• چهارشنبه / ۵ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد مطلب: 1405010501813

نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی مجلس؛

تاب‌آوری امنیت غذایی، نتیجه همت کشاورزان و پژوهشگران داخلی است

تاب‌آوری امنیت غذایی، نتیجه همت کشاورزان و پژوهشگران داخلی است

ایسنا/قم نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به نقش کشاورزی در پایداری ملی گفت: امنیت غذایی یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های استقلال هر کشور است. تجربیات اخیر در جنگ‌ها و بحران‌های منطقه‌ای نشان داد که به‌رغم هیجانات اولیه در بازار، کشور ما به دلیل خودکفایی در کالاهای اساسی، با مشکل تأمین مواجه نشد؛ این تاب‌آوری نتیجه همت کشاورزان و پژوهشگران داخلی است.

علیرضا عباسی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تحولات حوزه کشاورزی طی دهه‌های اخیر اظهار کرد: در ابتدای انقلاب اسلامی، کل تولید محصولات کشاورزی کشور حدود ۲۵ میلیون تن بود. امروز با گذشت ۴۷ سال، این رقم به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است؛ یعنی ما موفق شدیم تولیدات خود را ۵ تا ۶ برابر ارتقا دهیم و در بسیاری از محصولات به خودکفایی نسبی و حتی توان صادرات دست یابیم.

وی افزود: اگر به سال‌های پیش از انقلاب نگاه کنیم، ایران وابسته به واردات محصولاتی نظیر پنیر دانمارکی و کره هلندی بود، اما امروز محصولات لبنی و غذایی ما به کشورهای مختلف صادر می‌شود که نشان‌دهنده پایداری در تولید و تأمین امنیت غذایی است.

نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی مجلس تأکید کرد: ما نباید به زمزمه‌هایی که خودکفایی در کشاورزی را زیر سؤال می‌برند توجه کنیم. جنگ‌های اخیر ثابت کرد که خودکفایی یک ضرورت حیاتی است و باید وابستگی‌های باقی‌مانده در بخش نهاده‌های اولیه را نیز را برطرف کنیم.

هدف‌گذاری تولید ۱۸۰ میلیون تن محصول با مصرف آب کمتر

این نماینده مجلس با اشاره به شاخص‌های برنامه هفتم توسعه گفت: در این برنامه حدود ۳۰ سنجه و شاخص کلیدی در فصل کشاورزی و آب تعریف شده است. یکی از مهم‌ترین آن‌ها، افزایش ۵۰ درصدی بهره‌وری آب است؛ به این معنا که باید تولید ۱۲۰ میلیون تنی فعلی را به ۱۸۰ میلیون تن برسانیم، در حالی که مصرف آب را کاهش دهیم.

وی در ادامه به عقب‌ماندگی در برخی بخش‌ها اشاره کرد و گفت: در حوزه بذرهای هیبرید، قرار بود ۵۰ درصد نیاز کشور از تولید داخل تأمین شود، که نیازمند اقدامات جدی از سوی دولت است؛ همچنین در بخش آبخیزداری، مصوب شده که ۲۰ میلیون هکتار از اراضی تحت پوشش قرار گیرد، اما در دو سال اخیر به رقم یک میلیون هکتار رسیده‌ایم.

اولویت‌های کمیسیون کشاورزی؛ رفع موانع تولید و نظارت بر برنامه هفتم

عباسی به اقدامات مجلس اشاره کرد و گفت: کمیسیون کشاورزی در دو حوزه قانون‌گذاری و نظارت فعال است. ما قانون «حمایت از تولید و رفع موانع تولید کشاورزی» را نهایی کرده‌ایم که در مراحل پایانی تأیید در شورای نگهبان است. این قانون به عنوان مکمل برنامه هفتم، مسیر را برای تولیدکنندگان هموار خواهد کرد.

وی تصریح کرد: نظارت دقیق بر اجرای برنامه هفتم و بودجه‌های سالانه اولویت اصلی ماست تا با همراهی دولت، ایران را به یک قطب تولید و صادرات محصولات کشاورزی در منطقه تبدیل کنیم.

انتهای پیام