۱۴۰۵-۰۳-۰۹ | ۱۱:۵۵
کشاورزان برداشت گندم را به هفته آینده موکول کنند

رئیس جهاد کشاورزی گلستان:

کشاورزان برداشت گندم را به هفته آینده موکول کنند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: با توجه به احتمال بارندگی در روزهای آینده، کشاورزان برداشت گسترده گندم را به هفته آینده موکول کنند.

ابراهیم هزارجریبی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به آغاز فصل برداشت محصولات زراعی در استان، اظهار کرد: با وجود آن که گرمای شدید روزهای اخیر به کاهش رطوبت دانه‌های گندم و فراهم شدن شرایط مناسب‌تر برای برداشت کمک کرده است، اما با توجه به پیش‌بینی بارندگی در روزهای آینده، توصیه می‌شود کشاورزان آغاز برداشت گسترده گندم را به هفته آینده موکول کنند.

وی افزود: کشاورزان می‌توانند پس از بهبود شرایط جوی، با تمام ظرفیت و توان نسبت به برداشت محصول اقدام کنند تا از بروز خسارت احتمالی جلوگیری شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با تأکید بر رعایت ضوابط برداشت مکانیزه گفت: بهره‌برداران باید از کمباین‌های دارای معاینه فنی معتبر و برچسب سال ۱۴۰۵ استفاده کنند. همچنین نرخ مصوب برداشت به دهیاری‌ها، بخشداری‌ها، فرمانداری‌ها و کشاورزان پیشرو ابلاغ شده و لازم است همه عوامل اجرایی به آن پایبند باشند.

وی تصریح کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف از سوی کمباین‌داران، کشاورزان باید موضوع را به مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها گزارش دهند تا اقدامات قانونی لازم انجام شود.

هزارجریبی درباره وضعیت تولید گندم در شهرستان گرگان نیز گفت: امسال حدود ۲۴ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت گندم اختصاص یافته و پیش‌بینی می‌شود بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تن گندم به مراکز خرید و سیلوهای استان تحویل شود.

وی در ادامه با اشاره به روند برداشت سیب‌زمینی در استان اظهار کرد: برداشت این محصول در حال انجام است و خوشبختانه با صدور مجوز صادرات، وضعیت بازار نسبت به سال گذشته بهبود یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: سال گذشته کاهش شدید قیمت سیب‌زمینی موجب نارضایتی کشاورزان شده بود، اما امسال با فراهم شدن امکان صادرات، بازار از ثبات بیشتری برخوردار شده است.

وی افزود: در حال حاضر سیب‌زمینی در سر مزرعه با قیمت ۲۵ تا ۲۷ هزار تومان خریداری می‌شود که این نرخ، رضایت نسبی کشاورزان را به همراه داشته و روند فروش و بازاریابی محصول نیز در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

هزارجریبی همچنین از پیشرفت مناسب برداشت کلزا در گلستان خبر داد و گفت: تاکنون بخش عمده‌ای از برداشت این محصول انجام شده و تنها حدود ۳۰ درصد از مزارع باقی مانده است. امسال ۳ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی شهرستان به کشت کلزا اختصاص یافته و پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۱ هزار تن دانه روغنی کلزا برداشت و به مراکز خرید تحویل شود.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با همکاری کشاورزان، بهره‌برداران و دستگاه‌های اجرایی، فصل برداشت محصولات زراعی در استان با کمترین خسارت و بهترین نتیجه به پایان برسد.

انتهای پیام

#

# استان ها

آخرین اخبار استان ها

چندرسانه‌ای