یکشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۵ | ۱۴:۰۶
منبع: نمایندگی همدان
تجهیز ۶۸۰ حلقه چاه آب مجاز در نهاوند به کنتور هوشمند

مدیر آب منطقه‌ای شهرستان

تجهیز ۶۸۰ حلقه چاه آب مجاز در نهاوند به کنتور هوشمند

همدان (ایسنا) - مدیر آب منطقه‌ای شهرستان نهاوند از تجهیز ۶۸۰ حلقه چاه آب مجاز این شهرستان به کنتور هوشمند خبر داد.

علی فلک‌دین در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر از مجموع ۱۱۰۰ حلقه چاه آب مجاز موجود در این شهرستان حدود ۶۸۰ حلقه چاه معادل ۶۲ درصد به کنتور هوشمند مجهز شده‌اند.

وی با اشاره به  عملکرد سال جاری این شهرستان در نصب انواع کنتور، افزود: بر اساس برنامه عملیاتی سال جاری، ۱۲ حلقه چاه غیرمجاز در نهاوند با مجموع عمق انسداد ۱۳۹ متر مسدود شده  که این اقدام از برداشت غیرمجاز حدود ۵۴ هزار مترمکعب آب در سال جلوگیری کرده است.

فلک‌الدین با تأکید بر افزایش نظارت بر مصارف واقعی آب، ادامه داد: با تجهیز حدود ۶۲ درصد از چاه‌های این شهرستان به ابزارهای اندازه‌گیری دقیق، اشراف ما بر میزان مصارف واقعی افزایش یافته و تلاش می‌کنیم تا پایان برنامه تمامی منابع آبی منطقه تحت نظارت هوشمند قرار گیرند.

مدیر آب منطقه‌ای شهرستان نهاوند اضافه کرد: به منظور اجرای مصوبات هیئت وزیران و جزء بند "ز" ماده ۲۹ قانون توزیع عادلانه آب و همچنین ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی بهینه‌سازی مصرف آب کشاورزی و با هدف مدیریت آب و مصرف برق در چاه‌های کشاورزی شرکت‌های توزیع برق و آب‌های منطقه‌ای مکلفند نسبت به اجرای شیوه‌نامه مدیریت توام منابع آب و مصرف برق چاه‌های کشاورزی اقدام کنند.

وی با بیان اینکه بر اساس این شیوه‌نامه‌ مبنای محاسبه برداشت حجم مجاز آب مندرج در پروانه بهره‌برداری چاه کشاورزی است، تاکید کرد: به استناد ماده ۱۲ قانون توزیع عادلانه آب مالکان پروانه بهره‌برداری طبق قانون برای محاسبه حجم آب برداشتی و کنترل برداشت باید کنتور هوشمند بر روی چاه‌های خود نصب کنند.

فلک الدین تصریح کرد: بر این اساس آب‌بها چاه‌های فاقد کنتور با جریمه دو برابری محاسبه می‌شود و همچنین بهای برق مصرفی با جریمه محاسبه خواهد شد.

به گفته وی در صورت مازاد مصرف انرژی چاهای فاقد کنتور، نسبت به محاسبه خسارت بر آبخوان و جریمه آن‌ها اقدام می‌شود.

مدیر آب منطقه‌ای شهرستان نهاوند با تأکید بر جدی بودن تنش آبی و مصرف بی‌رویه به ویژه در بخش کشاورزی، ادامه داد: براساس آمار ۲۲۶ میلیون مترمکعب در سال از منابع آب زیرزمینی مصرف می‌شود که از کل مصرف صورت گرفته، بیش از ۹۷ درصد در بخش کشاورزی، ۲.۴ درصد در بخش شرب و چهار دهم درصد در بخش صنعت مصرف می‌شود.

فلک‌الدین با اشاره به سابقه طولانی ممنوعیت حفر چاه در این منطقه، یادآور شد: اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی یک راهکار اساسی و اجتناب‌ناپذیر است.

وی با تاکید بر اینکه کم‌آبی، خشکسالی‌های اخیر و تغییرات اقلیم ضرورت تغییر الگوی کشت را اجتناب‌ناپذیر کرده است، افزود: این موضوع در حیطه وزارت جهاد کشاورزی است که ضرورت همکاری این وزارتخانه را نشان می‌دهد.

مدیر منابع آب شهرستان نهاوند فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی را از جمله اقدامات مؤثر در این زمینه برشمرد و گفت: باید از طریق تبلیغات این مهم به مردم شناسانده شود تا همکاری آن‌ها را در این بخش جاری شود.

فلک‌الدین خواستار پیگیری تخصیص اعتبار برای دو پروژه زیرساختی مهم شد و بیان کرد: ساماندهی بندهای خاکی منشعب از گاماسیاب و مدرن کردن کانال‌های آب شهرستان از جمله پروژه‌های مهم در شهرستان است.

وی تأکید کرد: در صورت تحقق و تأمین منابع مالی این پروژه افزایش راندمان آبیاری، جلوگیری از هدررفت آب، کاهش تنش‌های اجتماعی در فصول کم‌آبی و رونق کشاورزی این شهرستان از مزایای این اقدام مهم خواهد بود.

 انتهای پیام 

آخرین اخبار استان ها