرد و به طور مشخص پیشنهادات اصلاحی مطرح شود.

وی افزود: موضوع کفالت نیز می‌تواند خیلی از مشکلات حوزه اتباع را حل کند. کارفرما مسئولیت افرادی که برای کار نیاز دارد، به عهده می‌گیرد و بنابراین بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی که درگیر هستیم را نخواهیم داشت.

طالبی با اشاره به اینکه پیشنهادات اتاق بازرگانی استان نیز خوب است و باید ارسال و پیگیری شود، در ادامه با اشاره به ممنوعه بودن برخی شهرستان‌ها برای حضور اتباع اظهار کرد: این موضوع دست استان نیست و براساس شرایط جغرافیایی، اطلس اشتغال و نیازهای شهرستان و به ویژه نرخ بیکاری تدوین شده است. در عین حال در طول یک سال گذشته برخی موارد ضروری که در به‌کارگیری اتباع وجود داشته، از طریق شورای تامین استان و شهرستان به صورت موقت اجازه استفاده از نیروی کار اتباع داده شده است.

همچنین حجت الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان در این نشست اظهار کرد: در موضوع اتباع باید خیلی کار شود و هماهنگی بین بخش دولتی و خصوصی ایجاد و دغدغه‌ها برای استفاده از ظرفیت اتباع برطرف شود.

وی افزود: تامین نیروی کار برای بنگاه‌های اقتصادی، وظیفه حاکمیتی است و دولت موظف است زمینه کار افراد را چه داخلی و خارجی انجام دهد. ضمن اینکه هیچ کشوری به توسعه نمی‌رسد مگر از نیروی کار ماهر برخوردار باشد.

حمیدی با اشاره به انجام بخشی از کارها در ایران توسط اتباع، افزود: این ظرفیت مانند تیغ دو لبه است و اگر به خوبی ساماندهی و استفاده شود، بهره‌مندی از ظرفیت بسیار خوب است و در غیر این صورت شاید یکی از بزرگ‌ترین تهیدات امنیتی و اقتصادی کشور باشد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: ۴۵ سال حضور اتباع را در ایران داریم اما آنطور که باید به این مسئله نپرداخته‌ایم در حالی که باید وضعیت ساماندهی شود و بتوانیم از وجود اتباع استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه مهم‌تر از نیروی کار ساده اتباع، جذب سرمایه‌گذاران اتباع است؛ افزود: اکنون اتباع نقش زیادی در بازار، دلالی و نابه‌سامانی دارند.

لایحه سازمان ملی مهاجرت زیرساخت مهمی برای ساماندهی اتباع است

حمیدی با اشاره به اینکه لایحه سازمان ملی مهاجرت بهترین فرصت برای ساماندهی است، گفت: بسیاری از مسائل نیازمند قانون و مقررات است و نمایندگان مجلس باید پای کار بیایند و پیشنهادات خوبی را به مجلس ببرند تا این لایحه و زیرساخت مهمی که برای ساماندهی اتباع است، به نتیجه برسد.

وی در پایان تاکید کرد: به اعتقاد بنده بحث ممنوعه بودن مناطق حضور اتباع نیز باید به استان تفویض اختیار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha