۱۴۰۵-۰۳-۰۴ | ۰۹:۰۷
اهمیت کشتار دام در کشتارگاه‌های خراسان شمالی به علت افزایش بیماری کیست هیداتیت

اهمیت کشتار دام در کشتارگاه‌های خراسان شمالی به علت افزایش بیماری کیست هیداتیت

مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی با اشاره به فرارسیدن عید قربان تاکید کرد: دام به علت انتقال بیماری های قابل انتقال و مشترک میان دام و انسان باید در کشتارگاه‌ها، کشتار شود.

دکتر حمید رمضانی در نشست خبری که دوشنبه ۴ خرداد برگزار شد، اظهار کرد: صنعت نگهداری دام در استان به صورت سنتی و عشایری است، در نتیجه آلودگی‌های انگلی وجود دارد و از سوی دیگر جمعیت سگ‌های ولگرد نیز در استان زیاد است، در نتیجه احتمال خطر انتقال و ابتلا به بیماری کیست هیداتیت افزایش می‌یابد.

وی افزود: زمانی که دام در کشتارگاه کشتار می‌شود اگر نیاز به معدوم شدن دام و یا بخش‌هایی از دام باشد، معدوم می‌شود و اگر نیاز به ضبط باشد ضبط می‌شود، در نتیجه چرخه انتقال بیماری حذف خواهد شد.

رمضانی ادامه داد: اما در روستاها این طور نیست. اگر دام سالم باشد مورد استفاده انسان و اگر بیمار باشد مورد استفاده حیواناتی همچون سگ‌ها قرار می‌گیرد که چرخه بیماری دوباره کامل می‌شود و بیماری می ‌تواند موجب بیماری دام و انسان شود.

وی ادامه داد: کشتار دام زنده در معابر عمومی و منازل سبب آلودگی محیط زیست می‌شود. شرایط آب و هوایی امسال سبب شده تا جمعیت حیواناتی همچون بندپایان زیاد شود و احتمال انتقال بیماری از طریق آن بیشتر شده است.

رمضانی بیان کرد: به دنبال آن هستیم تا امسال کشتارگاه صنعتی بجنورد از ابتدای صبح بازگشایی شود و کشتار دام در آنجا انجام شود.

وی تاکید کرد: علاوه بر آن باید سایر دستگاه‌ها همچون شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی، محیط زیست و نیروی انتظامی وظایف خود را انجام دهند.

این مقام‌ مسئول با اشاره به کشتار دام در شهرستان راز و جرگلان و مانه تصریح کرد: ۲۵ درصد اکیپ های دامپزشکی از یک روز قبل از شروع عید قربان در این دو شهرستان مستقر می شوند.

وی با اشاره به پیک کشتار دام در این استان در عید قربان تصریح کرد: متوسط کشتار دام سبک به صورت روزانه در استان ۳۰۰ تا ۴۰۰ راس و دام سنگین ۳۰تا ۴۰ راس بوده این در حالی است که کشتار دام در عید قربان ۱۰ برابر می شود .

فعالیت ۶۷ اکیپ دامپزشکی در عید قربان

دکتر ابراهیم تقوایی مسئول اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی نیز در ادامه این نشست نسبت به بروز خطر بیماری‌های کشنده در کمین افرادی که دام زنده را در معابر عمومی کشتار می‌کنند، هشدار داد.

وی با اشاره به فرارسیدن عید قربان اظهار کرد: از تمامی افرادی که در این روز نسبت به ذبح دام نذری اقدام می‌کنند، درخواست می‌شود تا دام را در کشتارگاه‌ها کشتار کنند و از کشتار دام در معابر عمومی به شدت خودداری کنند.

وی گفت: افرادی که در معابر عمومی دام زنده را کشتار می کنند علاوه بر ایجاد آلودگی زیست محیطی، امکان انتقال بیماری‌های کشنده همچون تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم و ... از طریق گزش حشرات، جوندگان و ... وجود دارد.

تقوایی افزود: امکان انتقال بیماری‌هایی مشترک میان دام و انسان همچون تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم، هاری، کسیت هیداتیت و ... از دام زنده بیمار به انسان وجود دارد، بنابراین قبل از خرید و کشتار دام باید افراد از سلامت دام خریداری شده مطمئن شوند. در همین راستا برای عید قربان در چهار میدان دام دائم و ۱۰ میدان دام موقت، کارشناسان و دامپزشکان حاضر هستند و سلامت دام‌ها را بررسی می‌کنند، بنابراین افراد دام نذری خود را از این مکان‌ها خریداری تا نسبت به سلامت دام خود اطمینان داشته باشند.

این مقام مسئول بیان کرد: از شهروندان درخواست می‌شود دام نذری خود را در کشتارگاه‌ها ذبح کنند به طوری که در روز عید قربان هشت کشتارگاه در استان فعال است و این کشتارگاه‌ها فعالیت خود را از ساعت ۵ صبح شروع می‌کنند.

وی تصریح کرد: در شهرستان راز و جرگلان و مانه که کشتارگاهی فعال نیست دامپزشکان در این روز مستمر در منطقه حضور دارند و بر کشتار دام نظارت می‌کنند.

مسئول اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی ادامه داد: در روز عید قربان ۲۸ اکیپ ثابت و ۳۹ اکیپ سیار دامپزشکی فعالیت دارند که نظارت‌های خود را در میادین دام و کشتارگاه‌ها انجام می‌دهند. این اکیپ‌ها شامل ۲۸ دامپزشک،۶۱ بازرس بهداشتی و ۱۱ ناظر شرعی هستند.

انتهای پیام

#

# استان ها

آخرین اخبار استان ها