• چهارشنبه / ۲۰ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404122012384

عکس روز ناسا از هیولای کیهانی در تعقیب طعمه!

عکس روز ناسا از هیولای کیهانی در تعقیب طعمه!

عکس روز ناسا یک ابر مولکولی را نشان می‌دهد که مانند یک هیولا با دهان باز به دنبال طعمه است.

به گزارش ایسنا، هیولای سرخ‌رنگ در این عکس، یک «گلبول دنباله‌دار»(Cometary Globule) موسوم به «CG 4» است که در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی «کشتی‌دم»(Puppis) قرار دارد.

به نقل از ناسا، CG 4 یک ابر مولکولی است که در آن هیدروژن سرد می‌شود تا مولکول‌هایی را تشکیل دهد که می‌توانند توسط گرانش گرد هم آیند و ستاره‌ها را بسازند. 

شکل CG 4 به یک دنباله‌دار شباهت دارد اما قطر سر آن ۱.۵ سال نوری و طول دنباله آن هشت سال نوری است. برای مقایسه توجه داشته باشید که فاصله‌ زمین تا خورشید تنها هشت دقیقه‌ نوری است. 

ستاره‌شناسان معتقدند که گلبول دنباله‌دار ممکن است توسط یک انفجار ابرنواختری در نزدیکی آن یا توسط تابش ستاره‌های داغ و بزرگ شکل گرفته باشد. در واقع، CG 4 و دیگر گلبول‌های دنباله‌دار نزدیک از «بقایای ابرنواختر ولا»(Vela Supernova Remnant) در مرکز سحابی «گام»(Gum Nebula) دور شده‌اند.

کهکشان مارپیچی «ESO 257-19» که از لبه دیده می‌شود، بیش از ۱۰۰ میلیون سال نوری دورتر از CG 4 قرار دارد و کاملاً از شر این هیولا در امان است.

انتهای پیام