دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵ | ۰۷:۰۷
رئیس اتحادیه بارفروشان: قیمت میوه در مشهد علی‌رغم افزایش هزینه تولید متعادل و مناسب است

رئیس اتحادیه بارفروشان: قیمت میوه در مشهد علی‌رغم افزایش هزینه تولید متعادل و مناسب است

خراسان رضوی (ایسنا) - رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد گفت: با توجه به افزایش قیمت سموم و سایر خدمات مورد نیاز برای آماده‌سازی و عرضه محصولات، هزینه‌های تولید تا حدودی افزایش یافته اما میوه به میزان فراوان در میدان‌بار وجود داشته و مشکل خاصی در این زمینه نبوده و قیمت‌ها نیز تقریباً مناسب و متعادل است.

محمد قنبری شکوه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره بر اینکه در بازار میوه و سبزیجات در سه رنج قیمتی است، اظهار کرد: در حال حاضر بر اساس نرخ‌نامه اتحادیه بارفروشان مشهد، قیمت کف سیب‌زمینی‌ تازه کیلویی ۳۵ تومان است و قیمت ممتاز کیلویی ۳۶ الی ۴۶ هزارتومان به فروش می‌رسد؛ همچنین سیب‌زمینی کهنه در کف بازار بارفروشان ۳۰ هزار تومان و در قسمت ممتاز آن بین ۳۰ الی ۳۵ هزار تومان نیز خرید و فروش می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس نرخ نامه قیمت کف پیاز زرد و سفید کیلویی ۲۵ هزار تومن است؛ همچنین در میدان بار مشهد پیاز زرد  بین ۲۶ الی ۳۰ هزار تومان و پیاز سفید بین ۲۶ الی ۳۳ هزار تومان خرید و فروش می‌شود. قیمت پیاز سفید درشت به ازای هر کیلو ۲۸ هزار تومن است. همچنین هویج نیز در بازار بار فروشان مشهد کیلویی ۴۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد با اشاره به اینکه با افزایش قیمت میوه و سبزیجات با آغاز فصل پاییز رخ نداده است، تصریح کرد: قیمت میوه‌ها در نرخ نامه اتحادیه بارفروشان مشهد مشخص است و افزایش قیمت رخ نداده است. قیمت‌ها تقریبا متعادل و پایین است‌. قیمت سیب درختی و نارنگی در میدان بار مشهد بسیار مناسب است.

وی با تأکید بر اینکه در تعیین قیمت محصولات کشاورزی باید شرایط تولیدکننده، کشاورز و باغدار و همچنین مصرف‌کننده مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: با توجه به افزایش قیمت سموم و سایر خدمات مورد نیاز برای آماده‌سازی و عرضه محصول، هزینه‌های تولید تا حدودی افزایش یافته است، اما در نهایت میوه به میزان فراوان در میدان‌بار وجود دارد و مشکل خاصی در این زمینه نیست و قیمت‌ها نیز تقریباً مناسب و متعادل است.

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد درباره قیمت میوه‌های پاییزی نیز اظهار کرد: بر اساس نرخنامه میدان بار مشهد، میوه‌های پاییزی مانند سیب، گلابی، پرتغال و نارنگی و... بین ۵۰ الی ۲۴۰ هزار تومان در میدان بار مشهد خرید و فروش می‌شود. این قیمت‌ها بر اساس نرخنامه میدان‌بار مشهد است و با توجه به تناژ و هزینه باربری و سایر هزینه‌ها، قیمت میوه و سبزیجات در بازار خرده‌فروشی با در نظر گرفتن ۱۵ درصد سود ارائه می‌شود.

قنبری با اشاره به وضعیت عرضه سیب‌زمینی در بازار مشهد، گفت: سیب‌زمینی معمولاً زمانی که از زمین برداشت می‌شود، بسته به نوع خاک و میزان چسبندگی متفاوت است. در برخی موارد ممکن است مقدار زیادی خاک همراه سیب‌زمینی باشد؛ به ‌گونه‌ای که گاهی در یک کیسه تا ۱۰ کیلوگرم خاک وجود دارد. همچنین ممکن است تعدادی سیب‌زمینی پوسیده نیز وجود داشته باشد.

تأمین سبزی‌های فصلی مشهد از مناطق اطراف شهر

وی با اشاره به اینکه سبزی‌های فصلی مورد نیاز مشهد از مناطق اطراف این شهر تأمین می‌شود، بیان کرد: گاها برای آبیاری این سبزی‌ها از آب چاه و موتور استفاده می‌شود. در حاشیه شهر مشهد و مناطق مسکونی، مانند جاده قلعه ساختمان یا انتهای خواجه‌ربیع، در برخی نقاط که طرح اگو وجود ندارد، ممکن است آب فاضلاب شهری با آب چاه و موتور مخلوط شود و این آب از طریق آبیاری وارد سبزیجات شود. البته میزان این موارد بسیار محدود است، اما گاهی چنین اتفاقی رخ می‌دهد و نظارت بر این موضوع باید توسط بهداشت یا سایر نهادهای مربوطه صورت گیرد.

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد درباره سبزیجاتی که از شهرستان‌ها وارد می‌شود، تصریح کرد: میدان‌بار مشهد در مواردی وارد کننده سبزی و سبزیجات است و این محصولات گاها از طبس، تهران و ورامین وارد می‌شود، اما اتحادیه بارفروشان مشهد در آن مناطق نظارتی نداشته و از چگونگی کشت و جابه‌جایی این محصولات اطلاعی ندارد. سبزی‌های نیشابور نیز از مناطق اطراف و نقاط مختلف کشور تامین می‌شود؛ این سبزی‌ها با عنوان سبزی نیشابوری شناخته شده‌اند، اما سبزی نیشابوری نیاز یک شهر را تأمین نمی‌کند.

قنبری با اشاره به وضعیت آب کشف‌رود، بیان کرد: موضوع آب کشف‌رود واقعیتی است که سالیان سال مطرح بوده و همچنان ادامه دارد. سازمان آب پس از تصفیه، همان آب را می‌فروشد و مازاد آن در کشف‌رود جاری می‌شود و ممکن است در مناطق مختلف از آن استفاده شود.

وی افزود: اتحادیه بارفروشان مشهد درباره سبزیجاتی که درمناطق کشف‌رود کشت می‌شود، اطلاعات دقیقی ندارد.

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد در خصوص وضعیت قیمت گوجه فرنگی ربی، اظهار کرد: گوجه فرنگی دارای انواع متفاوتی است. معمولاً گوجه فرنگی‌هایی که برای رب گرفتن استفاده می‌شود و معمولی‌تر هستند و در میدان‌بار مشهد کیلویی ۳۰، ۳۵ الی ۴۰ هزار تومن خرید و فروش می‌شود.

قنبری ادامه داد: نرخ‌نامه‌های اتحادیه بارفروشان مشهد دارای سه نرخ متفاوت، کف، سقف و ممتاز است؛ قسمت‌های ممتاز شامل محصولات بسیار لوکس و نادر است که تقریبا ۵ درصد محصولات میدان بار مشهد را شامل می‌شود و سایر محصولات درجه یک به قیمت کف و سقف عرضه می‌شوند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها