• یکشنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۵ / ۰۹:۴۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد مطلب: 1405013015870

سرپرست معاونت زراعی سازمان جهاد کشاورزی استان خبرداد

خسارت ۲۸ هزار میلیارد ریالی سرمازدگی بهاره به اراضی کشاورزی همدان

خسارت ۲۸ هزار میلیارد ریالی سرمازدگی بهاره به اراضی کشاورزی همدان

ایسنا/همدان سرپرست معاونت زراعی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از خسارت ۲۸ هزار میلیارد ریالی سرمازدگی بهاره به اراضی کشاورزی این استان خبر داد و گفت: ۲۳ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی استان دچار آسیب شده است.

حوریه نیک‌سیر یکشنبه ۳۰ فروردین در جمع خبرنگاران، افزود: بر اثر سرمازدگی بهاره، حدود ۱۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان دچار آسیب شده است و میزان خسارت وارده به این بخش با کاهش تولید ۱۱۷۸ تُن محصول، حدود ۳۵۹۰ میلیارد ریال برآورد می‌شود.

وی افزود: همچنین در بخش باغی استان نیز سرمازدگی موجب خسارت به ۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات شده که در پی آن حدود ۱۳ هزار و ۷۹۹ تن از محصولات باغی از بین رفته است.

به گفته وی، ارزش ریالی خسارت وارد شده به باغات استان همدان در اثر این سرمازدگی ۲۴ هزار و ۹۴۹ میلیارد ریال برآورد شده است.

وی با بیان اینکه بخشی از این خسارات با اقدامات اصلاحی نظیر مقاوم سازی ارقام و جوان‌سازی باغ‌ها قابل پیشگیری است، تاکید کرد: مجموع این خسارت‌ها به سرمازدگی‌های رخ داده در فصل بهار سال‌جاری ارتباط دارد که بخش قابل توجهی از تولیدات کشاورزی استان را تحت تاثیر قرار داده است.

نیک‌سیر ادامه داد: استان همدان با برخورداری از زمین‌های حاصلخیز، اقلیم متنوع و بهره‌گیری از نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور محسوب می‌شود و سالانه حدود پنج میلیون تُن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی در این استان تولید می‌شود.

وی در ادامه به قابلیت های کشاورزی همدان در بخش های زراعت و باغی اشاره و اظهار کرد: بخش زراعت با تولید سالانه حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار تُن محصول، بیشترین سهم را در تولیدات کشاورزی همدان دارد و گندم، جو، چغندرقند، سیب‌زمینی، کلزا و زعفران از مهم‌ترین محصولات زراعی استان هستند.

سرپرست معاونت زراعی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: در بخش باغبانی نیز، استان همدان با تولید تقریبی ۸۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی از جمله سیب، انگور، گردو، زردآلو، آلو و محصولات گلخانه‌ای، جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و چهار درصد از گیاهان دارویی کشور نیز در همدان تولید می‌شود.

انتهای پیام