• دوشنبه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1404112011708
  • خبرنگار : 50673

توضیح مدیرکل محیط زیست درباره بوی گاز در بندرعباس

توضیح مدیرکل محیط زیست درباره بوی گاز در بندرعباس

ایسنا/هرمزگان مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان منشأ بوی آزاردهنده گاز در غرب بندرعباس را پسماندهای صنعتی حاوی ترکیبات مرکاپتان‌ها (نفتی) یا لجن‌های اسیدی ناشی از شست‌وشوی مخازن واحدهای صنعتی و تانکرهای حمل مواد شیمیایی دانست و بر لزوم پایبندی صنایع به قوانین زیست‌محیطی به عنوان تنها راهکار پایدار تأکید کرد.

حبیب مسیحی تازیانی با تشریح ماهیت آلایندگی اظهار کرد: این بو می‌تواند ناشی از پسماندهای صنعتی دارای ترکیبات مرکاپتان‌ها یا لجن‌های اسیدی باشد که حاصل از شست‌وشوی مخازن برخی واحدهای صنعتی یا تانکرهای حمل مواد شیمیایی در منطقه است.

وی با اشاره به نتایج پایش‌های صورت‌گرفته، افزود: ماه گذشته کارشناسان محیط زیست با پایش غرب بندرعباس، دو کانون تخلیه پسماند در «ضلع شمال شرقی کوه گچین و جنوب کوه گچین» را شناسایی کردند که با همکاری برخی واحدهای صنعتی، عملیات جمع‌آوری و انتقال این پسماندها به سایت پسماندهای ویژه انجام شد. مسیحی تازیانی یادآور شد که این پسماندها در ماه گذشته همراه با آب‌های سطحی در منطقه جاری شده و موجب انتشار بوی گاز شده بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان تصریح کرد: پس از انتشار مجدد بوی گاز در غرب بندرعباس طی روزهای اخیر، جلساتی با صنایع غرب بندرعباس و همچنین واحدهای مستقر در شهرک صنعتی پیرامون این موضوع برگزار شد، اما نتیجه مشخصی که بتواند واحد آلاینده احتمالی را تعیین کند، به دست نیامد.

وی توضیح داد: به‌طور معمول این پسماندها در واحدهای پالایشگاهی، انتقال میعانات یا پایانه‌های صادراتی مواد نفتی تولید می‌شود.

مسیحی تازیانی با اشاره به چالش‌های نظارتی در منطقه، عنوان کرد: حدود ۲۵ واحد تولید قیر در غرب بندرعباس فعال است که در صورت شست‌وشوی مخزن، محیط زیست از آن مطلع نخواهد شد. همچنین روزانه ده‌ها دستگاه تانکر مواد شیمیایی و نفتی در همان مناطق تردد می‌کنند که تخلیه پسماند یا شست‌وشوی تانکر توسط آن‌ها می‌تواند به‌طور پنهانی انجام شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان تصریح کرد: تنها راهکار قطعی برای پایان دادن به انتشار گاه‌وبیگاه بوی گاز، الزام و مقید بودن واحدهای صنعتی و تولیدی به رعایت دقیق و مستمر قوانین زیست‌محیطی است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زسیت هرمزگان در روز دوشنبه ۲۰ بهمن، وی با بیان مثالی در این زمینه اضافه کرد: همان‌گونه که پلیس قادر به جلوگیری از تمام جرایم و شناسایی همه مجرمان نیست، محیط زیست نیز نمی‌تواند همه خاطیان زیست‌محیطی را شناسایی کند و این امر نیازمند همکاری کامل صنایع است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha