صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، گیلان را استان کشاورزی دانست و اظهار کرد: محصولات کشاورزی تولید شده در گیلان فقط به مردم این استان اختصاص ندارد و برنج، چای، شیلات، کیوی، فندق و زیتون و گیاهان دارویی و... تولید شده در گیلان سر سفره ایرانیان قرار می گیرد.
وی با تاکید بر لزوم نگاه ملی به بخش کشاورزی گیلان، افزود: کشاورزی گیلان در تامین امنیت غذایی برای مردم ایران نقش دارد و لذا نیازمند برنامه ریزی دقیق و مدون در این حوزه هستیم تا در شرایط سخت مانند جنگ و دیگر بحران ها، کمبودی در تامین کالاهای اساسی نداشته باشیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان از برنامه ریزی برای تامین کالاهای اساسی و پرمصرف مردم استان قبل از ماه رمضان خبر داد و خاطرنشان کرد: با هماهنگی استاندار گیلان در ستاد تنظیم بازار استان، ذخایر راهبردی استان را برای سه ماه تدارک دیدیم و خوشبختانه با تامین مناسب کالاهای اساسی، استفاده از ذخایر راهبردی برای مدیریت بازار انجام نشد.
محمدی با بیان اینکه کالاهای اساسی به ویژه گندم و آرد و روغن و شکر و مرغ و گوشت و حبوبات و برنج و... به وفور در بازار وجود دارد، اضافه کرد: به دنبال سیاست مهم اقتصادی دولت در حذف ارز ترجیحی، از اقتصاد دستوری فاصله گرفتیم و به سمت قیمت گذاری مبتنی بر عرضه و تقاضا رفتیم. به زودی و با عبور از شرایط جنگ، مردم حلاوت این سیاست اقتصادی ارزشمند را خواهند چشید.
وی از توزیع عادلانه کالاهای اساسی در سطح شهرستان برای تامین بازار ماه رمضان و تعطیلات نوروز خبر داد و بیان کرد: گیلان هم در ایام جنگ و هم در تعطیلات نوروز، میزبان هموطنان از سراسر کشور بود، اما توانایی لازم در حوزه تامین کالاهای اساسی را داشتیم و شاهد رونق فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای دارای انبارها و سردخانه های مدرن بودیم که تاب آوری استان را نشان می دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان رویکرد این سازمان را در تقویت زیرساخت های نگهداری محصولات کشاورزی و مواد غذایی دانست و ادامه داد: به دنبال تقویت و توسعه سرمایه گذاری های موجود در بخش کشاورزی هستیم. با توجه به حذف ارز ترجیحی، حمایت از تولید ادامه دارد تا سرمایه گذاری ها دچار خدشه و آسیب و رکود نشود و امنیت غذایی، تحت تاثیر قرار نگیرد.
وی با اشاره به همسایگی گیلان با کشورهای حوزه «CIS» از ترخیص سریع کالاها و نهاده های وارداتی جهت تامین به موقع مواد اولیه کارخانجات خبر داد و خاطرنشان کرد: شاهد همکاری گمرک و سایر دستگاه های نظارتی برای ترخیص کالا در بنادر استان هستیم.
محمدی از تولید روزانه ۱۰۰۰ تن گوشت مرغ در استان خبر داد و تاکید کرد: ۳۰۰ تن در استان توزیع و مصرف می شود و مابقی را به تهران و استان البرز و سایر استانها می بریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه قیمت برنج بعد از سه سال سخت به واقعیت نزدیک شده و کشاورزان را امیدوار و راضی کرده است، گفت: قیمت پایین محصولات کشاورزی یکی از دغدغه های اصلی کشاورزان بود که با حمایت دولت، شاهد واقعیتر شدن قیمت برنج و سایر محصولات کشاورزی استان هستیم. ورود زودهنگام کشاورزان به شالیزارها نشان دهنده امید و انگیره آنان برای زراعت است که تعدیل در تغییر کاربری اراضی را به دنبال دارد.
وی ذخیره سد سفیدرود را بالغ بر ۷۵۰ میلیون مترمکعب دانست که با ورودی مناسب تری نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه است و بیان کرد: با مصوبه شورای حفاظت آب استان، جدول زمانی رهاسازی آب سد مشخص شده و تاکنون موفق به اجرای شخم اولیه در ۱۴۲ هزار هکتار از اراضی شدیم که جلوتر از برنامه است. خزانه گیری نیز در ۵۹ هزار هکتار از اراضی انجام شده است.
محمدی با بیان اینکه از ظرفیت ناوگان مکانیزاسیون برای شخم اولیه و آماده سازی و نشاکاری به ویژه در اراضی تحت شبکه سد استفاده خواهیم کرد، ادامه داد: در سال زراعی جاری، بالغ بر ۵۵ هزار تن کود مورد نیاز کشاورزان را توزیع کردیم؛ البته در مصرف کود باید به سمت کاهش و واقعی تر شدن مصرف به ویژه در اراضی فعال کشت دوم برویم.
وی از توزیع ۸۰۰ تن بذر گواهی شده و مرغوب در بین شالیکاران خبر داد و اظهار کرد: این بذور دارای استانداردهای بینالمللی بوده و عاری از بذر علف های هرز و سایر ارقام است که افزایش کیفیت و عملکرد را به دنبال دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین از انجام ۲۵۰ هکتار لایروبی آب بندان ها در سال زراعی جاری خبر داد و اضافه کرد: کشاورزان در راستای فرهنگ ایلجار(همکاری کشاورزان برای آبیاری مزارع) لایروبی انهار درجه سه و چهار را انجام دهند و با حذف علف های هرز و خودرو، به مدیریت مصرف اب کمک کنند.
وی همچنین از تجهیز و یکپارچه سازی و ۹۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان برای ورود مکانیزاسیون خبر داد و اضافه کرد: به دنبال فعال کردن روستابازار در همه شهرستان ها هستیم تا تقویت گردشگری کشاورزی را رقم بزنیم. عرضه مستقیم محصولات با ارزش کشاورزی گیلان از جمله برنج و چای و گیاهان دارویی و سبزی و صیفی و... به اقتصاد کشاورران کمک می کند.
انتهای پیام
