دوشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۵ | ۱۱:۲۳
منبع: نمایندگی فارس
ارائه بیش از ۸۰ طرح فناورانه برای حل مسائل معدنی فارس به رویداد «تا ثریا»

ارائه بیش از ۸۰ طرح فناورانه برای حل مسائل معدنی فارس به رویداد «تا ثریا»

فارس (ایسنا) - مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت معدن فارس گفت: بیش از ۸۰ طرح تخصصی و کاربردی با هدف پاسخ‌گویی به نیازهای فناورانه معادن فارس به دبیرخانه رویداد «تا ثریا» ارسال شده است؛ رویدادی که با هدف پیوند ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها و تیم‌های فناور با نیازهای عملیاتی بخش معدن و توسعه راهکارهای نوآورانه در این حوزه برگزار می‌شود.

حسین پناهی، دوشنبه ۲۰ مهر در نشست سازمان بسیج مهندسین صنعت معدن فارس، با اعلام این خبر اظهار کرد: شناسایی نیازهای فناورانه معادن و استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های نوآور برای رفع مشکلات این بخش، از اهداف اصلی برگزاری رویداد «تا ثریا» است.

وی افزود: افزایش بهره‌وری معادن، توسعه فناوری‌های بومی و تکمیل زنجیره ارزش صنایع معدنی از مهم‌ترین محورهای این فراخوان به شمار می‌رود و طرح‌های ارسال‌شده می‌توانند زمینه شناسایی راهکارهای تازه برای رفع نیازهای عملیاتی معادن و ارتقای توان تولیدی این بخش را فراهم کنند.

ظرفیت معادن فارس برای توسعه فرآوری

پناهی با اشاره به ضرورت کاهش خام‌فروشی و گسترش صنایع فرآوری مواد معدنی گفت: استان فارس به دلیل برخورداری از ذخایر معدنی متنوع، از جمله خاک‌های نسوز و صنعتی در شهرستان آباده و معادن منگنز، سرب و کرومیت در شهرستان‌های مختلف، ظرفیت مناسبی برای توسعه فرآوری و افزایش ارزش افزوده مواد معدنی دارد.

وی ادامه داد: استفاده مؤثر از این ظرفیت‌ها می‌تواند زمینه جذب سرمایه‌گذاری بیشتر و ایجاد اشتغال پایدار را فراهم کند. در این مسیر، توسعه فناوری‌های مورد نیاز معادن و ایجاد ارتباط میان توان تخصصی تیم‌های فناور و مسائل واقعی واحدهای معدنی اهمیت ویژه‌ای دارد.

بررسی چالش‌های معدنی برای تأمین مالی طرح‌ها

مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت معدن فارس با تشریح دیگر محورهای این رویداد بیان کرد: در چارچوب برنامه‌های «تا ثریا»، چالش‌های عملیاتی فعالان بخش معدن شناسایی می‌شود و برای بررسی راهکارهای تأمین مالی، در اختیار صندوق‌های حمایتی و مجموعه‌های مرتبط با زیست‌بوم فناوری قرار می‌گیرد.

پناهی افزود: ایجاد ارتباط میان صاحبان ایده، واحدهای معدنی و سرمایه‌گذاران نیز از محورهای مورد توجه این رویداد است تا زمینه بررسی و اجرای طرح‌های کاربردی و تبدیل ایده‌های فناورانه به راهکارهای قابل استفاده در بخش معدن فراهم شود.

وی همچنین به نقش حمایت‌های اجرایی در رفع موانع تولید اشاره کرد و گفت: قرارگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء(ص)، با دبیری سازمان بسیج مهندسین صنعت معدن فارس، آمادگی دارد مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی و معدنی را در زمینه‌هایی مانند زیرساخت، قوانین و مقررات، بازار و فروش و مسائل مالی و ارزی پیگیری کند.

پناهی در پایان اظهار کرد: رویداد علمی ـ صنعتی «تا ثریا» روزهای ۲۹ و ۳۰ مهرماه در شیراز برگزار می‌شود و فرصتی برای تعامل میان فعالان صنعت معدن، شرکت‌های فناور و مجموعه‌های تأمین مالی فراهم می‌کند؛ تعاملی که می‌تواند به ارائه راهکارهای عملی برای رفع چالش‌های معدنی و توسعه فناوری در استان فارس کمک کند.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها