• یکشنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۵ / ۰۶:۰۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد مطلب: 1405012915547

بدبینی فزاینده انگلیسی‌ها به دانشمندان

بدبینی فزاینده انگلیسی‌ها به دانشمندان

علم هنوز محبوب‌ترین نهاد در انگلستان است، اما شکاف عمیقی میان دانشمندان و مردم این کشور در حال شکل گرفتن است. نتایج یک نظرسنجی که به تازه انجام شده، نشان می‌دهد که یک سوم رای‌دهندگان نگران‌اند که علم بیش از حد درگیر اهداف سیاسی و اجتماعی شده باشد.

به گزارش ایسنا، نظرسنجی جدید موسسه «مور این کامن» که از بیش از ۴۰۰۰ نفر انجام شده، نشان می‌دهد ۸۴ درصد مردم انگلیس حداقل «اعتماد نسبی» به علم دارند و ۳۴ درصد «بسیار» به آن اعتماد دارند. در دوران سقوط آزاد اعتماد به سایر نهادها، علم همچنان جزو مطمئن‌ترین مراجع باقی مانده است. اما در دل همین آمار امیدوارکننده، نشانه‌های هشداردهنده‌ای دیده می‌شود.

۲۹ درصد رای‌دهندگان – نزدیک به یک سوم – معتقدند علم و دانشمندان بیش از حد نگران مسائل اجتماعی و سیاسی هستند. این نگرانی در میان مردان (۳۵ درصد) و به ویژه طرفداران حزب راست‌گرای «ریفورم یوکی» (۴۵ درصد) بسیار بیشتر است.

سوال جنجالی‌تر دیگر این نظرسنجی این بوده است: آیا دانشمندان «بیش از حد روشنفکرنما شده‌اند؟ ۲۰ درصد رای‌دهندگان با این جمله موافق بودند، در حالی که ۳۴ درصد مخالف بودند. در اینجا نیز مردان و طرفداران ریفورم یوکی بیشترین موافقت را داشتند.

در همین حال، یک نظرسنجی جداگانه از ۱۴۲ دانشمند انگلیسی نشان می‌دهد که این نگرانی عمومی بی‌راه نیست. از دانشمندان پرسیده شد: «آیا خود را یک فعال ترقی‌خواه می‌دانید؟» ۳۹ درصد پاسخ مثبت دادند. این رقم در میان عموم مردم تنها ۱۲ درصد است. هرچند حجم نمونه دانشمندان کوچک است، اما شکاف قابل توجه است.

در واکنش به این موضوع، لوک ترایل، مدیر اجرایی «مور این کامن»، می‌گوید: «در زمانی که اعتماد به سایر نهادها در حال سقوط آزاد است، علم نسبتا وضعیت پایداری دارد. اما نشانه‌های هشداردهنده واقعی وجود دارد. دانشمندان باید تنوع دیدگاه سیاسی خود را نشان دهند و شفافیت واقعی داشته باشند». 

انتهای پیام