یکشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۵ | ۱۳:۰۲
منبع: نمایندگی خراسان جنوبی
ظرفیت ۱۱ میلیون و ۷۵۰ هزار قطعه‌ای تولید مرغ گوشتی در خراسان جنوبی

ظرفیت ۱۱ میلیون و ۷۵۰ هزار قطعه‌ای تولید مرغ گوشتی در خراسان جنوبی

خراسان جنوبی (ایسنا) - مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: ۶۴۰ واحد پرورش مرغ گوشتی استان ظرفیت پرورش ۱۱ میلیون و ۷۵۰ هزار و ۴۱۷ قطعه مرغ را دارند و دامپزشکی بر سلامت و بهداشت این واحدها و زنجیره تولید فرآورده‌های خام دامی نظارت می‌کند.

سیدمحمدمهدی احمدی، امروز یکشنبه ۱۲ مهر در نشست خبری به مناسبت هفته دامپزشکی، گفت: امنیت غذایی یکی از مؤلفه‌های مهم امنیت است و بخش قابل توجهی از سبد غذایی خانوار از چرخه نظارتی دامپزشکی عبور می‌کند؛ بنابراین سلامت این محصولات با تلاش کارکنان دامپزشکی و همکاری مجموعه‌های مرتبط دنبال می‌شود.

وی با اشاره به گستردگی حوزه فعالیت دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: این اداره‌کل با وجود کمبود نیرو، در ۱۲ شهرستان، ۲۸ بخش، ۳۱ شهر و سه هزار و ۵۷۷ روستای استان خدمات ارائه می‌دهد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: جمعیت دامی استان شامل  ۳۰ هزار و ۵۷۳ نفر شتر، بیش از یک میلیون و ۱۸۲ هزار رأس دام روستایی و حدود ۳۹۴ هزار رأس دام عشایری است.

احمدی با اشاره به واحدهای دامداری صنعتی استان بیان کرد: در استان ۹ واحد گاوداری، ۴۲ واحد گوسفندداری، ۱۰ مجتمع گاوداری و ۱ مجتمع گوسفندداری فعال است.

وی همچنین به ظرفیت بخش طیور استان اشاره کرد و گفت: حدود ۷۰۵ واحد مرغداری شامل واحدهای گوشتی، تخم‌گذار و مادر در استان فعالیت دارند و در این واحدها میلیون‌ها قطعه مرغ پرورش داده می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: ظرفیت واحدهای مرغ تخم‌گذار استان حدود سه میلیون و ۶۸۴ هزار قطعه، مرغ مادر گوشتی ۲۹۷ هزار قطعه، مرغ مادر تخم‌گذار ۵۹ هزار قطعه و مرغ گوشتی حدود ۱۱ میلیون و ۷۵۰ هزار قطعه است و در کنار این موارد، سایر ماکیان نیز در استان پرورش داده می‌شوند.

احمدی با اشاره به فعالیت در حوزه آبزیان و زنبورداری نیز گفت: پرورش انواع آبزیان و زنبور عسل نیز از دیگر بخش‌های تحت نظارت دامپزشکی استان است.

وی با بیان اینکه برنامه‌های واکسیناسیون دام بر اساس پروتکل‌های مشخص انجام می‌شود، اظهار کرد: برای هر بیماری و هر واکسن، برنامه‌ریزی متناسب با شرایط فصل، میزان رطوبت، تراکم دام، شرایط نگهداری و سایر عوامل انجام می‌شود و نمی‌توان همه واکسیناسیون‌ها را در مدت کوتاهی انجام داد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: با توجه به شرایط موجود، برنامه‌ریزی شده است که بخشی از واکسیناسیون‌ها با سرعت بیشتری آغاز شود و در زمان مناسب انجام گیرد.

احمدی یکی از چالش‌های موجود را کمبود خودرو عنوان کرد و گفت: در سال گذشته تعدادی از خودروهای دامپزشکی از چرخه خارج شدند و امسال نیز پنج خودرو از چرخه خارج می‌شود که باید جایگزین شوند؛ چراکه برای انجام واکسیناسیون، نیروهای دامپزشکی باید به محل استقرار دام مراجعه کنند و امکان انتقال دام به محل حضور دامپزشک برای همه وجود ندارد.

وی با اشاره به برنامه واکسیناسیون در شهرستان بیرجند اظهار کرد: از ابتدای آبان ماه، طرح فراگیر واکسیناسیون هاری در شهرستان بیرجند و روستاهای اقماری و اطراف آن آغاز خواهد شد و در این زمینه از همکاری سازمان‌ها و فرمانداری قدردانی می‌کنم.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به توسعه خدمات الکترونیک در این مجموعه بیان کرد: دامپزشکی از جمله دستگاه‌هایی است که از سال‌های گذشته به سمت ارائه خدمات الکترونیک حرکت کرده و سامانه اطلاعات جغرافیایی یا GIS نیز در سازمان دامپزشکی کشور از گذشته راه‌اندازی شده است.

احمدی ادامه داد: اکنون بخش قابل توجهی از خدمات دامپزشکی از طریق دفاتر پیشخوان و سامانه‌های الکترونیکی قابل ارائه است و متقاضیان می‌توانند برای تمدید پروانه یا انجام درخواست‌های مختلف از این خدمات استفاده کنند.

وی گفت: تلاش ما این است که مراجعه‌کننده برای انجام امور مربوط به دامپزشکی، بیشتر از ۴۸ ساعت در این مجموعه معطل نشود، مگر اینکه انجام کار به دستگاه یا مجموعه دیگری وابسته باشد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به عملکرد شش ماهه نخست امسال اظهار کرد: با توجه به اینکه در این مقطع از سال باید حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در برنامه‌ها داشته باشیم، در برخی فعالیت‌ها میانگین پیشرفت عملیاتی به بیش از ۹۰ درصد رسیده است که این موضوع حاصل تلاش کارکنان دامپزشکی با وجود شرایط موجود و کمبود نیرو است.

احمدی همچنین از فعالان بخش خصوصی در حوزه دامپزشکی قدردانی کرد و گفت: مسئولان فنی و بهداشتی در بخش‌های مختلف از جمله کشتارگاه‌ها، واحدهای مرغ مادر و اماکن دامی، همچنین فعالان بخش خصوصی در داروخانه‌ها و سایر بخش‌ها، در اجرای مأموریت‌های دامپزشکی نقش مهمی دارند.

نظارت شرعی بر کشتار دام و طیور در خراسان جنوبی با حضور ۱۷ ناظر انجام می‌شود

حجت‌الاسلام علی حیدری، مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در اداره‌کل دامپزشکی خراسان جنوبی نیز با اشاره به فعالیت‌های مختلف این مجموعه، اظهار کرد: فعالیت‌های دامپزشکی در حوزه‌های مختلفی انجام می‌شود که از جمله آن می‌توان به نظارت‌های بهداشتی و نظارت‌های شرعی اشاره کرد.

وی افزود: نظارت شرعی در کشتارگاه‌ها توسط همکاران انجام می‌شود و این نظارت با دغدغه‌مندی در حال انجام است. 

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در اداره‌کل دامپزشکی خراسان جنوبی با تشریح وظایف حوزه نظارت شرعی، بیان کرد: نظارت مستمر بر اجرای ضوابط شرعی در کشتار دام و طیور از وظایف این حوزه است و اعمال نظارت بر فرآیند ذبح شرعی از طریق به‌کارگیری ناظران شرعی انجام می‌شود که باید در کشتارگاه‌ها حضور داشته باشند.

حیدری ادامه داد: هدف از این نظارت، اطمینان از رعایت ضوابط شرعی در کنار صیانت از پاکی و بهداشتی بودن فرآیند کشتار است؛ موضوعی که در حوزه نظارت بهداشتی نیز توسط همکاران دامپزشکی دنبال می‌شود.
وی گفت: در استان خراسان جنوبی هشت روحانی ناظر شرعی به‌صورت ثابت و مستقر در کشتارگاه‌ها فعالیت می‌کنند و ۹ ناظر شرعی نیز به‌صورت پاره‌وقت فعالیت دارند.

حیدری با اشاره به وضعیت برخی کشتارگاه‌های استان، افزود: در برخی کشتارگاه‌ها میزان کشتار به حد نصاب لازم نمی‌رسد و به همین دلیل از ناظران پاره‌وقت استفاده می‌شود.

وی تأکید کرد: فرهنگ‌سازی در میان مردم و گروه‌های مختلف برای انتقال کشتار دام به کشتارگاه‌ها ضروری است تا مردم با اطمینان خاطر از نظر بهداشتی و شرعی، دام خود را در کشتارگاه ذبح کنند.

حیدری همچنین به برخی دیگر از فعالیت‌های حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در اداره‌کل دامپزشکی استان اشاره کرد و گفت: ارزیابی و احراز صلاحیت داوطلبان نظارت شرعی و روحانیون، بازدید و نظارت میدانی از کشتارگاه‌ها و برگزاری جلسات توجیهی با مدیران کشتارگاه‌ها برای پاسخگویی به مسائل شرعی مرتبط با این حوزه از جمله اقدامات انجام‌شده است.

وی افزود: در کنار این موارد، موضوعات آموزشی، اخلاقی و فرهنگی نیز دنبال می‌شود؛ چراکه بخشی از همکاران ما به‌صورت مستقیم با مردم و به‌ویژه مردم روستاها ارتباط دارند و در مناطق مختلف با مردم مواجه هستند و فعالیت می‌کنند. توجه به مسائل اخلاقی و فرهنگی می‌تواند در تقویت روحیه و عملکرد این همکاران مؤثر باشد.

حیدری ادامه داد: در چند سال متوالی، مجموعه آموزشی دامپزشکی استان در زمینه اقامه نماز رتبه برتر را کسب کرده است.

وی یکی دیگر از محورهای فعالیت این حوزه را پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: تبیین مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه کشاورزی، دامپروری و امنیت غذایی و پیگیری این موضوعات در مجموعه دامپزشکی استان از دیگر فعالیت‌هاست.

حیدری همچنین به فعالیت گروه‌های جهادی در استان اشاره کرد و گفت: بخشی از فعالیت‌های جهادی در شهرستان‌ها و با همکاری بسیج انجام می‌شود و گروه‌های جهادی در شهرستان‌های مختلف فعال هستند و به ارائه خدمات می‌پردازند.


انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها