سه‌شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۵ | ۱۱:۵۷
داده‌های «خیام» با داده‌های زمینی کشور تلفیق می‌شوند

داده‌های «خیام» با داده‌های زمینی کشور تلفیق می‌شوند

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور با اشاره به همکاری یک‌سال‌ونیم اخیر این سازمان با سازمان فضایی ایران، گفت: داده‌های ماهواره «خیام» با داده‌های ایستگاهی، اطلاعات میدانی و داده‌های تخصصی سازمان نقشه‌برداری تلفیق و مدل‌سازی شده تا در پاسخ به نیازهای کشور و پشتیبانی از نظام برنامه‌ریزی و مدیریتی مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، اسکندر صیدایی امروز در نشست تخصصی «نقش ماهواره‌های بومی و کاربرد تصاویر ماهواره‌ها در تولید، پایش و پردازش اطلاعات مکانی»، با اشاره به ضرورت توجه به تحولات پرشتاب علمی و فناوری با اشاره به روند تحولات پرشتاب دنیای امروز، افزود: این روند تحولات پر شتاب ایجاب می‌کند که همواره نگاه علمی، تخصصی و راهبردی، استفاده از فناوری‌های روز، شفاف‌سازی، هم‌ افزایی، مشارکت و کاربردی بودن را در برنامه‌های خود داشته باشیم.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور گزارش تخصصی ارائه شده در این نشست را یکی از نمونه‌هایی دانست که وضعیت موجود را به خوبی نشان می‌دهد، اظهار کرد: سازمان فضایی و سازمان نقشه‌برداری کشور به عنوان دو سازمان متولی داده‌های مکانی و فضایی می‌توانند با توجه به ابعاد مختلف نظام برنامه‌ریزی کشور و نیازهای روز علمی و فناوری در این دنیای پرشتاب و تحولات دگرگون‌ساز، از طریق هم‌افزایی و انجام کار مشترک، به نظام برنامه‌ریزی و نظام مدیریتی کشور کمک کنند.

صیدایی با اشاره به همکاری‌های مشترک میان دو مجموعه، اظهار کرد: این همکاری‌ها آغاز شده و در قالب تفاهم‌ نامه‌های مشترک میان دو مجموعه دنبال می‌شود تا با تلفیق مجموعه‌ای از این داده‌ها، بتوانیم به نظام برنامه‌ریزی و نظام مدیریتی کشور کمک کنیم.

صیدایی با اشاره به نقش کلان‌داده‌ها در توسعه پایدار جهان، اظهار کرد: یکی از پیشران‌های کلیدی توسعه پایدار جهان، مدیریت کلان‌داده‌ها است؛ داده‌های زمینی، فضایی و داده‌هایی که به نحوی با فضا ارتباط پیدا می‌کنند، از جمله داده‌های مهم و اثرگذار در این حوزه هستند. داده‌ای که دقیق، به‌روز و اطمینان‌بخش باشد، از فناوری روز برخوردار باشد و بتواند نیازهای جامعه را پاسخ دهد، اهمیت بسیار زیادی دارد.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور با اشاره به پیشینه فعالیت این سازمان، گفت: سازمان نقشه‌برداری کشور با پیشینه‌ای حدود هفت دهه، تلاش کرده است از ابتدای فعالیت خود، با بهره‌گیری از دانش و فناوری روز، به تولید داده‌های مورد نیاز کشور بپردازد و تاکنون حدود ۶ میلیون تصویر بسیار دقیق از نقاط مختلف کشور در اختیار داشته باشد. از زمانی که فناوری فضایی و ماهواره‌ها در جهان و ایران وارد عرصه خدمت شدند، سازمان نقشه‌برداری کشور نیز تلاش کرده است در ابعاد ملی و بین‌المللی از این ظرفیت به خوبی استفاده کند.

وی با اشاره به همکاری‌های انجام‌ شده میان سازمان نقشه‌برداری کشور و سازمان فضایی ایران طی یک سال و نیم اخیر، گفت: در فعالیت‌هایی که طی این مدت انجام گرفته، هم‌افزایی میان دو سازمان شکل گرفته و توانسته‌ایم داده‌های ماهواره خیام را با همکاری سازمان فضایی و مدیریت تخصصی ارزشمند این مجموعه دریافت کنیم.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور افزود: این اطلاعات را با داده‌های ایستگاهی خودمان، فعالیت‌های میدانی و ظرفیت تیم‌های تخصصی که در حوزه ژئودزی فعالیت می‌کنند، تلفیق و مدل‌سازی کرده‌ایم تا بتوانیم نیازهای کشور را پیش ببریم.

صیدایی با بیان اینکه این همکاری‌ها به صورت تخصصی آغاز شده است، اظهار کرد: در نشستی که پیش از این نشست میان مدیران دو سازمان برگزار شد، بر ضرورت پشتیبانی، هم‌افزایی و انجام کار مشترک برای پاسخگویی به نیازهای کشور تأکید شد و مقرر شد این روند با قوت و شتاب بیشتری دنبال شود.

وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم روند تحولات و فعالیت‌های خود را سرعت ببخشیم و با تولید داده‌های شفاف، دقیق، به‌روز و فناورمحور، پشتیبانی مناسبی از نظام برنامه‌ریزی و مدیریتی کشور داشته باشیم.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور در پایان از مشارکت مجموعه‌های تخصصی در این نشست تشکر کرد و گفت: بار دیگر از مشارکت همه مجموعه‌هایی که به صورت تخصصی این موضوعات را پیگیری می‌کنند، تشکر می‌کنم و از دکتر سالاری، رئیس سازمان فضایی و همکاران ایشان نیز قدردانی می‌کنم. از اندیشه‌ها و ظرفیت‌های سازمان فضایی کشور و دیدگاه‌های دکتر سالاری استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام 

# علمی‌ و دانشگاهی

آخرین اخبار علمی‌ و دانشگاهی