یکشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۷:۰۵
منبع: نمایندگی کردستان
فرمانده سپاه بیجار: ۱۷۱ برنامه در هفته دفاع مقدس برگزار می‌شود

فرمانده سپاه بیجار: ۱۷۱ برنامه در هفته دفاع مقدس برگزار می‌شود

کردستان (ایسنا) - فرمانده سپاه شهرستان بیجار از برگزاری ۱۷۱ برنامه در قالب ۵۲ عنوان همزمان با هفته دفاع مقدس در این شهرستان خبر داد و گفت: برنامه‌های امسال با شعار محوری «لبیک یا خامنه‌ای» و با هدف تبیین ارزش‌های دفاع مقدس، معرفی سبک زندگی شهدا و ترویج فرهنگ ولایت‌مداری برگزار می‌شود.

سرهنگ پاسدار مرتضی عظیمیان، یکشنبه ۲۹ شهریور در نشست با خبرنگاران شهرستان که به مناسبت هفته دفاع مقدس برگزار شد، اظهار کرد: هفته دفاع مقدس یکی از پرافتخارترین دوران‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی و ملت ایران است؛ دورانی که عرصه‌ای برای دفاع مردم از نظام اسلامی، انقلاب و تمامیت ارضی کشور فراهم شد و ملت ایران اجازه نداد حتی یک وجب از خاک کشور به دست دشمن بیفتد.

وی افزود: امسال در چهل‌وششمین سالگرد هفته دفاع مقدس، شهرستان بیجار با شعار محوری «لبیک یا خامنه‌ای»، ۱۷۱ برنامه در قالب ۵۲ عنوان برنامه و هشت برنامه شاخص را در سطح شهرستان برگزار خواهد کرد.

عظیمیان با بیان اینکه هشت برنامه به عنوان برنامه‌های شاخص هفته دفاع مقدس در شهرستان پیش‌بینی شده است، گفت: سرکشی از خانواده‌های معظم شهدا و جانبازان، غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا با عنوان «بیعت با شهدا» با حضور مسئولان و مردم، برگزاری اجتماع زینبیون ویژه بانوان شهرستان، به صدا درآمدن زنگ مقاومت در مدارس همزمان با آغاز سال تحصیلی، برگزاری یادواره‌های شهدای شهرستانی، محله‌ای و منزل‌محور، تجلیل از رزمندگان دفاع مقدس، دیدار و سرکشی از خانواده شهدا و افتتاح طرح‌های عمرانی در سطح شهرستان از جمله برنامه‌های پیش‌بینی‌شده است.

فرمانده سپاه شهرستان بیجار هدف از اجرای برنامه‌های هفته دفاع مقدس را حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس عنوان کرد و ادامه داد: تبیین درس‌ها و عبرت‌های جنگ تحمیلی، معرفی سبک زندگی و سیره شهدا، تبیین اقدامات و مجاهدت‌های شهدا، گرامیداشت تلاش‌های ایثارگران، شهدا، جانبازان و فعالان عرصه جهاد و شهادت و همچنین ترویج فرهنگ ولایت‌مداری و خودباوری دینی از دیگر اهداف این برنامه‌هاست.

وی با اشاره به نقش ولایت در دوران دفاع مقدس و جنگ‌های اخیر، اظهار کرد: در دو جنگ اخیر، نقش ولایت بسیار پررنگ بود و مردم بیش از گذشته با مفهوم ولایت و مدیریت ولی دینی آشنا شدند و دریافتند که اگر کشوری صاحب و ولی دینی در رأس امور داشته باشد، مردم برای دفاع از کشور و حفظ تمامیت ارضی آن جانفشانی می‌کنند و اجازه نمی‌دهند دشمن اهداف خود را محقق کند.

عظیمیان با اشاره به جنگ‌های اخیر، گفت: در این جنگ‌ها ما با دشمنی مواجه بودیم که از نظر فناوری و امکانات نظامی در بالاترین سطح قرار داشت و تقریباً همه امکانات را در اختیار داشت، اما آنچه در اختیار نداشت خداباوری بود؛ در مقابل،تکیه ما با وجود محدودیت‌های موجود، بر خداوند بود و توانستیم در این جنگ‌ها پیروز شویم.

وی ادامه داد: دشمن اهدافی را برای خود ترسیم کرده بود و تصور می‌کرد ظرف چند روز می‌تواند کشور را از دست انقلاب اسلامی و نیروهای انقلابی خارج کند و سپس زمینه تجزیه کشور را فراهم کند، اما هیچ‌یک از این اهداف محقق نشد.

فرمانده سپاه بیجار افزود: دشمنی که به توانمندی نظامی خود غره شده بود، در این جنگ‌ها با توانمندی و قدرت ایران مواجه شد و مردم بار دیگر دست خدا را مشاهده کردند. جوانان و نوجوانانی که عمدتاً خاطرات دفاع مقدس را از زبان دیگران شنیده بودند، در این دو جنگ از نزدیک با عرصه دفاع، مقاومت، قدرت خداوند و توانمندی کشور آشنا شدند و به لطف خدا، کشور از این دو جنگ پیروز و سربلند بیرون آمد.

وی با بیان اینکه یکی از محورهای اصلی برنامه‌های هفته دفاع مقدس، تبیین اقتدار جمهوری اسلامی و نقش محوری ولایت است، گفت: این موضوع در برنامه‌های هفته دفاع مقدس مورد توجه قرار گرفته است.

عظیمیان با اشاره به گستردگی اجرای برنامه‌های هفته دفاع مقدس در شهرستان بیجار، اظهار کرد: این برنامه‌ها در سطح شهرستان، شهر، حوزه‌ها و پایگاه‌های مقاومت برگزار می‌شود و در ۱۵۷ پایگاه مقاومت و ۱۳ حوزه شهری و روستایی برنامه‌های مختلفی پیش‌بینی شده است.

وی افزود: بخشی از برنامه‌ها به صورت اجتماع‌های شبانه، بخشی منزل‌محور و بخشی مسجدمحور برگزار خواهد شد و در مجموع، ۱۷۱ برنامه در قالب ۵۲ عنوان با همت فرماندهان پایگاه‌ها، فرماندهان حوزه‌ها و مشارکت اقشار مختلف مردم اجرا می‌شود.

در ادامه مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه شهرستان بیجار، در این نشست ضمن قدردانی از تلاش‌های خبرنگاران، اظهار کرد: خدا را شاکریم که فرصتی فراهم شد تا از تلاش‌های کسانی که با قلم، دوربین و صدا، مطالب و رویدادها را به گوش مردم می‌رسانند، قدردانی کنیم.

حجت‌الاسلام زین‌العابدین فاضل افزود: خبرنگاران شجاع، دقیق و متعهد هستند و با روایتگری، لحظات مهم جامعه را ثبت و به مردم منتقل می‌کنند و گاهی در سخت‌ترین شرایط نیز برای رساندن خبر به مردم حضور دارند.

فاضل با اشاره به حضور خبرنگاران در شرایط سخت و حوادث مختلف، گفت: در جریان اغتشاشات نیز شاهد بودیم که خبرنگاران عزیز و شجاع در میدان حضور داشتند؛ حتی در مواردی خبرنگار در جریان این حوادث دچار آسیب شد و با وجود مجروحیت و شرایط سخت، به کار خود ادامه داد. این نشان می‌دهد که خبرنگاران در مسیر رسالت خود شجاعانه عمل می‌کنند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه شهرستان بیجار با اشاره به آیات قرآن کریم درباره خبر و اطلاع‌رسانی، بیان کرد: آیاتی در قرآن کریم وجود دارد که برای ما هشدار و تذکر است و چند مورد از آنها را به صورت اختصار عرض می‌کنم؛ البته موارد بسیار بیشتری در این زمینه وجود دارد.

وی نخستین موضوع را «واقعیت در اخبار» عنوان کرد و گفت: یکی از نکاتی که حتماً باید مورد توجه خبرنگاران قرار گیرد، رعایت واقعیت در اخبار است. در آیه ۷۹ سوره بقره نیز نسبت به کسانی که مطالبی را با دست و قلم خود می‌نویسند و آن را به خدا نسبت می‌دهند، هشدار داده شده است. این موضوع برای کسانی که قلم به دست می‌گیرند، اهمیت زیادی دارد؛ بنابراین مطالبی که می‌نویسیم و منتشر می‌کنیم باید مبتنی بر واقعیت باشد.

فاضل ادامه داد: دومین نکته، «حق بودن سخن» است. در قرآن کریم آمده است «إِنَّ هَٰذَا لَهُوَ الْقَصَصُ الْحَقُّ»؛ سخنی که در جامعه منتشر و دست به دست می‌شود باید سخن حق باشد. خبرنگار باید دقت کند مطلبی که منتشر می‌کند، بر مبنای حق و حقیقت باشد.

وی سومین موضوع را «لزوم تحقیق در اخبار» دانست و افزود: قرآن کریم می‌فرماید «إِن جَاءَکُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَیَّنُوا»؛ بنابراین در انتشار اخبار، تحقیق و بررسی ضرورت دارد. خبرنگار نباید صرفاً بر اساس شنیده‌ها یا یک خبر تأییدنشده اقدام به انتشار مطلب کند و لازم است از صحت و درستی خبر اطمینان حاصل کند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه شهرستان بیجار چهارمین نکته را پرهیز از انتشار اخبار بی‌فایده دانست و گفت: خبری که خبرنگار عزیز منتشر می‌کند نباید لغو باشد. قرآن کریم نیز می‌فرماید «وَالَّذِینَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ»؛ بنابراین خبر باید دارای محتوا، فایده و اثر برای جامعه باشد و از انتشار مطالب بیهوده و بی‌فایده پرهیز شود.

فاضل در ادامه به موضوع عدم انتشار اخبار دلهره‌آور اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از موارد مهم، پرهیز از انتشار اخبار دلهره‌آور و اضطراب‌آفرین است. خبرنگاران می‌توانند با اخبار و روایت‌های خود، امید را به جامعه تزریق کنند، به‌ویژه در شرایط کنونی جامعه که امیدآفرینی اهمیت بسیار زیادی دارد. خبرنگاران عزیز ما در جنگ‌های اخیر به جرأت و با اعتقاد می‌توان گفت که بسیار خوب درخشیدند و توانستند نقش خود را در امیدآفرینی در جامعه به‌خوبی نشان دهند.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها