سه‌شنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۵ | ۰۹:۴۶
منبع: نمایندگی لرستان
افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت‌های فرهنگی نیازمند گفت‌وگوی مستقیم با نسل جدید است

معاون فرهنگی دانشگاه لرستان:

افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت‌های فرهنگی نیازمند گفت‌وگوی مستقیم با نسل جدید است

لرستان (ایسنا) - معاون فرهنگی دانشگاه لرستان با تأکید بر ضرورت ارتقای اثربخشی فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها گفت: برای موفقیت برنامه‌های فرهنگی باید دانشجو را در متن فعالیت‌ها قرار دهیم و زمینه مشارکت واقعی و اعتماد متقابل با نسل جدید دانشجویان را فراهم کنیم.

قاسم صحرایی سه‌شنبه ۱۰ شهریور در حاشیه نشست‌های منطقه‌ای فرهنگی جهاددانشگاهی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ضرورت بازنگری در شیوه اجرای فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها اظهار کرد: فعالیت‌های فرهنگی زمانی می‌تواند مثمرثمر و تأثیرگذار باشد که با حضور و مشارکت خود دانشجویان همراه شود و دانشجو صرفاً مخاطب برنامه‌ها نباشد، بلکه بخشی از فرآیند طراحی و اجرای آنها باشد.

وی یکی از معضلات موجود در حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها را پایین بودن میزان مشارکت دانشجویان در برخی برنامه‌ها عنوان کرد و افزود: گاهی برنامه‌هایی با هزینه و امکانات قابل توجه برگزار می‌شود، اما مورد استقبال دانشجویان قرار نمی‌گیرد؛ بنابراین باید راهکارهایی برای افزایش مشارکت و جذب دانشجویان پیدا کنیم.

معاون فرهنگی دانشگاه لرستان ادامه داد: به نظر می‌رسد یکی از نخستین گام‌ها، برقراری ارتباط غیرمستقیم و صمیمانه‌تر با دانشجویان و ایجاد فرصت برای گفت‌وگو و همراهی با آنان است. البته اجرای برخی از این برنامه‌ها به منابع مالی و امکانات نیاز دارد، اما اصل موضوع این است که بتوانیم در کنار دانشجو قرار بگیریم و مسائل و دغدغه‌های او را بهتر بشناسیم.

صحرایی با اشاره به تفاوت‌های فرهنگی میان نسل امروز دانشجویان و نسل‌های گذشته تصریح کرد: نمی‌توان تفاوت فرهنگی و تغییر نگاه جوانان امروز را نادیده گرفت. آنچه نسل جدید می‌بیند، می‌خواهد و درباره موضوعات مختلف دنبال می‌کند، ممکن است با آنچه نسل‌های قبل انتظار داشته یا در ذهن خود تصور می‌کرده‌اند، متفاوت باشد.

وی تصریح کرد: ممکن است در برخی موضوعات با دانشگاه یا دانشجویان اختلاف نظر و اختلاف نگاه داشته باشیم، اما مهم این است که بتوانیم با دانشجو گفت‌وگو کنیم، با او به تفاهم برسیم و زمینه مشارکت بیشتر او را در برنامه‌های فرهنگی فراهم کنیم.

معاون فرهنگی دانشگاه لرستان این مسیر را نیازمند کار فرهنگی هنرمندانه و دشوار دانست و افزود: این کار بسیار هنرمندانه و در عین حال سخت است و ممکن است همیشه به نتیجه مورد انتظار نرسیم، اما باید تلاش کنیم راه‌هایی برای نزدیک شدن به دل دانشجو پیدا کنیم.

صحرایی خاطرنشان کرد: امیدواریم با کمک خداوند بتوانیم اعتماد دانشجویان را جلب کنیم و آنها را با فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه همراه سازیم، چراکه اگر همراهی دانشجو را داشته باشیم، بخش مهمی از اهداف فرهنگی دانشگاه محقق خواهد شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها