یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۹:۵۸
«ده روز در دیوانه‌خانه»

«ده روز در دیوانه‌خانه»

«ده روز در دیوانه‌خانه» نوشته نِلی بلای با ترجمه الناز ایمانی منتشر شد.

به گزارش ایسنا، در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: نلی بلای، روزنامه‌نگار جسور قرن نوزدهمی، با تظاهر به بیماری روانی خود ره به یکی از تیمارستان‌های زنان در نیویورک می‌سپارد تا حقیقت آنچه را در آن می‌گذرد، آشکار کند. آنچه او در این ده روز تجربه می‌کند، روایتی تکان‌دهنده از خشونت، بی‌توجهی، تحقیر و بی‌عدالتی است؛ جایی که مرز میان «بیماری» و «سلامت» به طرزی هولناک مبهم می‌شود.

«ده روز در دیوانه‌خانه» خواننده را وادار می‌کند تا درباره مفهوم سلامت روان، مسئولیت روان، مسئولیت نهادهای اجتماعی و بهای گفتن حقیقت دوباره بی‌اندیشد.

«ده روز در دیوانه‌خانه» گزارشی تکان‌دهنده و واقعی به قلم نِلی بلای، روزنامه‌نگار پیشگام آمریکایی و شامل روایت مأموریت مخفی او در آسایشگاه روانیِ جزیرهٔ بلک‌ول است. او برای راه یافتن به این آسایشگاه خود را به دیوانگی می‌زند و پس از ده روز زندگی در شرایطی غیرانسانی، از بدرفتاری، غفلت، خشونت و کاستی‌های نظام نگهداری بیماران روانی پرده برمی‌دارد. این گزارش که از نخستین نمونه‌های روزنامه‌نگاریِ تحقیقی به شمار می‌رود، افکار عمومی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داد و به اصلاحات مهمی در نظام سلامت روان آمریکا انجامید.

به گفته ناشر، «ده روز در دیوانه‌خانه» همچنین اثری خواندنی، پرکشش و تأثیرگذار دربارهٔ حقیقت‌جویی، شجاعت و قدرت روزنامه‌نگاری در تغییر جامعه است.»

«ده روز در دیوانه‌خانه» نوشته نِلی بلای با ترجمه الناز ایمانی در ۱۳۶ صفحه باشمارگان ۷۷۰ نسخه و بهای ۲۵۰ هزار تومان در انتشارات «ققنوس» راهی بازار کتاب شده است.

 انتهای پیام 

# فرهنگی و هنری

آخرین اخبار فرهنگی و هنری