• چهارشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404112917363
  • خبرنگار : 51069

معاون فرهنگی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج):

زیست راستین منتظرانه، قدرت تشخیص حق از باطل را تقویت می‌کند

زیست راستین منتظرانه، قدرت تشخیص حق از باطل را تقویت می‌کند

ایسنا/قم معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با بیان اینکه تشخیص منابع معتبر تحلیل علائم ظهور و تفکیک تفسیرهای درست از غیرواقعی باید با معیارها و راهکارهای روشنی دنبال شود، گفت: زیست راستین منتظرانه قدرت تشخیص حق از باطل در ما تقویت می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا نصوری، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تمایز میان «آخرالزمان» و «علائم ظهور»، بیان کرد: آخرالزمان از دوران پیامبر اسلام(ص) آغاز شده و تا قیامت ادامه دارد. بر این اساس، آخرالزمان شامل ۲۳ سال دوران نبوت، ۲۵۰ سال دوره امامان معصوم(ع)، ۷۰ سال غیبت صغری و سپس غیبت کبری، که اکنون در آن به سر می‌بریم و در ادامه، دوران ظهور، حکومت حضرت و سرانجام قیامت می‌شود.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) تأکید کرد: در آستانه ظهور، نشانه‌هایی برای آخرالزمان بیان شده است؛ اما باید توجه داشت که تعیین وقت ظهور ممکن نیست و حتی در روایات امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بر دروغگو بودن تعیین‌کنندگان زمان ظهور تأکید شده است. بنابراین، نباید با نگاهی تاریک و صرفاً مبتنی بر نشانه‌ها به آخرالزمان نگریست. تحقق نشانه‌های ظهور و زمان ظهور، در اراده خداوند متعال است و به صورت دفعی و ناگهانی روی خواهد داد.  

وی با بیان اینکه فراهم‌سازی شرایط ظهور در اختیار انسان است، گفت: انسان موظف است با تربیت نیروهای آگاه و آماده‌سازی ذهن‌ها و جامعه، زمینه‌های بینشی، ارزشی و حکومتی لازم را برای استقرار حکومت حضرت مهدی(عج) فراهم آورد.

نصوری با بیان اینکه آمادگی برای ظهور، عرصه‌های گوناگونی دارد، اظهار کرد: منتظر باید از نظر روحی و روانی آماده باشد؛ نه منفعل و تنها نظاره‌گر باشد و نه دچار ناامیدی شود، بلکه باید به عنوان فردی پویا، چابک و مهیا برای پذیرش امام زمان(عج) پرورش یابد.

وی ادامه داد: لازم است تحولی بنیادین در افراد و جامعه ایجاد شود تا همدلی با خدا و ولی خدا شکل گیرد و همگان به سمت او حرکت کنند. چنانکه در آیه ۵۴ سوره مائده اشاره شده، باید چنان باشیم که خداوند دوستمان بدارد و ما نیز او را دوست داشته باشیم. باید در راه خدا مجاهده کرد و ترس را به خود راه نداد، از نظر نظامی نیز باید علم و فناوری را تا حدی ارتقا داد که امنیت لازم برای دوران ظهور امام زمان(عج) فراهم آید.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در ادامه تصریح کرد: باید همواره در جهت برقراری عدل و قسط تلاش کرد، از تفکر طاغوتی، اشرافی‌گری و تجمل‌گرایی دوری جست و فقرزدایی را در اولویت برنامه‌ها قرار داد.

وی با اشاره به بعد سیاسی و اعتقادی بیان کرد: باید تمدنی را پایه‌ریزی کرد که در آن علم و اخلاق، مادیت و معنویت، قدرت سیاسی و عدالت در هم آمیخته باشند. این مسیر مستلزم مبارزه‌ای پیگیر با هواپرستی و هوس‌پرستی است. باید سبک زندگی را به گونه‌ای «منتظرانه» تنظیم کرد که زیست ما، زیست راستین منتظر باشد و قدرت تشخیص حق از باطل در ما تقویت شود.

این استاد حوزه با تأکید بر اهمیت آمادگی اخلاقی برای ظهور امام عصر(عج) بیان کرد: این آمادگی مستلزم مراقبت دائمی، تهذیب نفس، کنترل همه‌جانبه خویش و رعایت تقوای الهی است.

وی با بیان اینکه برای تشخیص منابع معتبر تحلیل علائم ظهور و تفکیک تفسیرهای درست از غیرواقعی باید معیارها و راهکارهای روشنی دنبال شود، اظهار کرد: پیش از هر چیز باید تمرکز خود را از صرف پیگیری و شمارش علائم ظهور به سوی آماده‌سازی برای شرایط ظهور معطوف کنیم. افزون بر این، باید شناخت عمیق و دقیقی از خود علائم کسب کنیم تا اگر کسی مصداقی برای آن‌ها تعیین یا تطبیقی ارائه داد، توانایی تشخیص درست یا نادرست بودن آن را داشته باشیم.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) قم بیان کرد: این حوزه نیازمند تقویت جنبه علمی، تدبر و اندیشه است و نباید بر پایه احساسات پیش برود. باید با رویکردی عالمانه و از طریق برنامه‌ریزی آموزشی منسجم، شامل دوره‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت هم به ترویج صحیح و هم به تعمیق معارف مربوطه به مهدویت پرداخت.

نصوری افزود: در مواجهه با تحلیل‌گران علائم ظهور باید به شاخص‌های کلیدی توجه کنیم. اگر دعوت به سوی خدا و معارف ناب دینی است، می‌توان آن را پیگیری کرد؛ اما اگر دعوت به خود، گروه یا تفکر خاصی است، باید فاصله گرفت. همچنین اگر سخنان مبهم، عوام‌فریبانه و فاقد پشتوانه استدلالی است، باید احتیاط کرد؛ اما اگر شفاف، مستدل و مبتنی بر عقلانیت است، قابل پذیرش است.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) قم تأکید کرد: در نهایت، موفقیت در این مسیر مستلزم تغییر نگاه، تقویت عقلانیت، پرهیز از هیجانات زودگذر و تلاش نظام‌مند برای افزایش آگاهی است تا بتوان در فضای کنونی، منابع معتبر را از غیرواقعی تشخیص داد و از انحرافات احتمالی در امان ماند.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی خدمت بزرگی به بحث مهدویت کرده است، اظهار کرد: انقلاب اسلامی یک غافلگیری برای غرب بود و سبب ایجاد تحولی روش‌شناختی در رویکرد به آموزه مهدویت شد. پس از انقلاب، مسئله مهدویت از نگاهی فرعی به یک نگاه راهبردی و تحول‌آفرین تبدیل شد و الگویی برای ظلم‌ستیزی با نظریه نیابت عام و ساختار سیاسی مانند ولایت فقیه شد. این انقلاب، قرائت ناصحیح از آموزه مهدویت را ابطال و مسیر درستی را برای حرکت پویا و ایجاد یک جامعه منتظرانه گشود.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) قم افزود: مهدویت منفعلانه و انزواگرایانه پیش از انقلاب، به رویکردی تمدن‌ساز تبدیل شد و این هویت‌سازی و هنجارآفرینی، از خدمات بزرگ انقلاب اسلامی بود.

نصوری بیان کرد: تلاش نظام جمهوری اسلامی این است که این دگرگونی بنیادین ارزش‌محور را، که زمینه حکومت صالحان را فراهم کرده، به یک نظام اسلامی تمام‌عیار تبدیل کند. در این هندسه دینی باید ساختارسازی صورت پذیرد تا به یک دولت اسلامی دست یابیم که در مرحله کنونی، ابزارسازی برای تحقق ارزش‌ها در واقعیات زندگی مردم است.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) قم با بیان اینکه روش دولتمردان باید اسلامی باشد تا به یک کشور اسلامی عادلانه برسیم، تصریح کرد: کشوری که عدالت اجتماعی و سبک زندگی الهی در آن حاکم است با جهت‌گیری الهی به پیشرفت می‌رسد.

نصوری تاکید کرد: باید تمدن اسلامی شکل بگیرد تا آمادگی برای ظهور فراهم شود، زیرا ظهور پیش از شکل‌گیری این تمدن محقق نمی‌شود. این تمدن باید در عرصه بین‌المللی گسترش یابد، زیرا مأموریت حضرت جهانی است و بر اساس آیه شریفه «و نرید أن نمن علی الذین استضعفوا فی الأرض» (قصص، ۵)، اراده الهی بر اکرام مستضعفان زمین تعلق گرفته است.

وی در پایان تصریح کرد: لذا انسان‌های منتظر باید هم در حوزه فردی، خود را ارتقا دهند و بر معرفت، محبت و عشق خود به امام زمان(عج) بیفزایند و هم در حوزه اجتماعی، جامعه را مهیا کنند تا جامعه‌ای اثرگذار و پیشرو داشته باشند. این جامعه باید حرکتی پیوسته در مسیر تحقق عدالت و پیشرفت داشته باشد و در عین حال، عزت، استقلال و هویت خود را حفظ کند و از بدعت‌ها و خرافات به شدت پرهیز کند.  در این مسیر، باید تلاش و کوشش بیشتری صورت گیرد و نگاه مردم‌سالاری دینی را جدی گرفت تا بتوان زمینه‌سازی ظهور را به بهترین شکل محقق کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha