یکشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۵ | ۰۹:۴۸
منبع: نمایندگی گیلان
آغاز عملیات بیولوژیکی مهار آفت «ابریشم‌باف ناجور» در جنگل‌های لوندویل

آغاز عملیات بیولوژیکی مهار آفت «ابریشم‌باف ناجور» در جنگل‌های لوندویل

گیلان (ایسنا) - رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان آستارا از آغاز مبارزه مکانیکی و بیولوژیکی با کرم ابریشم باف ناجور در سطح حدود ۱۰ هکتار از جنگل‌های پناهگاه حیات‌وحش لوندویل خبر داد.

محمدرضا سلامی‌ریک امروز یکشنبه، ۲۸ تیر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس ارزیابی‌ کارشناسان محیط زیست و منابع شهرستان آستارا و با نظارت و حمایت معاونت‌ محیط طبیعی و اداره نظارت بر حیات وحش گیلان، همزمان با شروع طغیان آفت کرم ابریشم ‌باف ناجور و پروانه سفید اشجار در سطح جنگل‌های ساحلی ‌پناهگاه حیات‌وحش لوندویل، مبارزه مکانیکی و بیولوژیکی با این آفات گیاهی در سطحی معادل ۱۰ هکتار از نقاط آلوده، در چند مرحله از طریق گونه پیچی درختان آلوده با محلول بیولوژیکی و جمع آوری و شاخه زنی درختان آلوده و استفاده از محلول ترکیبات زیستی (بی.تی) برای از بین بردن تخم و لاروها آغاز و نقاط آلوده به این آفات تا حدود زیادی ایمن و پاکسازی شد .

وی با بیان اینکه مبارزه تنها با هدف کاهش جمعیت آفت «ابریشم باف ناجور» و نه نابودی کامل آن صورت می‌گیرد، افزود: آفات جزئی از زندگی و زنجیره طبیعی اکوسیستم‌ها و جنگل‌ها به‌شمار می‌رود که در سایر مناطق هم وجود دارد و تنها در صورتی خطرناک و زیان‌بار به حساب می‌آید که طغیان کند و از کنترل طبیعی خارج شود.

سلامی‌ریک، دشمنان طبیعی آفت‌های گیاهی را عوامل جوی و دسته‌های پرندگان از جمله‌ سار و پرستو و گنجشک دانست و یادآور شد: متاسفانه با خشکسالی‌ها طولانی مدت و کاهش جمعیت حیات‌وحش و سارها و گنجشک‌ها، زمینه طغیان این آفت‌ها در سال‌های اخیر هر چند سال یک بار افزایش می‌یابد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان آستارا با بیان اینکه آفت ابریشم باف ناجور از انواع و اقسام درختان تغذیه می‌کند، افزود: بیش از ۵۰۰ گونه درخت و درختچه در استان میزبان کرم ابریشم باف ناجور هستند و پراکنش این آفت از عرصه‌های جنگلی ساحلی تا ارتفاعات قابل مشاهده است که به دلیل وسعت عرصه‌های جنگلی استان، در صورت عدم مهار طبیعی این آفت با عوامل جوی و حیات‌وحش، مبارزه صرفا مکانیکی از طریق جمع آوری تخم‌ها و لاروها، نیازمند صرف زمان، اعتبار و نیروی انسانی بسیار زیاد بوده و عملا امکان‌پذیر نیست.

سلامی با اشاره به مخاطرات آفت ابریشم باف ناجور، اضافه کرد: این آفت از برگ درختان تغذیه می‌کند، در حالی که درختان به کمک برگ‌ها رویش سالانه دارند و لذا از دست دادن هر برگ بر رویش درخت اثر منفی می‌گذارد و شاهد ایجاد خزان در درختان هستیم.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها