۱۴۰۵-۰۴-۲۲ | ۰۹:۰۹
۱۰ روستا پایلوت انتقال فناوری می‌شوند

معاون فناوری وزارت علوم:

۱۰ روستا پایلوت انتقال فناوری می‌شوند

معاون فناوری وزارت علوم گفت: پیشنهاد ما این است که ۱۰ روستا به‌صورت پایلوت انتخاب شوند و با هدایت دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری هدایت مراکز انتقال فناوری روستایی شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، محمدنبی شهیکی‌تاش در آیین انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، با اشاره به ظرفیت پارک‌های علم و فناوری کشور برای توسعه مناطق روستایی، گفت: امروز بیش از ۱۶ هزار واحد فناور در پارک‌های علم و فناوری کشور فعالیت می‌کنند که شبکه گسترده‌ای از فعالیت‌های استارت‌آپی و نوآورانه را شکل داده‌اند و این ظرفیت می‌تواند در خدمت توسعه روستاها قرار گیرد.

وی افزود: در این ۱۶ هزار واحد فناور، کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و فناور در حوزه‌های مختلف از جمله فناوری اطلاعات، تجهیزات الکترونیکی، مکانیک و زیست‌فناوری فعالیت می‌کنند و هر یک از این حوزه‌ها می‌توانند فرصت‌های جدیدی برای توسعه روستاها ایجاد کنند.

معاون فناوری وزارت علوم با اشاره به راه‌اندازی مراکز انتقال فناوری روستایی، گفت: دو راهبرد اصلی را دنبال می‌کنیم؛ راهبرد نخست، شناسایی فناوری‌های موجود در پارک‌های علم و فناوری که قابلیت ایجاد کسب‌وکارها و خوشه‌های تخصصی در روستاها را دارند و با ظرفیت‌های منطقه‌ای پیوند می‌خورند و دوم، بهره‌گیری از ایده‌های نوآورانه‌ای که در دانشگاه‌ها و هسته‌های فناور شکل می‌گیرند تا در مسیر توسعه روستایی به کار گرفته شوند.

شهیکی‌تاش ادامه داد: بخشی از این ظرفیت‌ها در زنجیره ارزش و زنجیره تأمین روستاها قابل استفاده است و بخشی دیگر از طریق سازوکار «نوآوری باز» می‌تواند جریان نوآوری را در مناطق روستایی تقویت کند.

وی با ارائه نمونه‌هایی از فناوری‌های قابل انتقال به روستاها گفت: تولید پمپ‌های خورشیدی، خشک‌کن‌های خورشیدی محصولات کشاورزی،کلکتورهای حرارتی، هیدروپنل‌های تولید آب از رطوبت هوا، تجهیزات اسانس‌گیری گیاهان دارویی، سامانه‌های کشاورزی عمودی، گلخانه‌های آکواپونیک و هیدروپونیک، سامانه‌های تولید علوفه، فناوری‌های نوین زنبورداری، پهپادهای کشاورزی و سامانه‌های هوشمند و کم‌هزینه آبیاری از جمله فناوری‌هایی هستند که در پارک‌های علم و فناوری توسعه یافته‌اند و می‌توانند در روستاها به افزایش بهره‌وری و ایجاد اشتغال کمک کنند.

وی همچنین به تولید دستگاه‌های کوچک فرآوری زعفران، خرما، پسته و گیاهان دارویی در پارک‌های علم و فناوری استان‌های مختلف اشاره کرد و گفت: این تجهیزات می‌توانند زمینه ایجاد واحدهای تولیدی جدید در روستاها را فراهم کنند.

شهیکی‌تاش با اشاره به توسعه پلتفرم‌های عرضه محصولات کشاورزی و صنایع‌دستی، افزود: سامانه‌های متنوعی برای عرضه محصولات روستایی ایجاد شده است که می‌توانند حلقه اتصال تولیدکنندگان روستایی با بازار باشند.

وی خاطرنشان کرد: طی سال‌های اخیر بیش از دو هزار استارت‌آپ و واحد فناور در حوزه‌های مرتبط با توسعه روستایی شکل گرفته‌اند، اما هنوز ارتباط مؤثر و معناداری میان این ظرفیت‌ها و نیازهای روستاها برقرار نشده است.

معاون وزیر علوم پیشنهاد اجرای طرح پایلوت در ۱۰ روستا را مطرح کرد و گفت: پیشنهاد ما این است که ۱۰ روستا به‌صورت پایلوت انتخاب شوند و دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری هدایت این طرح را بر عهده بگیرند تا مراکز انتقال فناوری روستایی شکل بگیرد و این ظرفیت‌های هم‌افزا در سراسر کشور نهادینه شود.

انتهای پیام

# علمی‌ و دانشگاهی

آخرین اخبار علمی‌ و دانشگاهی