یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۱:۴۷
منبع: نمایندگی گیلان
رشد ۱۷ درصدی صدور و تمدید کارت‌های بازرگانی/ صادرات در گیلان ۱۱ درصد رشد دارد

مدیرکل صمت استان اعلام کرد

رشد ۱۷ درصدی صدور و تمدید کارت‌های بازرگانی/ صادرات در گیلان ۱۱ درصد رشد دارد

گیلان (ایسنا) - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به رشد صدور و تمدید کارت‌های بازرگانی در استان گفت: در پنج ماهه نخست امسال مجموع کارت‌های بازرگانی صادره و تمدیدی گیلان به ۴۴۷ فقره رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ درصد افزایش داشته است.

تیمور پورحیدری، یکشنبه ۲۲ شهریور در سومین جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان گیلان که به ریاست استاندار تشکیل شد، با اشاره به آخرین وضعیت کارت‌های بازرگانی استان اظهار کرد: در پنج ماهه نخست سال جاری، ۱۸۱ فقره کارت بازرگانی صادر و ۲۶۶ فقره کارت نیز تمدید شده است که در مجموع ۴۴۷ فقره را شامل می‌شود.

وی افزود: این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، تعداد کارت‌های بازرگانی صادره ۱۶۰ فقره و کارت‌های تمدیدی ۲۲۰ فقره بود و مجموع آنها به ۳۸۰ فقره می‌رسید؛ بنابراین مجموع کارت‌های صادره و تمدیدی در سال جاری ۱۷ درصد رشد داشته است.

پورحیدری با بیان اینکه صدور کارت‌های بازرگانی جدید در پنج ماهه نخست امسال نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳ درصد افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: تعداد کارت‌های تمدیدی نیز ۲۰ درصد رشد داشته که نشان‌دهنده تداوم فعالیت فعالان حوزه تجارت خارجی استان و ظرفیت موجود برای توسعه صادرات و واردات است.

وی با اشاره به رشد صادرات استان در پنج ماهه نخست سال جاری و افزایش صدور کارت بازرگانی گفت: صادرات گیلان از ابتدای سال تا پایان مردادماه امسال از نظر وزن و ارزش ۱۱ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل صمت گیلان در ادامه با اشاره به برخی چالش‌های پیش روی فعالان تجارت خارجی اظهار کرد: نوسانات نرخ ارز، نحوه رفع تعهدات ارزی، مشکلات انتقال ارز حاصل از صادرات و طولانی شدن فرآیند تأمین و تخصیص ارز از جمله مسائل مهمی هستند که بر فعالیت تجار و تولیدکنندگان اثرگذارند.

وی همچنین مشکلات حمل‌ونقل و لجستیک را یکی دیگر از چالش‌های مهم توسعه تجارت خارجی استان دانست و گفت: فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای، کمبود کانتینرهای یخچال‌دار، نبود تیرپارک، مشکلات حمل‌ونقل ریلی و تکمیل نشدن اتصال ریلی رشت ـ آستارا و همچنین محدودیت‌های حمل‌ونقل دریایی، ضرورت توجه جدی به زیرساخت‌های لجستیکی استان را دوچندان کرده است.

پورحیدری، ناترازی انرژی و قطعی برق و گاز را از دیگر عوامل مؤثر بر روند تولید و صادرات عنوان کرد و افزود: اختلال در تولید می‌تواند اجرای تعهدات صادراتی واحدهای تولیدی را تحت تأثیر قرار داده و موجب از دست رفتن بازارهای صادراتی شود.

وی در پایان بر ضرورت رفع موانع پیش روی فعالان اقتصادی، تقویت زیرساخت‌های تجارت خارجی و حمایت از صادرکنندگان و تولیدکنندگان استان تأکید کرد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها