۱۴۰۵-۰۳-۳۰ | ۰۹:۱۶
منبع: نمایندگی آذربایجان غربی
علمی سازی کشاورزی در آذربایجان‌غربی دنبال می‌شود

علمی سازی کشاورزی در آذربایجان‌غربی دنبال می‌شود

آذربایجان غربی (ایسنا) - رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با تأکید بر ضرورت انتقال دانش روز به مزارع گفت: فاصله میان عملکرد کشاورزان نمونه و میانگین تولیدکنندگان استان نشان می‌دهد که علمی‌سازی کشاورزی و توسعه آموزش، راه افزایش بهره‌وری و درآمد در این بخش است.

محمدرضا اصغری در گفت و گو با ایسنا، علمی‌سازی کشاورزی را یکی از مهم‌ترین راهبردهای بخش کشاورزی استان عنوان کرد و گفت: امروز تولیدکنندگانی در استان وجود دارند که تا ۲۰۰ تن در هکتار برداشت محصول دارند و این موفقیت، نتیجه به‌کارگیری اصول علمی و فنی در فرآیند تولید است.

وی ادامه داد: فاصله میان عملکرد کشاورزان برتر و متوسط تولیدکنندگان نشان می‌دهد که ظرفیت افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی بسیار بالاست و باید علم و دانش روز را به مزرعه منتقل کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌های آموزشی و ترویجی سازمان جهاد کشاورزی اظهار کرد: یکی از اولویت‌های اصلی ما، توسعه آموزش کشاورزان و انتقال اطلاعات و فناوری است. در ماه‌های اخیر نیز فعالیت‌های آموزشی نسبت به مدت مشابه سال قبل پنج تا شش برابر افزایش یافته، هرچند هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم و باید این روند تقویت شود.

اصغری تأکید کرد: علمی‌سازی کشاورزی صرفاً به معنای توسعه مکانیزاسیون نیست، بلکه مجموعه‌ای از اقدامات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری را شامل می‌شود؛ از استفاده از دانش روز در مراحل کاشت، داشت و برداشت گرفته تا به‌کارگیری روش‌های نوین مدیریتی در زنجیره تولید است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به نقش فناوری‌های نوین در مدیریت منابع آب گفت: استفاده از سامانه‌های آبیاری زیرسطحی و زیرتحتانی می‌تواند مصرف آب را تا ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش دهد. این روش‌ها علاوه بر صرفه‌جویی قابل توجه در مصرف آب، موجب کاهش شیوع بیماری‌های گیاهی شده و می‌تواند عملکرد و راندمان تولید را دو تا سه برابر افزایش دهد؛ آن هم در شرایطی که هزینه‌های تولید نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: توسعه این فناوری‌ها در کنار آموزش و ترویج، می‌تواند نقش مهمی در افزایش درآمد کشاورزان و پایداری تولید ایفا کند.

اصغری همچنین به وضعیت مطلوب مکانیزاسیون در استان اشاره کرد و گفت: ضریب نفوذ مکانیزاسیون در آذربایجان‌غربی بالاتر از میانگین کشور است در حالی که میانگین کشوری حدود ۱.۵ است.

وی افزود: امسال تسهیلات مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان نسبت به سال گذشته دو برابر شده و حدود ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این بخش پیش‌بینی شده است که می‌تواند زمینه توسعه بیشتر تجهیزات و فناوری‌های مورد نیاز را فراهم کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی در ادامه، پیرانشهر را یکی از شهرستان‌های پیشتاز استان در اجرای روش‌های نوین آبیاری دانست و اظهار کرد: از حدود ۳۰ هزار هکتار اراضی قابل آبیاری این شهرستان، بیش از ۲۰ هزار هکتار، معادل بیش از ۷۰ درصد، به سامانه‌های آبیاری تحت فشار مجهز شده‌اند که این میزان، شاخصی ممتاز در سطح کشور به شمار می‌رود.

اصغری خاطرنشان کرد: آینده کشاورزی استان در گرو افزایش آموزش، ترویج، استفاده از دانش روز، اصلاح الگوی کشت و توسعه فناوری است و هر چه فاصله علم تا مزرعه کمتر شود، بهره‌وری، درآمد کشاورزان و امنیت غذایی جامعه نیز بیشتر خواهد شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها