سه‌شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۵ | ۱۷:۰۴
منبع: نمایندگی گلستان
سرای نوآوری گیاهان زینتی دانشگاه آزاد گرگان؛ پیوند آموزش، مهارت‌آموزی، فناوری و اشتغال
عکس: آرشیو

سرای نوآوری گیاهان زینتی دانشگاه آزاد گرگان؛ پیوند آموزش، مهارت‌آموزی، فناوری و اشتغال

گلستان (ایسنا) - رئیس سرای نوآوری گیاهان زینتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان از فعالیت این مجموعه در حوزه تولید گل و گیاه زینتی، مهارت‌آموزی دانشجویان، حمایت از هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه بازارهای داخلی و خارجی خبر داد.

محسن تجری ظهر امروز سه‌شنبه ۱۴ مهرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان، با اشاره به ظرفیت‌های این مجموعه اظهار کرد: این مجموعه در زمینی به وسعت حدود پنج هکتار ایجاد شده و مأموریت اصلی آن تولید گل و گیاهان زینتی است و در سطح کشور نمونه‌ای کم‌نظیر از یک مجموعه دانشگاهی تخصصی در این حوزه به شمار می‌رود.

وی افزود: یکی از مأموریت‌های مهم این مجموعه، فراهم کردن بستر مهارت‌آموزی برای دانشجویان است؛ چراکه کشور بیش از مدرک دانشگاهی به نیروی انسانی دارای مهارت و تخصص نیاز دارد.

وی ادامه داد: در همین راستا دانشجویان رشته‌های کشاورزی، گیاه‌پزشکی و فناوری گل و گیاهان زینتی می‌توانند همزمان با تحصیل، تجربه عملی و مهارت‌های مورد نیاز بازار کار را کسب کنند.

رئیس سرای نوآوری گیاهان زینتی دانشگاه آزاد گرگان با اشاره به اجرای طرح پویش گفت: دانشجویان در قالب این طرح از همان دوران تحصیل وارد محیط واقعی کار می‌شوند و علاوه بر کسب تجربه، امکان اشتغال نیز برای آنان فراهم شده است. در حال حاضر حدود ۳۰ نفر به‌صورت مستقیم در این مجموعه مشغول به کار هستند.

تجری ادامه داد: در این مجموعه دوره‌های مهارتی متنوعی برگزار می‌شود و افراد می‌توانند مهارت‌هایی از جمله تلقیح گل‌ها، کوددهی، سم‌پاشی، آبیاری، تعویض گلدان و سایر مهارت‌های عملی مرتبط با گل و گیاه را فرا بگیرند. این آموزش‌ها توسط نیروهای باتجربه مجموعه ارائه می‌شود.

وی با تأکید بر رویکرد فناورانه سرای نوآوری گیاهان زینتی گفت: فعالیت این مجموعه صرفاً به تولید و فروش گل و گیاه محدود نیست و وجه تمایز آن، اجرای طرح‌های تحقیقاتی و فناورانه است. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به تولید بذر برخی گل‌های زینتی، از جمله آدنیوم، و حمایت از طرح‌های دانشجویی و شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد.

رئیس سرای نوآوری گیاهان زینتی دانشگاه آزاد گرگان افزود: این مجموعه از هسته‌ها و واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیانی که در حوزه گل و گیاه فعالیت می‌کنند حمایت می‌کند. برای نمونه، تیم‌هایی از دانشجویان رشته شیمی روی استخراج ترکیبات و شیرابه برخی گیاهان با کاربرد در صنایع آرایشی، بهداشتی و غذایی فعالیت می‌کنند و مجموعه نیز در مسیر تبدیل ایده به محصول از این طرح‌ها حمایت مالی می‌کند.

رئیس سرای نوآوری گیاهان زینتی دانشگاه آزاد گرگان درباره همکاری با آموزش‌وپرورش نیز گفت: امکان برگزاری دوره‌های آموزشی برای دانش‌آموزان از مقطع ابتدایی تا متوسطه فراهم شده است و در برخی برنامه‌ها بذر به‌صورت رایگان در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد تا ضمن آموزش کاشت و پرورش گیاه، در مسابقات و فعالیت‌های خلاقانه مرتبط با گل و گیاه نیز شرکت کنند.

وی با اشاره به ظرفیت گردشگری این مجموعه نیز اظهار کرد: با همکاری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی، امکان برگزاری تورهای گردشگری تخصصی در مجموعه فراهم شده است تا بازدیدکنندگان ضمن حضور در فضای گلخانه‌ها، با گونه‌های مختلف گیاهی و شیوه نگهداری و پرورش آنها آشنا شوند.

رئیس سرای نوآوری گیاهان زینتی دانشگاه آزاد گرگان همچنین از توسعه فعالیت‌های تولیدی خبر داد و گفت: در کنار تولید گل و گیاه زینتی، کشت محصولاتی همچون زیتون و برخی محصولات سبزی و صیفی نیز در دستور کار قرار گرفته است. همچنین برنامه‌هایی برای استفاده از ظرفیت یک استخر ۲۵ در ۵۰ متر با هدف توسعه فعالیت‌های گردشگری و تفریحی از جمله ماهیگیری ورزشی در حال پیگیری است.

تجری با اشاره به توسعه بازار محصولات این مجموعه گفت: تولیدات سرای نوآوری گیاهان زینتی علاوه بر بازار استان، به سایر نقاط کشور ارسال می‌شود و با برخی مجموعه‌های دولتی و خصوصی قراردادهای تأمین محصول وجود دارد. همچنین در سال‌های گذشته صادرات محصولات به کشورهایی مانند ترکیه و قرقیزستان انجام شده و با توجه به ظرفیت موجود، توسعه بازارهای منطقه‌ای و آسیای میانه نیز در دستور کار قرار دارد.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت پیوند دانشگاه با صنعت و بازار کار خاطرنشان کرد: هدف اصلی ما این است که دانشجو در کنار تحصیل دانشگاهی، تجربه واقعی کار، مهارت و سابقه حرفه‌ای کسب کند تا پس از فارغ‌التحصیلی با اعتمادبه‌نفس وارد بازار کار شود یا بتواند برای خود کسب‌وکار ایجاد کند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها