جمعه ۱۶ مرداد ۱۴۰۵ | ۰۹:۴۳
منبع: نمایندگی لرستان
غربالگری بیش از ۸۹ هزار کودک لرستانی در طرح پیشگیری از تنبلی چشم

معاون توانبخشی بهزیستی خبر داد:

غربالگری بیش از ۸۹ هزار کودک لرستانی در طرح پیشگیری از تنبلی چشم

لرستان (ایسنا) - معاون توانبخشی اداره‌کل بهزیستی لرستان از اجرای گسترده برنامه پیشگیری از تنبلی چشم در استان خبر داد و گفت: از ابتدای اجرای طرح امسال، ۸۹ هزار و ۷۵۹ کودک سه تا ۶ ساله لرستانی تحت غربالگری بینایی قرار گرفته‌اند؛ طرحی که نقش مهمی در تشخیص زودهنگام اختلالات بینایی و پیشگیری از نابینایی و کم‌بینایی در آینده دارد.

نگار فتحی بیرانوند در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پیشگیری از معلولیت یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های سازمان بهزیستی است و در این میان، برنامه پیشگیری از تنبلی چشم کودکان از موفق‌ترین برنامه‌های ملی به شمار می‌رود که سال‌هاست در سراسر کشور و از جمله استان لرستان با جدیت اجرا می‌شود.

وی افزود: بر اساس آخرین آمار، امسال ۸۹ هزار و ۷۵۹ کودک سه تا ۶ ساله در استان لرستان مورد غربالگری بینایی قرار گرفته‌اند که این میزان، بخش قابل توجهی از جمعیت هدف استان را شامل می‌شود.

تشخیص زودهنگام، کلید پیشگیری از نابینایی

معاون توانبخشی بهزیستی لرستان با بیان اینکه تنبلی چشم در بسیاری از موارد بدون علامت است، گفت: بسیاری از والدین تصور می‌کنند اگر کودک بتواند اطراف خود را ببیند، مشکلی از نظر بینایی ندارد؛ در حالی که ممکن است یکی از چشم‌ها دچار کاهش شدید بینایی شده باشد و اگر این مشکل در سنین پایین تشخیص داده نشود، درمان آن در سال‌های بعد بسیار دشوار و گاهی غیرممکن خواهد بود.

فتحی بیرانوند ادامه داد: هدف اصلی این برنامه، شناسایی اختلالات بینایی در سنین طلایی درمان است؛ زیرا هرچه تشخیص زودتر انجام شود، احتمال درمان کامل کودک نیز افزایش پیدا می‌کند.

هزینه اندک غربالگری، جلوگیری از معلولیت‌های مادام‌العمر

وی با اشاره به اهمیت اقتصادی و اجتماعی این برنامه اظهار کرد: اجرای غربالگری علاوه بر حفظ سلامت کودکان، از تحمیل هزینه‌های سنگین درمانی و توانبخشی در آینده جلوگیری می‌کند و یکی از مؤثرترین برنامه‌های پیشگیری از معلولیت محسوب می‌شود.

معاون توانبخشی بهزیستی لرستان گفت: اختلالاتی مانند تنبلی چشم، عیوب انکساری، انحراف چشم و برخی بیماری‌های چشمی، اگر در زمان مناسب شناسایی شوند، با درمان‌های ساده قابل کنترل هستند.

همکاری خانواده‌ها، عامل موفقیت طرح

فتحی بیرانوند با قدردانی از همکاری خانواده‌ها افزود: خوشبختانه طی سال‌های اخیر آگاهی والدین نسبت به اهمیت غربالگری بینایی افزایش یافته و همین موضوع موجب شده استقبال از این برنامه در استان روند رو به رشدی داشته باشد.

وی تأکید کرد: از خانواده‌هایی که تاکنون فرزند خود را برای انجام غربالگری بینایی مراجعه نداده‌اند، درخواست می‌کنیم این موضوع را به روزهای پایانی طرح موکول نکنند؛ زیرا سن طلایی تشخیص و درمان محدود است.

غربالگری شنوایی؛ حلقه دیگر پیشگیری از معلولیت

معاون توانبخشی بهزیستی لرستان با اشاره به سایر برنامه‌های پیشگیرانه این اداره‌کل گفت: علاوه بر اجرای برنامه غربالگری بینایی، غربالگری شنوایی نوزادان نیز در استان با جدیت دنبال می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر ۱۸ مرکز غربالگری شنوایی نوزادان در لرستان فعال هستند و تاکنون پنج هزار و ۷۱۳ نوزاد تحت ارزیابی شنوایی قرار گرفته‌اند.

فتحی بیرانوند همچنین از فعالیت مراکز مشاوره ژنتیک در استان خبر داد و گفت: طی سال جاری هزار و ۲۹۴ نفر از خدمات این مراکز بهره‌مند شده‌اند که نقش مهمی در پیشگیری از بروز معلولیت‌های مادرزادی دارد.

پیشگیری؛ مؤثرترین و کم‌هزینه‌ترین خدمت بهزیستی

وی با بیان اینکه رویکرد سازمان بهزیستی، حرکت از درمان به سمت پیشگیری است، اظهار کرد: هر اندازه بتوانیم از بروز معلولیت پیشگیری کنیم، علاوه بر ارتقای کیفیت زندگی افراد، هزینه‌های اجتماعی، درمانی و توانبخشی نیز به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

معاون توانبخشی بهزیستی لرستان گفت: توسعه برنامه‌های غربالگری، افزایش آگاهی خانواده‌ها، گسترش خدمات مشاوره ژنتیک و شناسایی زودهنگام اختلالات رشدی از مهم‌ترین برنامه‌های بهزیستی استان در حوزه پیشگیری از معلولیت است و تلاش می‌کنیم با همکاری دستگاه‌های مرتبط و مشارکت خانواده‌ها، پوشش این برنامه‌ها را بیش از گذشته افزایش دهیم.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها