• یکشنبه / ۱۷ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404121709912

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی مطرح کرد

ایلام قابلیت دارد پایلوت تولید گندم دروم کشور شود

ایلام قابلیت دارد پایلوت تولید گندم دروم کشور شود

ایسنا/ایلام عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام گفت: استان ایلام قابلیت و شرایط لازم را دارد که پایلوت تولید گندم دروم کشور باشد.

عباس سلیمانی‌فرد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دو گونه گندم وجود دارد یکی گندم نان و دیگری گندم دروم که نوع دوم در ماکارونی و صنایع غذایی استفاده دارد و قیمت آن بیشتر و مقاوم‌تر است.

وی خاطرنشان کرد: اگر ظرفیت‌ تولید صنعتی در استان و کشور وجود داشته باشد، کشاورز به کشت گندم دروم راغب‌تر است، گندم دروم کشت‌شده در برخی مناطق استان نظیر دره‌شهر دارای میزان پروتئین بالا است و برای سمینا مناسب است.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام بیان کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و اثرات و چالش‌های آن، باید به الگوهای جدید کشت توجه شود.

سلیمانی‌فرد با بیان اینکه در استان ایلام خلأ عملکرد ما در کشت گندم آبی و دیم زیاد است، گفت: خلأ عملکرد ما در بخش گندم آبی ۴۸ درصد است و می‌توان با کاربرد ارقام اصلاح شده تا ۳۲ درصد، کوددهی مناسب ۱۸ درصد و سایر نهاده‌ها نظیر علف‌کش و مکانیزاسیون، این شکاف عملکرد کاهش داد و از عملکرد مزرعه به عملکرد قابل دستیابی رسید.

وی یادآور شد: برای این کار، مرکز تحقیقات شامل دو موسسه تحقیقات بذر و موسسه تحقیقات دیم بذر، تلاش کرده‌اند ارقامی با پتانسیل بالا تولید کنند، در استان ایلام پروژه‌های تحقیقاتی روی ارقام دین و گندم نان و درون و بذر متمرکز شده و سال آینده ارقام تحقیقاتی نظیر دامون، دایان و ایسان در اختیار کشاورز قرار می‌گیرد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام افزود: با این اقدامات باید به عملکرد ۹ تن در هر هکتار برسیم.

انتهای پیام