پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۵ | ۱۴:۰۴
منبع: نمایندگی فارس
مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس: آموزه‌های قرآن در سبک زندگی خانواده‌ها نمود پیدا کند

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس: آموزه‌های قرآن در سبک زندگی خانواده‌ها نمود پیدا کند

فارس (ایسنا) - مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس با تأکید بر اینکه حضور قرآن در خانه نباید به تلاوت و نگهداری آن در قفسه‌ها محدود شود، گفت: زمانی می‌توان از حضور واقعی قرآن در زندگی سخن گفت که آموزه‌های آن در رفتار، اخلاق و روابط اعضای خانواده نمود پیدا کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدباقر ولدان امروز پنج‌شنبه ۱۶ مهر در نشست تبلیغات اسلامی فارس با طرح این پرسش که «آیا قرآن در خانه‌های ما تنها یک مهمان است یا به عنوان صاحب‌خانه در زندگی ما حضور دارد؟» اظهار کرد: قرآن امروز در قفسه‌ها، روی طاقچه‌ها، در گوشی‌های تلفن همراه و در برنامه‌های روزانه بسیاری از افراد حضور دارد، اما این حضور زمانی به معنای واقعی محقق می‌شود که انسان از مرحله خواندن قرآن عبور کند و به مرحله زندگی کردن با آن برسد.

وی ادامه داد: قرآن به انسان می‌آموزد که در هنگام خشم چگونه رفتار کند، در دشواری‌ها چگونه امید خود را حفظ کند، در اختلافات خانوادگی چه شیوه‌ای در پیش بگیرد، هنگام شکست به چه کسی پناه ببرد و زمانی که نعمتی به او می‌رسد، چگونه شکرگزاری کند؛ بنابراین قرآن باید در متن زندگی و روابط انسان حضور داشته باشد.

خانه قرآنی، محل بروز اخلاق قرآنی است

ولدان با تبیین مفهوم خانه قرآنی گفت: خانه قرآنی فقط مکانی نیست که در آن صدای تلاوت قرآن شنیده شود، بلکه خانه‌ای است که اخلاق و آموزه‌های قرآنی در رفتار اعضای آن دیده شود.

وی افزود: اگر پدر با قرآن مأنوس باشد، فرزند باید آرامش و صداقت را در رفتار او مشاهده کند و اگر مادر با قرآن زندگی کند، فرزند باید محبت و گذشت را در رفتار او لمس کند؛ در چنین خانواده‌ای انتظار می‌رود دعواها کاهش یابد، احترام میان اعضای خانواده افزایش پیدا کند و دل‌ها به یکدیگر نزدیک‌تر شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس با پیشنهاد ایجاد یک عهد کوچک و روزانه با قرآن اظهار کرد: هر فرد می‌تواند هر روز یک آیه از قرآن را بخواند، نکته‌ای از آن را دریابد و حتی تنها یک قدم بر اساس همان آیه بردارد. اگر هر روز فقط یک آیه وارد زندگی انسان شود، پس از یک سال قرآن تنها در ذهن او باقی نمی‌ماند، بلکه به بخشی از شخصیتش تبدیل خواهد شد.

جلسات خانگی قرآن باید به کارگاه خانواده‌سازی تبدیل شود

ولدان همچنین خواستار تغییر نگاه به جلسات خانگی قرآن شد و گفت: نباید برخی نشست‌های خانگی را صرفاً جلسه قرائت قرآن بدانیم، بلکه این جلسات می‌توانند به کارگاه ساختن خانواده‌های قرآنی تبدیل شوند.

وی ادامه داد: هر خانه‌ای که میزبان جلسات قرآن است، باید اثری از آموزه‌های قرآن در زندگی اعضای آن باقی بماند؛ از بخشیدن کینه‌ها و حل اختلافات گرفته تا آشتی دادن فرزندان با قرآن، افزایش محبت میان پدر و مادر و تصمیم برای وارد کردن قرآن به سبک زندگی.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس تأکید کرد: درخشش قرآن در خانه زمانی محقق می‌شود که این کتاب آسمانی از روی کاغذ به قلب و از قلب به رفتار انسان منتقل شود؛ در این صورت قرآن از یک متن مکتوب فراتر می‌رود و به الگویی برای زندگی تبدیل می‌شود.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها