دوشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۵ | ۱۵:۳۵
منبع: نمایندگی فارس
میناب به مقاصد ملی راهیان‌نور افزوده شد/لزوم بازنمایی نقش تمام اقشار در موزه‌های دفاع مقدس

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اعلام کرد

میناب به مقاصد ملی راهیان‌نور افزوده شد/لزوم بازنمایی نقش تمام اقشار در موزه‌های دفاع مقدس

فارس (ایسنا) - رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت از افزوده شدن میناب به فهرست مقاصد ملی راهیان نور خبر داد و گفت: در حال حاضر ۴۶ یادمان ملی به‌عنوان مقصد راهیان نور در کشور وجود دارد و علاوه بر این یادمان‌ها، بیش از سه هزار یادمان شهدای گمنام نیز در سراسر کشور ایجاد شده است.

سردار سرتیپ بسیجی بهمن کارگر، دوشنبه ۲۰ مهر، در سفر یک‌روزه به شیراز و در حاشیه بازدید از مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان فارس درباره برنامه‌های توسعه یادمان‌های دفاع مقدس گفت: در حال حاضر ۴۶ یادمان ملی به‌عنوان مقصد راهیان نور در کشور وجود دارد که امسال میناب نیز به این فهرست افزوده شده است.

وی افزود: علاوه بر یادمان‌ها، هزاران یادبود نیز در کشور وجود دارد و بیش از ۳۰۰۰ یادمان شهدای گمنام در سراسر کشور ایجاد شده است که به‌عنوان کانون‌های معنوی مورد بهره‌برداری قرار دارند و مسیر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با جدیت ادامه دارد.

موزه‌های دفاع مقدس باید مراکز فرهنگی پویا باشند

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت با بیان اینکه موزه‌ها نباید صرفاً بازگوکننده تاریخ گذشته باشند، تصریح کرد: مراکز فرهنگی و موزه‌های دفاع مقدس که در سراسر کشور ایجاد شده‌اند، باید به‌عنوان مراکز فرهنگی فعال و پویا عمل کنند. وظیفه ما انعکاس ایثار و ازخودگذشتگی ملت ایران است و درهای این مراکز باید به‌ویژه به روی جوانان و نوجوانان باز باشد.

وی افزود: تأکید مقام معظم رهبری نیز بر این است که جوانان و نوجوانان باید درک درستی از دفاع مقدس داشته باشند. همان‌طور که در دوران دفاع از حرم شاهد حضور پرشور دهه‌شصتی‌ها و دهه‌هفتادی‌ها بودیم، امروز نیز در عرصه‌های مختلف دفاعی و امنیتی و در حوزه‌های خلیج فارس، دهه‌شصتی‌ها، دهه‌هفتادی‌ها و حتی دهه‌هشتادی‌ها با همان روحیه در حال دفاع از کشور هستند.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت ادامه داد: این موضوع نشان می‌دهد که دفاع مقدس محدود به یک بازه هشت‌ساله نیست، بلکه جریانی زنده و مستمر است.

نقش همه اقشار و سازمان‌ها در موزه‌ها بازنمایی شود

کارگر با تأکید بر اینکه موزه‌های دفاع مقدس باید آیینه تمام‌نمای مشارکت ملی باشند، گفت: در محتوای موزه‌ها باید نقش همه سازمان‌ها، از جمله ارتش، فراجا، سپاه، بسیج و جهاد سازندگی و همچنین دستگاه‌های دولتی دیده شود؛ با این حال، مهم‌ترین رکن پیروزی‌های ما مردم بزرگ ایران هستند و نقش آنان باید برجسته‌تر از همیشه بازنمایی شود.

وی همچنین بر نقش کلیدی زنان در دوران دفاع مقدس و پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد و افزود: نقش زنان در دفاع مقدس و پیروزی انقلاب اسلامی، اگر بیشتر از مردان نبوده، قطعاً کمتر از آن نبوده است و این حضور مؤثر باید در مراکز فرهنگی دفاع مقدس به‌دقت لحاظ شود.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت در ادامه سخنان خود با اشاره به جایگاه استان فارس در ادوار مختلف انقلاب اسلامی، بر ضرورت پویایی موزه‌های دفاع مقدس و بازنمایی نقش همه اقشار مردم و سازمان‌ها در این مراکز فرهنگی تأکید کرد.

وی در این بازدید که با همراهی سردار ملکی، فرمانده انتظامی استان فارس و سردار ناظر، رئیس سازمان تعاون فراجا، انجام شد، با قدردانی از تلاش‌های سردار سعید کوشکی جهرمی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت فارس و تعامل سازنده این مجموعه با نیروهای مسلح مستقر در استان اظهار کرد: استان فارس سهم بسزایی در پیروزی انقلاب اسلامی، دوران هشت‌ساله دفاع مقدس و همچنین مقاطع اخیر، از جمله جنگ‌های ۱۲ روزه و رمضان، داشته است. هدف قرار گرفتن مکرر این استان در مقاطع حساس، گواه اهمیت راهبردی فارس در نقشه جمهوری اسلامی ایران است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها