۱۴۰۵-۰۴-۰۲ | ۱۴:۴۴
منبع: جهاد دانشگاهی

توسعه بهره‌وری موقوفات با تکیه بر ظرفیت‌های جهاددانشگاهی

مدیر اوقاف استان البرز با تأکید بر ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه فناوری‌های پیشرفته، از آمادگی اوقاف برای توسعه همکاری‌های مشترک با هدف افزایش بهره‌وری موقوفات، حمایت از تولید و ورود به حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمد مولایی با اشاره به جایگاه جهاد دانشگاهی واحد خواجه نصیر در تجاری‌سازی فناوریهای نوین، اظهار کرد: دانشگاه خواجه نصیر از مجموعه‌های موفق کشور است که در سال‌های گذشته با فعالیت‌های علمی، فناورانه و تولید محصولات پیشرفته، نقش مؤثری در توسعه فناوری کشور ایفا کرده است.

وی با بیان اینکه پیوند میان دانشگاه و صنعت می تواند بخشی از مسائل کشور را حل کند، افزود: هدف از این همکاری ها آن است که از ظرفیت علمی و تخصصی دانشگاه‌ها در کنار ظرفیت‌های اقتصادی و اجرایی موقوفات استفاده شود تا هم به تولید و اشتغال کمک شود و هم درآمد موقوفات در مسیر اجرای بهتر نیات واقفان افزایش یابد.

مدیر اوقاف استان البرز با تشریح مأموریت‌های اصلی سازمان اوقاف گفت: حفظ و نگهداری عین موقوفات، افزایش بهره‌وری و اجرای دقیق نیت واقفان، سه مأموریت اصلی اوقاف است. همکاری با جهاد دانشگاهی نیز در راستای مأموریت دوم، یعنی افزایش بهره‌وری موقوفات، دنبال میشود.

مولایی ادامه داد: در استان البرز زمین‌های متعددی با کاربری های تجاری، مسکونی، خدماتی و زراعی وجود دارد که می توان با تعریف کاربری های مناسب و اجرای طرح‌های مولد، زمینه ایجاد اشتغال، افزایش تولید و ارتقای درآمد موقوفات را فراهم کرد.

وی با اشاره به آثار اجتماعی افزایش بهره‌وری موقوفات تصریح کرد: هرچه درآمد و بهره‌وری موقوفات افزایش یابد، امکان اجرای بهتر نیات واقفان در حوزه‌هایی مانند حمایت از ایتام، کمک به نیازمندان، اجرای برنامه‌های دینی و حمایت از دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل بیشتر خواهد شد.

مدیر اوقاف استان البرز همچنین به سوابق همکاری این مجموعه با جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: پیش از این نیز همکاری‌های موفقی در حوزه تولید کاتالیست و همچنین طرح تولید جنین از گاوهای نژاد هلشتاین، جرسی و سمینتال انجام شده است؛ طرح‌هایی که امروز برخی خروجی‌های آن‌ها حتی قابلیت صادرات به کشورهای آفریقایی را پیدا کرده‌اند.

مولایی با بیان اینکه مشارکت با بخش خصوصی و مجموعه‌های دانشگاهی می‌تواند زمینه احیای موقوفات را فراهم کند، افزود: این نوع همکاری‌ها علاوه بر فعال‌سازی ظرفیت‌های اقتصادی موقوفات، موجب افزایش درآمد پایدار برای اجرای بهتر نیات واقفان می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه نیروگاه‌های خورشیدی، گفت: کشور امروز به توسعه تولید برق نیاز دارد و در این زمینه هم بخش خصوصی و هم مجموعه‌هایی مانند اوقاف می‌توانند نقش‌آفرین باشند.

مدیر اوقاف استان البرز خاطرنشان کرد: اوقاف آمادگی دارد از محل درآمد موقوفات و در چارچوب مأموریت‌های خود، در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کند تا ضمن افزایش بهره‌وری موقوفات، بخشی از ناترازی برق کشور نیز جبران شود.

انتهای پیام

# علمی‌ و دانشگاهی

آخرین اخبار علمی‌ و دانشگاهی