۱۴۰۵-۰۳-۳۰ | ۱۵:۵۶
خدمات هوش مصنوعی پس از وقفه دوباره به مدار بازگشت/ادامه حمایت از پروژه‌های دانش‌بنیان

خدمات هوش مصنوعی پس از وقفه دوباره به مدار بازگشت/ادامه حمایت از پروژه‌های دانش‌بنیان

رئیس مرکز راهبردی ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست‌جمهوری با اشاره به تداوم فعالیت پروژه‌های هوش مصنوعی کشور، گفت: از اوایل خردادماه خدمات این حوزه مجدداً در مدار قرار گرفته و شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از زیرساخت‌های حمایتی به ارائه خدمات ادامه می‌دهند.

به گزارش ایسنا، پروژه «دستیارهای هوش مصنوعی» یکی از برنامه‌های ملی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری است که با هدف توسعه کاربردهای عملی هوش مصنوعی در دستگاه‌های اجرایی، وزارتخانه‌ها، صنایع و سازمان‌های کشور اجرا می‌شود. در این طرح، دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و تیم‌های فناور با همکاری نهادهای بهره‌بردار، دستیارهای هوشمندی را توسعه می‌دهند که قادرند با تحلیل داده‌ها، ارائه گزارش‌های هوشمند، پیش‌بینی روندها و پشتیبانی از تصمیم‌گیری، به مدیران و کارشناسان در حل مسائل تخصصی کمک کنند.

این پروژه با رویکرد «حکمرانی داده‌محور» طراحی شده و تلاش می‌کند تصمیم‌گیری در دستگاه‌های اجرایی را از شیوه‌های سنتی به سمت استفاده از داده، تحلیل‌های هوشمند و ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی سوق دهد. در این چارچوب، هر دستیار هوش مصنوعی بر اساس نیازهای اختصاصی یک سازمان یا حوزه تخصصی توسعه یافته و با بهره‌گیری از داده‌های واقعی، قابلیت ارائه خدمات متناسب با مأموریت آن دستگاه را پیدا می‌کند.

در جریان اجرای این طرح، ده‌ها دستیار هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی، نفت، گردشگری، آموزش، مدیریت و خدمات عمومی طراحی شده‌اند. همچنین برای یکپارچه‌سازی فعالیت‌ها، استانداردهای مشترکی در زمینه مدل‌سازی داده، توسعه سامانه‌ها و ارزیابی عملکرد تدوین شده است تا تمامی پروژه‌ها بر اساس یک چارچوب واحد پیش بروند.

مسئولان معاونت علمی معتقدند این پروژه علاوه بر کمک به هوشمندسازی دستگاه‌های اجرایی، موجب تقویت زیست‌بوم هوش مصنوعی کشور، توسعه همکاری دانشگاه و صنعت، افزایش فعالیت هسته‌های پژوهشی و دانشجویی و شکل‌گیری زیرساخت‌های مورد نیاز برای توسعه فناوری‌های پیشرفته در کشور شده است.

بر اساس آخرین داده‌ها، فاز ۲ پروژه دستیار هوش مصنوعی با فاز ۳ دستیار هوش مصنوعی همزمان در حال پیشرفت است.

فاز ۲ قرار بود تا پایان سال ۱۴۰۴ به پایان برسد که به دلیل جنگ و قطعی اینترنت، این پروژه به پایان نرسیده و امروز ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ فار BI آن به پایان رسید.

ارائه‌های این جلسه مربوط به میزان پیشرفت دستیار هوش مصنوعی دستگاه‌ها در فاز ۲ بوده است.

همزمان فاز ۳ این پروژه از سوی دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در حال اجرا و پیشروی است. ۱۵ تیر ماه سال جاری این فاز (فاز ۳) به پایان خواهد رسید.

دکتر عبدالحسین بهرامی، رئیس مرکز راهبردی ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی امروز ۳۰ خرداد در مراسم معرفی پیشرفت پروژه‌های دستیار هوش مصنوعی در تشریح اقدامات انجام‌ شده برای حفظ تداوم خدمات اجرای این پروژه حوزه هوش مصنوعی، گفت: با وجود چالش‌ها و محدودیت‌هایی که در این مدت با آن مواجه بودیم، خوشبختانه از اوایل خردادماه زیرساخت‌ها و خدمات حوزه هوش مصنوعی مجددا در مدار خدمت قرار گرفت.

وی افزود: تعدادی از شرکت‌هایی که در قالب فراخوان‌های حمایتی مورد حمایت قرار گرفته بودند، در حال حاضر خدمات خود را از طریق این زیرساخت‌ها ارائه می‌کنند و روند فعالیت آنها ادامه دارد.

بهرامی ادامه داد: در گام بعدی و همزمان با وقوع شرایط بحرانی و جنگ، با تدبیر و حمایت دکتر حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور، تلاش شد از تمامی ظرفیت‌های موجود برای حفظ تداوم خدمات استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا خدمات پردازشی و زیرساخت‌های مورد نیاز پروژه‌های هوش مصنوعی به بسترهای جایگزین منتقل شد تا اختلالات احتمالی به حداقل برسد و فعالیت طرح‌ها متوقف نشود.

رئیس مرکز راهبردی ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی اظهار کرد: هدف اصلی این اقدامات آن بود که پروژه‌های هوش مصنوعی کشور با کمترین میزان آسیب و وقفه به فعالیت خود ادامه دهند و روند توسعه فناوری در این حوزه حفظ شود.

وی افزود: با اجرای این تدابیر، امکان ادامه فعالیت بسیاری از پروژه‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی فراهم شد و تلاش شد آثار شرایط پیش‌آمده بر روند توسعه این فناوری راهبردی به حداقل برسد.

انتهای پیام

# علمی‌ و دانشگاهی

آخرین اخبار علمی‌ و دانشگاهی