شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۲:۳۳
منبع: نمایندگی ایلام
تأکید معاون استاندار ایلام بر مدیریت هوشمند منابع آب و استفاده از پساب در فضای سبز

تأکید معاون استاندار ایلام بر مدیریت هوشمند منابع آب و استفاده از پساب در فضای سبز

ایلام (ایسنا) - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام بر ضرورت مدیریت بهینه منابع آب، تقویت آبخیزداری و آبخوانداری و جایگزینی پساب تصفیه‌شده با آب شرب در مصارف غیرشرب تأکید کرد.

رضا دارابی امروز شنبه ۲۱ شهریور در نشست کمیسیون سازگاری با کم‌آبی استان ایلام اظهار کرد: در راستای ساماندهی خروج آب رودخانه‌های مرزی استان، باید برنامه‌ای برای تقویت اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری و افزایش ذخیره و تغذیه منابع آب زیرزمینی تدوین و اجرا شود.

وی با تأکید بر ضرورت اجرای بند «ب» ماده ۴۰ قانون برنامه هفتم توسعه خاطرنشان کرد: آبیاری فضای سبز شهری با آب شرب ممنوع است و باید برای تأمین آب مورد نیاز این بخش از منابع جایگزین استفاده شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام با اشاره به پساب تصفیه‌خانه فاضلاب شهر ایلام بیان کرد: پساب این تصفیه‌خانه تا پایان شهریور وارد مرحله بهره‌برداری خواهد شد و باید استفاده از آن در شهرک صنعتی، واحدهای تولیدی و به‌ویژه آبیاری فضای سبز به‌صورت جدی عملیاتی شود.

دارابی خواستار احصای دقیق میزان فضای سبز شهر ایلام و میزان مصرف آب آن شد و تصریح کرد: باید مشخص شود چه تعداد پارک و فضای سبز در شهر ایلام وجود دارد و هر یک چه میزان آب مصرف می‌کنند. همچنین میزان دبی چاه‌های شهر باید احصا و بر اساس آن برای استفاده از پساب تصفیه‌خانه فاضلاب برنامه‌ریزی شود.

تأکید معاون استاندار ایلام بر مدیریت هوشمند منابع آب و استفاده از پساب در فضای سبز

وی با اشاره به وضعیت بارندگی استان ادامه داد: اگرچه استان ایلام در شرایط ترسالی قرار دارد، اما این وضعیت ممکن است در سال‌های آینده تغییر کند و استان با کمبود آب مواجه شود؛ بنابراین مدیریت منابع آب زیرزمینی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

معاون استاندار ایلام بر هوشمندسازی چاه‌های آب نیز تأکید کرد و گفت: اجرای طرح هوشمندسازی چاه‌ها نباید به گونه‌ای باشد که حقابه کشاورزان کاهش پیدا کند و لازم است این موضوع با رعایت حقوق بهره‌برداران و بر مبنای اطلاعات واقعی دنبال شود.

دارابی همچنین تبدیل انهار سنتی به بندهای سنگی ملاتی را از اقداماتی دانست که می‌تواند در کاهش هدررفت آب مؤثر باشد و خواستار پیگیری جدی‌تر این موضوع شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها