• شنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404110401516
  • خبرنگار : 50175

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد

راه‌اندازی «کیف پول اعتباری» برای حمایت از مرغداران و دامداران لرستان

راه‌اندازی «کیف پول اعتباری» برای حمایت از مرغداران و دامداران لرستان

ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، از اجرای سازوکاری جدید برای حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی خبر داد و گفت: با توجه به افزایش شدید سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، دولت با همکاری بانک کشاورزی، روش جدیدی را برای تأمین نهاده‌های دامی بدون پرداخت نقدی توسط تولیدکننده در دستور کار قرار داده است.

نامدار صیادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه هزینه سرمایه در گردش واحدهای تولیدی به‌طور چشمگیری افزایش یافته است، اظهار کرد: به‌عنوان نمونه، یک واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای که در گذشته برای یک دوره تولید به حدود ۲.۵ تا ۳ میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز داشت، امروز به حدود ۸ تا ۹ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد که عملاً تأمین آن از توان بسیاری از تولیدکنندگان خارج است.

وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی، وظیفه دولت حمایت از تولیدکنندگان و عبور دادن آن‌ها از این مقطع حساس با برنامه‌ریزی دقیق و نظارت بر بازار است. در همین راستا، با توجه به اینکه عمده تولیدکنندگان استان تسهیلات سرمایه در گردش یا سرمایه ثابت خود را در سال‌های گذشته از بانک کشاورزی دریافت کرده‌اند و وثایق آن‌ها نزد این بانک است، همکاری نزدیکی با بانک کشاورزی شکل گرفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: در کوتاه‌مدت، تمامی مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌ها در یک جلسه توجیهی با حضور بانک کشاورزی شرکت کردند تا برای هر یک از تولیدکنندگان، به‌ویژه مرغداران و دامداران، کیف پول اعتباری تعریف و شارژ شود.

صیادی اضافه کرد: بر اساس این سازوکار، تولیدکنندگان نهاده‌های دامی مورد نیاز خود را از طریق سامانه «بازارگاه» از بازرگانان یا واردکنندگان خریداری می‌کنند، اما به‌دلیل کمبود نقدینگی قادر به پرداخت وجه نیستند؛ در این مرحله، بانک کشاورزی با اتکا به کیف پول اعتباری ایجادشده، ضمانت پرداخت را انجام می‌دهد و نهاده دامی بدون پرداخت نقدی در اختیار تولیدکننده قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: تولیدکننده پس از دریافت نهاده، در یک بازه زمانی مشخص—که برای مرغداری‌ها معمولاً حدود دو ماه است—فرصت دارد تا بدهی خود را تسویه کند که این بازه در ابتدا ۹۰ روزه پیش‌بینی شده بود و اکنون به ۱۰۰ روز افزایش یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان این اقدام را یک کار بزرگ و اثرگذار برشمرد و بیان کرد: خوشبختانه این طرح هم‌اکنون در حال اجراست و امروز نیز تعداد زیادی از تولیدکنندگان به بانک کشاورزی مراجعه کرده‌اند و کیف پول‌های اعتباری آن‌ها در حال شارژ شدن است تا بتوانند نهاده‌های مورد نیاز خود را با ضمانت بانک کشاورزی تأمین کنند.

صیادی تأکید کرد: این طرح یکی از اقدامات مهم دولت برای حمایت از تولید، پایداری فعالیت واحدهای دام و طیور و جلوگیری از کاهش تولید در استان لرستان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha