دوشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۱:۰۶
باید خوبی‌های مردم را با صبر و حوصله دید و خوب روایت کرد

حجت‌الاسلام قمی در آیین یادبود رهبر شهید:

باید خوبی‌های مردم را با صبر و حوصله دید و خوب روایت کرد

آیین یادبود رهبر شهید انقلاب در مجتمع فرهنگی و هنری سرچشمه برگزار شد. در این مراسم مدیران، خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای با آرمان‌ها و راه پرافتخار رهبر شهید ایران تجدید بیعت کردند.

به گزارش ایسنا، آیین یادبود رهبر شهید انقلاب، ویژه اهالی رسانه، عصر یکشنبه با حضور حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام عبدالرضا ایزدپناه نماینده ولی‌فقیه در مؤسسه و روزنامه اطلاعات و مدیرمسئول این روزنامه، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی و حسین شریعتمداری نماینده ولی‌فقیه در مؤسسه و روزنامه کیهان و مدیرمسئول این روزنامه در مجتمع فرهنگی ـ هنری سرچشمه برگزار شد.

گزارش تصویری آیین یادبود رهبر شهید انقلاب با حضور مدیران و نمایندگان رسانه‌ها را در این لینک مشاهده کنید.

حجت‌الاسلام محمد قمی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی در این مراسم با ذکر یک خاطره از آقای شهید ایران، گفت: در معیت دیداری دونفره با آقای شهید، انتهای جلسه پنج دقیقه‌ای وقت مانده بود. گفتم آقا جان اجازه می‌دهید به نمایندگی از یک نسل با شما چند جمله‌ای صحبت کنم؟ آقا گفتند چه نسلی؟ گفتم برای نسلی که از شما یاد گرفته‌اند و شما پدرشان بودی و برایشان معلمی کردید، یاد گرفتیم سطوح اسلام‌ ناب چیست. پرسیدند چه سن و سالی می‌شود؟ گفتم بچه‌هایی که هم سن و سال انقلاب هستند، دهه ۷۰ و اینها. برق در چشمان آقا دیده می‌شد و با لحنی محبت‌آمیز و لبخندی بر لب، گفتند بگویید.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی به سخنانش اینگونه ادامه داد: آقای شهید معلم ما بودند. از دل یک تاریخ پرتلاطم ۲۵۰ ساله، ایشان پیچیده‌ترین و کارآمدترین راهبردهای رسانه‌ای را بیرون کشیدند و نشان دادند. این لایه‌های ۲۵۰ ساله را رمزگشایی کردند و یک شناخت متفاوت از نحوه مبارزه‌ای که قبضه‌ کردن افکار عمومی را مورد هدف قرار داده است استخراج کرده و در اختیار ما قرار دادند.

حجت‌الاسلام محمد قمی خاطرنشان کرد: در تعالیم اهل بیت (ع) و ادعیه‌ها هنگامی که به زیارت امام حسین(ع) برویم، مفهوم ثارالله دیده می‌شود و این مفهوم متعالی و مترقی را گردن زائر می‌اندازد و یک اتصال برقرار می‌کند که آن‌هم بی‌قرار ولی خدا بودن است و به معنای خونخواهی است؛ هنر مقدس خونخواهی است.

باید خوبی‌های مردم را با صبر و حوصله دید و خوب روایت کرد

وی با بیان اینکه ما اهل رسانه‌ به دنبال این هستیم که پیام را به جان و قلب مخاطبان برسانیم، افزود: ما اهل رسانه به دنبال این هستیم که از سپرهای ذهنی مخاطب عبور کنیم و پیام را به جان و قلب مخاطبان برسانیم. نمی‌خواهیم فقط بشنوند و این یعنی مجاهدت رسانه‌ای که بر نوع نگرش، باور، تحلیل، دید و رفتار مخاطب اثر می‌گذارد.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: اقناع و فتح قلوب و جان‌ها در سیره حضرات قابل ردیابی است که چگونه انجام‌ می‌شد. این، کل کار رسانه است که اصلا زاویه دید و نگرش را تغییر بدهد و یک پیروزی ابدی به دست می‌آورد.

باید خوبی‌های مردم را با صبر و حوصله دید و خوب روایت کرد

محمد قمی در ادامه با بیان اینکه اگر خونی ریخته شود، کسی باید خونخواه باشد، خاطرنشان کرد: در فرهنگ ما اگر خونی ریخته شود، صاحبی دارد و آن کس حق دارد خونخواهی کند. اهل البیت (ع) به همه فهماندند که از داعیه‌های کینه‌های قبیله‌ای و امثال اینها باید مفهومی فراتر ساخته شود و یک رسالت ابدی توقف‌ناپذیر صورت بگیرد. به این مفهوم‌ که با ریختن خونی، قصه تمام نخواهد شد. خودِ خداوند عالم خونخواه است و این یعنی تمام نخواهد شد. خداوند روزی در معیت حزب‌الله، جندالله و بقیه‌الله می‌آید و این خونخواهی را محقق می‌کند و بر زمین می‌نشاند. زیارت یعنی دیدار یعنی مشرف شدن به دیدارِ ولیِ خدا.

وی بر ضرورت رساندن صدای عقلانیت تاکید کرد و گفت: در کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» می‌بینیم که در یک فضای وحشت‌آور که نمی‌شد نفش کشید، چگونه یک تشکیلات پنهانی، هوشمندانه و هنرمندانه صدای خون، عقلانیت و تفکر اسلام شیعی را بر جان و دل می‌رساند و همه دل‌ها را یکی کرده است. همه اینها پشتوانه معرفت الهی با محوریت محبت است؛ محبت و لطف خدا نسبت به بنده‌اش. خون شهید خودش پیام‌رسان است، معنا را خلق می‌کند و روشن و رسوا می‌کند عالم را.

حجت‌الاسلام قمی سپس در پاسخ به این سوال که آیا می‌شود جزو یاران امام حسین (ع) باشیم و این امر چگونه میسر می‌شود، تشریح کرد: بله؛ علاوه بر آن ۷۲ نفر، در تاریخ برخی از انسان‌ها به آنها محلق می‌شوند و یکی از راه‌های اتصال به یاران امام حسین (ع) پیام‌رسان، مبلغ و تبیین‌کننده  عاشورا بودن است؛ یعنی کار مجاهد عالم رسانه.

او ادامه داد: بیش از استدلال کردن، ساختن تصویر ذهنی مهم است؛ گفتن حق و حقیقت. خداوند ساختار وجودی بانوان را برای روایت به مراتب از آقایان مناسب‌تر آفریده است؛ مانند لالایی گفتن مادر برای فرزند که الان کمرنگ شده است و این قصه حاوی معانی بلندی است. روایت حق و روایت مجاهدت است که حضرت زینب کبری (س) سررشته‌دار روایت است و این را همه فهمیده‌اند. سِر نی در نینوا می‌ماند اگر زینب نبود/ کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود. 

باید خوبی‌های مردم را با صبر و حوصله دید و خوب روایت کرد

رییس سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد، کار ما اهل رسانه‌، روایت کردن خوبی‌هاست و روایت سیدالشهدا یکی از آنان است. روایت کردن خوبی مردم هم جزیی از آن است و فقط باید خوبی‌های مردم را با صبر و حوصله دید و خوب روایت کرد؛ مانند روایت مردم از رهبر شهید.

او تصریح کرد: اگر ما در جامعه‌ نقد نداشته باشیم، جامعه حرکت نمی‌کند و دستگاه اصلاح نمی‌شود. ما پیرو مکتب امامی هستیم که چارچوبی درست کردند که بر هر ظالمی می‌تازیم و از مظلوم دفاع می‌کنیم. در این مسیر، سیر و سلوک اهل بیت (ع) را به خوبی بیان و خوبی آنها را روایت کنید. مثال خودِ خوبی، همین شهدا هستند و خوبی آنها را روایت کردن است. و این یعنی مجاهدت رسانه‌ای که امیدبخش است و نخستین جهاد، امیدآفرینی است و باید این پیام شما باید با عقیده مخاطب برخورد کند.

حجت‌الاسلام قمی در انتهای سخنانش بیان کرد که رسانه برای رهبر شهیدمان از اهمیت بالایی برخوردار است و افزود: آقای ما در باب رسانه خیلی سخت‌گیر بودند. رسانه برایشان مهم بود و اهمیت داشت و باید هم آن را جدی می‌گرفتند. خیلی مهم است اینکه دشمن می‌خواهد چه روایتی را در ذهن مردم ایجاد کند و مهم‌تر اینکه ما در این مبارزه چه آرایش جنگی تدارک ببینیم که خواسته دشمن محقق نشود و روایتی که روایت حق است در اذهان جا گیرد و گرهگشا باشد مردمی که محور همه چیز هستند و نگاهشان موضوعیت و اهمیت دارد. هر وقت بحث رسانه می‌شود، رهبر شهیدمان بحث اینکه دشمن را بشناسید را به میان می‌آوردند و می‌فرمودند رد پای دشمن را در برنامه‌هایتان ببینید. پای وعده‌های الهی را وسط می‌کشیدند و اینکه باید روایت رسانه‌ای خوبی داشته باشیم، نگاه کنیم‌ که مردم گارد نمی‌گیرند و با حس و دلشان آن‌را می‌پذیرند که با خون و دل آنها پیوند خورده است. وحدت هم همین‌گونه شکل می‌گیرد که حول ولی خداست که امروزه همه ما خونخواه رهبر شهیدمان هستیم. مصداق آن اربعین است که باید صدایمان به گوش جهانیان برسد و دنیا بداند که ما خونخواه رهبرمان هستیم و از این امر نخواهیم گذشت و به یاد رهبر شهیدمان که در خانه با لب تشنه هنگام تلاوت قرآن به شهادت رسیدند.

باید خوبی‌های مردم را با صبر و حوصله دید و خوب روایت کرد

انتهای پیام

# فرهنگی و هنری

آخرین اخبار فرهنگی و هنری