• دوشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۴:۲۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد مطلب: 1405011708578

معاون سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر: همه باید در احداث نیروگاه‌های خورشیدی کمک کنند

معاون سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر: همه باید در احداث نیروگاه‌های خورشیدی کمک کنند
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان معاون سرمایه‌گذاری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) گفت: با توجه به شرایط جنگی باید اهمیت ساخت نیروگاه‌های خورشیدی را به عنوان یک مسئولیت مشترک و اقدام متفاوت بیشتر بدانیم و کمک کنیم.

جعفر محمدنژاد امروز (دوشنبه ۱۷ فروردین) در آیین کلنگ‌زنی چهار نیروگاه سه مگاواتی تولید برق در اراضی لیل‌آباد شهر زنجان، با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی ساتبا از سال گذشته راهکار توسعه نیروگاه های خورشیدی در کشور مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: از سال گذشته پروژه احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی را در استان پیش‌بینی کردیم، همچنین طرح‌های متعدد دیگری نیز در دستور کار قرار گرفته است تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه پروژه کنونی نیز در قالب چهار پروژه سه مگاواتی در زنجان با توجه به محدودیت تجهیزات مورد نیاز آغاز شده، است، تصریح کرد: با تعامل پیمانکار و پشتیبانی ساتبا از استان می‌توان این پروژه را در مدت زمان کوتاه‌تری به بهره‌برداری رساند.

معاون سرمایه‌گذاری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) ادامه داد: همراهی بخش دولتی و خصوصی در پیشبرد این پروژه‌ها اهمیت دارد و باید اقدامات این بخش در چارچوب‌های اداری و با هدف رضایت مردم تسریع یابد.

وی ادامه داد: همه باید در اجرای چنین پروژه‌هایی مسئولیت خود را انجام دهند و هدف از حضور ما پشتیبانی لازم برای سرعت بخشی به کارها است و دستگاه‌های متولی امر نیز پای کار خواهند بود.

در ادامه معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان نیز با بیان اینکه دشمن در مدت ۴۸ ساعت تهدید به تخریب زیرساخت‌های کشور کرده است، گفت: این موضوع بحث جدیدی نیست چرا که در زمان جنگ ۱۲ روزه نیز این موضوع نیز پیش‌بینی شده بود.

نرگس مرادخانی با بیان اینکه با توجه به شرایط جنگی دو قرارگاه امنیت غذایی و امنیت زیرساخت‌ها در استان شکل گرفته است، افزود: بر این اساس برای این دو قرارگاه تکالیفی تعیین شده که بخش مهمی از آن به زیر ساخت‌ها بازمی‌گردد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های برق استان در دو حوزه یادشده همکاری لازم را داشته‌اند، گفت: برای شرایط بحرانی تدابیر لازم در صورت تخریب زیر ساخت‌ها پیش‌بینی شده است.

معاون استاندار زنجان با تأکید بر اینکه تخریب زیر ساخت‌ها در جنگ، جنایت جنگی محسوب می‌شود، گفت: علاوه بر آن چنین اقدامی جنایت اخلاقی بوده و ظلم به غیرنظامیان است و در صورت تخریب همه زیرساخت‌ها نوعی نسل‌کشی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه شرکت‌های برق استان با تشکل جلسات کشوری نیز موارد لازم را  هماهنگ کرده‌اند، اضافه کرد: کشورمان در تولید برق پتاسیل بالایی دارد و از طرفی نیروگاههای زیاد و شبکه ملی وجود دارد.

مرادخانی با بیان اینکه در صورت بروز هر حادثه‌ای در زیرساخت‌ها هدف تامین و تضمین امنیت غذایی مردم است، اظهار کرد: تحت هر شرایطی تدابیر اندیشیده شده و طبق دستور استاندار تاب‌آوری به مدت چند ماه لحاظ شده است.

وی در ادامه به ظرفیت بالای نیروگاه‌های خورشیدی در کشور و استان زنجان را یادآور شد و گفت: در اغلب استان‌های کشور تابش انرژی خورشیدی بالاست و در این میان زنجان به لحاظ اقلیم درصد راندمان تولید را داراست.

معاون استاندار زنجان با تاکید بر اینکه تلاش استان بهره‌برداری از ظرفیت‌های این بخش در استان است، گفت: با  سفر دو روزه معاون سرمایه‌گذاری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر (طی روز گذشته و امروز)  چهار پروژه کلنگ‌زنی  و یک پروژه به بهره‌برداری رسید.

وی خاطرنشان کرد: طبق پیش‌بین‌ ه  پروژ لیل‌آباد فاز به فاز تا پایان خرداد سال جاری به بهره‌برداری کامل خواهد رسید که با پیگیری‌ها در اسرع وقت این مهم به سرانجام برسد.

همچنین مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان نیز در ادامه مراسم به اجرای برنامه‌ها در کاهش ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: چهار نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی لیل‌آباد در قالب طرح تولید در توزیع توسط شرکت توانیر به ظرفیت ۱۲ مگاوات انجام می‌شود. همچنین در پروژه دیگر نیروگاه ۴۰۰ کیلوواتی سرمایه‌گذار شخصی افتتاح شد.

وی اظهار کرد: میزان ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی بهره‌برداری شده در سطح استان زنجان تاکنون حدود ۱۹ مگاوات است که امید است تا پیک بار سال جاری در حدود ۳۰ مگاوات دیگر نیز به ظرفیت فوق افزوده شود.

کاظمی با بیان اینکه تا پایان سال نیز به ۸۰ مگاوات خواهد رسید تا کمکی شایان در جهت رفع ناترازی کسری برق استان و کاهش اعمال مدیریت بار باشد، افزود: علاوه بر آن پایداری شبکه در روزهای گرم تابستان نیز تضمین خواهد شد.

او خاطرنشان کرد: از ابتدای سال گذشته تعداد ۱۹۱ تائیدیه اولیه اتصال به شبکه به ظرفیت ۲۲۵ مگاوات صادر شده است که از این تعداد ۸۹ مورد سرمایه‌گذار به ظرفیت ۲۰۱ مگاوات و ۱۰۲ مورد سرمایه‌گذار کیلوواتی به ظرفیت ۲۴ مگاوات است.

انتهای پیام