پنجشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۵ | ۱۴:۱۰
منبع: نمایندگی زنجان
استاندار زنجان: رفع موانع تولید نباید در پیچ‌وخم بروکراسی متوقف شود
عکس دریافتی است

استاندار زنجان: رفع موانع تولید نباید در پیچ‌وخم بروکراسی متوقف شود

زنجان (ایسنا) - استاندار زنجان با تأکید بر ضرورت تسریع در رفع مشکلات واحدهای صنعتی، گفت: در شهرک صنعتی شهید شهریاری زنجان، ۷۹ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده که در صورت تحقق، زمینه ایجاد ۱۱ هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی جدید را فراهم می‌کند.

سیدمحسن صادقی امروز پنجشنبه، ۲۳ مهر در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان زنجان که در شهرک صنعتی شهید شهریاری برگزار شد، با قدردانی از سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی، اظهار کرد: با وجود فشارهای اقتصادی و تهدیدهای دشمن، اشتیاق سرمایه‌گذاران برای توسعه فعالیت‌های تولیدی در کشور قابل توجه است و این روند، امید به آینده و ظرفیت بالای اقتصاد کشور را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در این جلسه، افزود: دستگاه‌های اجرایی باید در بازه زمانی تعیین‌شده، نتایج اقدامات خود را به معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری اعلام کنند و در صورت بروز مانع در اجرای تصمیمات، موضوع برای پیگیری و اتخاذ تصمیم‌های لازم مطرح شود.

استاندار زنجان با تأکید بر ضرورت هماهنگی دستگاه‌های خدمات‌رسان با معاونت اقتصادی استانداری، بیان کرد: پیش از اعمال محدودیت برای واحدهای تولیدی، لازم است وضعیت مطالبات و مشکلات آن‌ها بررسی شود تا تصمیمات با اطلاع از شرایط واحدها و با در نظر گرفتن اولویت‌های تولید اتخاذ شود.

صادقی همچنین بر ضرورت هماهنگی دستگاه محیط‌زیست با معاونت اقتصادی استانداری پیش از اعلام الزامات و تکالیف مرتبط با واحدهای تولیدی تأکید کرد و گفت: حمایت از تولید به معنای نادیده‌گرفتن ضوابط قانونی و محیط‌زیستی نیست، بلکه باید با یافتن راهکارهای مناسب، ضمن رعایت الزامات، از ایجاد موانع غیرضروری در مسیر فعالیت واحدها جلوگیری کرد.

او در ادامه با تشریح وضعیت شهرک صنعتی شهید شهریاری، اظهار کرد: از مجموع ۳۱۵ هکتار اراضی صنعتی، ۱۱۷ هکتار به صاحبان ۱۰۱ واحد تولیدی واگذار شده است. تاکنون ۹۰ واحد به مرحله انعقاد قرارداد رسیده‌اند و ۲۱ طرح نیز پیشرفت فیزیکی قابل توجهی دارند.

نماینده  عالی دولت در استان زنجان با بیان اینکه بخش عمده پیشرفت طرح‌های صنعتی در دو سال اخیر محقق شده است، افزود: حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی مورد اشاره مربوط به این دوره است که نشان‌دهنده شتاب‌گرفتن روند سرمایه‌گذاری و توسعه فعالیت‌های صنعتی در این شهرک است.

صادقی ادامه داد: برآوردها نشان می‌دهد مجموع سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌شده در طرح‌های این شهرک به ۷۹ همت می‌رسد و با تحقق آن‌ها، زمینه ایجاد ۱۱ هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی جدید فراهم خواهد شد.

او با اشاره به ضرورت توسعه زیرساخت‌های شهرک صنعتی شهید شهریاری، گفت: اگرچه زیرساخت‌هایی مانند آب، گاز و مخابرات در این شهرک فراهم شده است، اما با توجه به روند توسعه واحدهای صنعتی، افزایش ظرفیت این خدمات ضروری است و باید در اولویت پیگیری دستگاه‌های مربوطه قرار گیرد.

استاندار زنجان همچنین توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را یکی از راهکارهای تأمین انرژی واحدهای صنعتی دانست و بر پیگیری طرح‌های احداث نیروگاه خورشیدی و استفاده از ظرفیت‌های تأمین مالی برای اجرای این پروژه‌ها تأکید کرد.

صادقی در بخش دیگری از سخنان خود، تخصیص ارز، تأمین ماشین‌آلات و تجهیزات و مشکلات نقدینگی را از جمله موضوعات نیازمند پیگیری عنوان کرد و گفت: برخی مسائل باید در سطح ملی دنبال شود و مدیریت استان نیز پیگیری‌های لازم را در این زمینه انجام خواهد داد.

وی با تأکید بر ضرورت آشنایی تولیدکنندگان با روش‌های نوین تأمین مالی، افزود: تأمین منابع مورد نیاز واحدهای تولیدی صرفاً به دریافت تسهیلات بانکی محدود نمی‌شود و فعالان اقتصادی باید از ظرفیت‌ها و روش‌های جدید تأمین مالی برای رفع نیازهای ریالی و ارزی خود استفاده کنند.

نماینده عالی دولت در استان زنجان با اشاره به ضرورت تمرکز گردش مالی شرکت‌های بزرگ در استان محل فعالیت آن‌ها، اظهار کرد: واحدهایی که از منابع، زیرساخت‌ها و نیروی انسانی استان استفاده می‌کنند، بهتر است گردش مالی و حساب‌های بانکی خود را نیز در استان متمرکز کنند تا منافع اقتصادی فعالیت آن‌ها در حوزه‌هایی مانند نظام بانکی، بیمه و مالیات بیشتر نصیب استان شود.

صادقی با بیان اینکه انتقال گردش مالی شرکت‌ها به استان محل فعالیت آن‌ها می‌تواند به تقویت ظرفیت اقتصادی استان کمک کند، افزود: برخی نگرانی‌ها درباره میزان تسهیلات بانکی در صورت انتقال حساب‌ها مطرح شده که این موضوع با مدیران بانک‌های دولتی مورد گفت‌وگو قرار گرفته است.

او با تأکید بر اینکه دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌رسان باید در خدمت تولید و توسعه اقتصادی باشند، تصریح کرد: اگر واحدی در مسیر تولید با مشکل مواجه است، باید برای آن راهکار قانونی و اجرایی پیدا کرد؛ چراکه ایجاد مانع برای تولید هنر نیست، بلکه توانایی حل مسئله و تسهیل فعالیت اقتصادی اهمیت دارد.

استاندار زنجان در عین حال رعایت الزامات زیست‌محیطی را در کنار حمایت از تولید ضروری دانست و گفت: توسعه صنعتی باید به‌گونه‌ای دنبال شود که ضمن تسهیل فعالیت واحدهای تولیدی، از محیط‌زیست و منابع طبیعی نیز صیانت شود و مشکلاتی برای نسل‌های آینده به وجود نیاید.

صادقی  با قدردانی از همکاری مدیران دستگاه‌های اجرایی و فعالان اقتصادی، بر پیگیری مصوبات جلسه و ضرورت مشاهده نتایج عملی آن‌ها در روند فعالیت واحدهای تولیدی تأکید کرد و گفت: انتظار می‌رود تصمیمات اتخاذشده در کوتاه‌ترین زمان ممکن به رفع موانع و تسهیل تولید منجر شود.

در ادامه معاون امور مشترکان شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان از موافقت شرکت برق منطقه‌ای با تأمین ظرفیت برق مورد نیاز شرکت پارس پلی‌رزین خبر داد و گفت: موضوع تأمین برق مجموعه صنایع تبدیلی نگین سبز پایدار نیز پس از برگزاری کمیسیون مربوطه و انجام توافقات، به مرحله اعلام شرایط رسیده است.

رویا قزلباش با اشاره به پیگیری مشکلات زیرساختی واحدهای صنعتی، اظهار کرد: در خصوص تأمین برق موردنیاز شرکت پارس پلی‌رزین، درخواستی به شرکت برق منطقه‌ای ارائه شد که خوشبختانه با تأمین ظرفیت موردنیاز این مجموعه موافقت شده است.

وی افزود: با این موافقت، انتظار می‌رود مشکل خاصی در تأمین برق موردنیاز این واحد صنعتی وجود نداشته باشد.

قزلباش همچنین درباره وضعیت تأمین برق مجموعه صنایع تبدیلی نگین سبز پایدار، گفت: در این زمینه نیز اقدامات لازم انجام شده و پس از برگزاری کمیسیون مربوطه و انجام توافقات، موضوع به مرحله اعلام شرایط رسیده است.

او با اشاره به ضرورت تأمین زیرساخت‌های موردنیاز واحدهای صنعتی شهرک شهید شهریاری، بر پیگیری مسائل مرتبط با برق و بررسی ظرفیت‌های موردنیاز برای توسعه فعالیت‌های تولیدی تأکید کرد.

همچنین دبیر هماهنگی بانک‌های استان زنجان با اشاره به سازوکار استفاده از منابع صندوق در استان‌ها، گفت: بهره‌مندی از این منابع مستلزم تفاهم دستگاه اجرایی استانی با بانک عامل و ابلاغ منابع از مسیر تعیین‌شده است.

عبدالرضا خاتمی، با اشاره به سازوکار استفاده از منابع صندوق در استان‌ها، اظهار کرد: موضوع استفاده از این منابع، موضوع جدیدی نیست و هر سال مطرح می‌شود و بانک‌های عامل نیز با شرایط مختلف در این زمینه فعالیت می‌کنند.

وی افزود: نکته مهم این است که برای استفاده از منابع صندوق در استان‌ها، لازم است دستگاه اجرایی استانی با بانک عامل مربوطه به تفاهم برسد تا منابع از مسیر تعیین‌شده به بانک مربوطه ابلاغ شود.

خاتمی با اشاره به اهمیت تسهیل روند بهره‌مندی واحدهای تولیدی از منابع مالی، بر ضرورت هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی، بانک‌ها و نهادهای مسئول تأکید کرد.

در ادامه  مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان از رایزنی با دفتر تخصصی سازمان برای پیگیری مشکلات مربوط به پوشش تلفن همراه اپراتورها در شهرک صنعتی شهید شهریاری خبر داد.

پوریا غلامی با اشاره به برخی مشکلات مطرح‌شده در حوزه زیرساخت‌های ارتباطی، اظهار کرد: در حال رایزنی با دفتر تخصصی سازمان هستیم تا مسائل مربوط به پوشش تلفن همراه اپراتورهای مختلف پیگیری شود.

وی ابراز امیدواری کرد: در ماه‌های آینده، اقدامات لازم برای بهبود وضعیت پوشش تلفن همراه انجام شود.

به گزارش ایسنا، در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان زنجان، مسائل مربوط به تأمین برق و زیرساخت‌های موردنیاز واحدهای صنعتی با حضور مسئولان دستگاه‌های اجرایی بررسی شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها