شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۵ | ۱۹:۱۵
 بورس زعفران فاروج در آستانه بهره‌برداری

 بورس زعفران فاروج در آستانه بهره‌برداری

خراسان شمالی (ایسنا) - استاندار خراسان شمالی اظهار کرد: بورس زعفران فاروج در آستانه بهره‌برداری است.

بهمن نوری در جریان بازدید از مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی خراسان‌شمالی در ۲۵ مهر، با اشاره به روند راه‌اندازی مرکز بورس زعفران فاروج، از دریافت کد بورسی این مرکز و انجام مراحل اداری آن خبر داد و گفت: راه‌اندازی این ظرفیت می‌تواند به سامان‌دهی بازار زعفران، تقویت سازوکارهای معاملاتی و توسعه کشت این محصول در استان کمک کند.

وی در ادامه به مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی در شیروان اشاره کرد و خواستار تدوین بسته‌های تشویقی برای توسعه پرتودهی محصولات کشاورزی شد که راهکاری برای کاهش ضایعات، افزایش ماندگاری محصولات و ارتقای ارزش افزوده تولیدات استان است.

 نوری با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری اقتصادی از فناوری‌های نوین در زنجیره تولید محصولات کشاورزی، خواستار طراحی سازوکارهای حمایتی برای ترغیب بهره‌برداران به استفاده از مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی استان شد و تصریح کرد: توسعه این ظرفیت باید با رویکردی اقتصادی و با هدف افزایش بهره‌وری، کاهش ضایعات و تقویت قدرت رقابت محصولات تولیدی دنبال شود.

وی این مجموعه را نمونه‌ای از کاربردهای صلح‌آمیز فناوری هسته‌ای در خدمت تولید دانست و اظهار کرد: بهره‌گیری هدفمند از این فناوری می‌تواند بخشی از چالش‌های پس از برداشت محصولات کشاورزی را کاهش دهد و زمینه حفظ کیفیت، افزایش ماندگاری و بهبود بازده اقتصادی تولید را فراهم کند.

نماینده عالی دولت در استات با اشاره به نقش پرتودهی در کنترل آفات و کاهش افت محصول افزود: جلوگیری از دورریز محصولات، تنها به معنای حفظ حجم تولید نیست؛ بلکه با صیانت از سرمایه کشاورز، افزایش قابلیت نگهداری و بهبود کیفیت محصول عرضه‌شده به بازار، می‌تواند به تقویت درآمد بهره‌برداران و ارتقای کارآمدی زنجیره تأمین محصولات کشاورزی منجر شود.

وی با اشاره به انتقال ۲۰۰ تن نخود و ۱۰۰ تن لوبیا به این مرکز برای پرتودهی، توسعه دامنه استفاده از این فناوری را ضروری دانست و گفت: باید زمینه بهره‌مندی محصولات دیگری همچون برنج، زعفران و پسته نیز از این ظرفیت فراهم شود تا امکان استفاده گسترده‌تر از فناوری‌های نوین در فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی استان به وجود آید.

نوری با تأکید بر اینکه توسعه زیرساخت‌های فناورانه زمانی به افزایش بهره‌وری منجر می‌شود که تولیدکنندگان امکان استفاده عملی و مقرون‌به‌صرفه از آن را داشته باشند، خواستار تدوین بسته‌های تشویقی متناسب با نیاز بهره‌برداران شد.

وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی و فرمانداران باید با برنامه‌ریزی منسجم، اطلاع‌رسانی هدفمند و تبیین مزایای اقتصادی پرتودهی، زمینه استقبال بیشتر کشاورزان از این ظرفیت را فراهم کنند. همچنین لازم است با طراحی مشوق‌های مؤثر، استفاده از خدمات این مرکز برای تولیدکنندگان از جذابیت اقتصادی بیشتری برخوردار شود.

استاندار خراسان‌شمالی با اشاره به پایین‌بودن هزینه پرتودهی محصولات در این مرکز، بر ضرورت معرفی دقیق ظرفیت‌ها و منافع این فناوری به کشاورزان تأکید کرد؛ اقدامی که می‌تواند فاصله میان ایجاد زیرساخت فناورانه و بهره‌برداری اقتصادی از آن را کاهش دهد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها