یکشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۵ | ۱۵:۲۳
منبع: نمایندگی سمنان
تأکید امام جمعه سمنان بر ضرورت توجه جدی به اقامه نماز در مدارس و ادارات

تأکید امام جمعه سمنان بر ضرورت توجه جدی به اقامه نماز در مدارس و ادارات

سمنان (ایسنا) - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان با تأکید بر ضرورت توجه جدی به اقامه نماز در مدارس و ادارات اظهار کرد: اگر نماز در محیط‌های آموزشی و دستگاه‌های اجرایی به‌درستی اقامه شود و این موضوع با جدیت بیشتری دنبال گردد، زمینه حضور بیشتر مردم در مساجد و نمازهای جمعه نیز فراهم خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی امروز یکشنبه ۱۰ آبان در نشست فصلی شورای اقامه نماز دبیران دستگاه‌های اجرایی استان سمنان با اشاره به نقش مدارس در نهادینه‌سازی فرهنگ اقامه نماز ادامه داد: دانش‌آموزانی که از دوران مدرسه با نماز جماعت مأنوس می‌شوند و در فعالیت‌هایی همچون اذان‌گویی و مکبری مشارکت می‌کنند، ارتباط بیشتری با مسجد پیدا خواهند کرد. از این رو، توجه به اقامه نماز در مدارس می‌تواند زمینه‌ساز تقویت فرهنگ نماز در جامعه باشد.

وی با بیان اینکه اقامه نماز تنها به برگزاری نماز جماعت و حضور امام جماعت محدود نمی‌شود، خاطرنشان کرد: فراهم کردن مقدمات مناسب برای اقامه نماز، از جمله نظافت نمازخانه‌ها، تأمین امکانات لازم و ایجاد فضایی مطلوب، در ترغیب افراد به حضور در نماز جماعت مؤثر است.

رییس‌ شورای فرهنگ عمومی استان سمنان با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به کیفیت نمازخانه‌های مدارس گفت: به‌ویژه برای دانش‌آموزان در سنین پایین باید محیطی مناسب، تمیز و زیبا برای نماز فراهم شود تا زمینه علاقه‌مندی و ایجاد انگیزه در آنان تقویت گردد. توجه به همین جزئیات می‌تواند در شکل‌گیری ارتباط بهتر نسل جوان با نماز نقش داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی ضمن قدردانی از دبیران اقامه نماز دستگاه‌های اجرایی استان برای تلاش‌ها و پیگیری‌های آنان در مسیر ترویج فرهنگ نماز گفت: قرآن کریم در آیات متعدد، همواره از اقامه نماز سخن گفته است و این تعبیر نشان می‌دهد که نماز باید با توجه، اهتمام و فراهم کردن مقدمات لازم برپا شود. 

وی افزود: اقامه نماز، تنها به خواندن نماز محدود نیست، بلکه مجموعه‌ای از اقدامات فرهنگی، تربیتی و اجرایی را دربرمی‌گیرد و دبیران اقامه نماز در این مسیر نقش مهمی بر عهده دارند.

نماینده ولی‌فقیه در استان با اشاره به ارکان نماز، جایگاه ویژه سجده در معارف اسلامی را یادآور شد و گفت: سجده یکی از ارکان محوری نماز و جلوه‌ای از نهایت بندگی، فروتنی و خاکساری انسان در برابر خداوند متعال است. قرآن کریم در آیات متعددی به سجده تمام موجودات عالم در برابر پروردگار اشاره کرده و بر این حقیقت تأکید دارد که تمام هستی در برابر عظمت الهی خاضع است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی با اشاره به آیه ۱۵ سوره مبارکه رعد «وَلِلَّهِ یَسْجُدُ مَن فِی السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ» گفت: همه موجودات دارای عقل در آسمان‌ها و زمین، چه از روی اختیار و چه به واسطه امر الهی، در برابر خداوند متعال خاضع هستند، خداوند در آیه ۴۹ سوره مبارکه نحل نیز می‌فرماید «وَلِلَّهِ یَسْجُدُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ» حتی آنچه در زمین و آسمان دارای قوه عاقله نیست نیز در برابر پروردگار به سجده می‌افتند.

وی با بیان اینکه سجده با تکبر و منش استکباری سازگاری ندارد، افزود: در ادامه خداوند می‌فرماید «وَهُمْ لَا یَسْتَکْبِرُونَ» انسان در سجده به نهایت خاکساری در برابر خداوند می‌رسد و باید توجه داشته باشد که پیشانی خود را برای پرستش خداوند بر زمین می‌گذارد. اگر انسان با توجه و معرفت بیشتری به حقیقت سجده بنگرد، می‌تواند از این فرصت برای تقویت ارتباط خود با پروردگار بهره ببرد.

نماینده رهبر معظم انقلاب در استان با اشاره به آیه ۱۸ سوره مبارکه حج «أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ یَسْجُدُ لَهُ مَنْ فِی السَّمَاوَاتِ وَمَنْ فِی الْأَرْضِ وَالشَّمْسُ وَالْقَمَرُ وَالنُّجُومُ وَالْجِبَالُ وَالشَّجَرُ وَالدَّوَابُّ وَکَثِیرٌ مِنَ النَّاسِ وَکَثِیرٌ حَقَّ عَلَیْهِ الْعَذَابُ» اظهار کرد: این آیه تصویری گسترده از خضوع همه هستی در برابر خداوند متعال ارائه می‌دهد؛ از فرشتگان و انسان‌ها گرفته تا خورشید و ماه، ستارگان، کوه‌ها، درختان و جنبندگان، همگی به فرمان الهی در برابر پروردگار خاضع‌ هستند.

وی افزود: تمام موجودات عالم، حتی اعضای بدن انسان نیز در حال سجده به خداوند هستند اما برخی انسان‌ها به اختیار خود سجده می‌کنند و برخی نیز از این کار اجتناب می‌کنند که خداوند متکبران را به عذاب وعده داده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) درباره جایگاه ویژه سجده اظهار کرد: در روایتی، فردی که سال‌ها در خدمت پیامبر اکرم(ص) حضور داشت، از ایشان خواست تا زمینه همراهی او با پیامبر(ص) در بهشت فراهم شود. پیامبر اکرم(ص) نیز در پاسخ، کثرت سجده را به‌عنوان شرط این همراهی مطرح کردند. اوج بندگی، نماز است و نقطه اوج نماز نیز سجده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان با اشاره به روایتی از امام محمد باقر(ع) درباره برتری طولانی کردن رکوع و سجود بر قرائت طولانی آیات قرآن در نماز گفت: در روایت آمده «کَثْرَهًْ اللَّبْثِ فِی الرُّکُوعِ وَ السُّجُودِ فِی الصَّلَاهًْ أَفْضَلُ، أَ مَا تَسْمَعُ لِقَوْلِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ فَاقْرَؤُا ما تَیَسَّرَ مِنْهُ وَ أَقِیمُوا الصَّلاةَ إِنَّمَا عَنَی بِإِقَامَهًْ الصَّلَاهًْ طُولَ اللَّبْثِ فِی الرُّکُوعِ وَ السُّجُودِ» هنگامی که از امام محمد باقر(ع) درباره برتری قرائت قرآن یا رکوع و سجود در نماز سؤال شد، ایشان طولانی بودن رکوع و سجود را برتر دانستند.

وی ادامه داد: حضرت در این روایت به آیه قرآن استناد کرده و فرمود عبارت «وَ أَقِیمُوا الصَّلاةَ» در این آیه، به معنای توجه ویژه خداوند به سجده و رکوع طولانی در نماز است؛ همچنین حضرت در ادامه بین قرائت قرآن و دعا در نماز نیز می‌فرماید «دعا» جایگاه بالاتری از قرائت قرآن دارد «أَ مَا تَسْمَعُ لِقَوْلِهِ تَعَالَی‌ قُلْ مٰا یَعْبَؤُا بِکُمْ رَبِّی لَوْ لاٰ دُعٰاؤُکُمْ» خداوند فرموده است اگر دست نیاز شما به سمت خداوند بلند نباشد، خداوند برای شما ارزش و اعتباری قائل نخواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی با تأکید بر ضرورت اهتمام به نماز اول وقت افزود: در سیره و توصیه‌های اساتید اخلاق به ویژه مرحوم آیت‌الله‌العظمی بهجت(ره) نیز بر مداومت بر نماز اول وقت تأکید شده است. ایشان فرموده‌اند حتی اگر نماز انسان از مراتب بالای حضور قلب برخوردار نباشد، اهتمام به اقامه آن در اول وقت می‌تواند زمینه رشد معنوی و دستیابی به مراتب بالاتر را فراهم کند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه سمنان در یکشنبه ۱۰ آبان، وی در استان «سجده» را مهمترین رکن از ارکان نماز دانست و گفت: در این حالت انسان خاضعانه به درگاه الهی روی آورده و تکبر نیز از او دور می‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان در پایان ابراز امیدواری کرد با اهتمام بیشتر مسئولان و دبیران اقامه نماز دستگاه‌های اجرایی، زمینه ترویج فرهنگ نماز و تقویت ارتباط نسل جوان با نماز فراهم شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها