دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵ | ۱۷:۱۲
منبع: نمایندگی آذربایجان شرقی
ماجرای فروش تنه چنار ۸۰۰ ساله روستای زگلیک اهر چه بود؟

ماجرای فروش تنه چنار ۸۰۰ ساله روستای زگلیک اهر چه بود؟

آذربایجان شرقی (ایسنا) - فرماندار اهر با تشریح ماجرای فروش تنه چنار ۸۰۰ ساله روستای زگلیک بخش فندقلو، گفت: این درخت که در سال ۱۴۰۰ دچار آتش‌سوزی شده و پس از شکستن روی زمین افتاده بود، با هدف تأمین هزینه احداث سرویس بهداشتی عمومی در روستا به مبلغ ۴۰ میلیون تومان در حال فروش بود که با ورود دستگاه قضایی، موضوع فروش آن متوقف شد.

علیرضا خاکپور در گفت‌وگو با ایسنا در تشریح ماجرای فروش تنه چنار کهنسال روستای زگلیک اظهار کرد: این درخت که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، در سال ۱۴۰۰ دچار آتش‌سوزی شد و پس از شکستن، روی زمین افتاد و از آن زمان تاکنون در فضای باز و مقابل نور آفتاب باقی مانده بود.

وی افزود: علت آتش‌سوزی این درخت مشخص نیست و تنه آن طی پنج سال گذشته روی زمین قرار داشت، بدون اینکه اقدامی برای تعیین تکلیف یا انتقال آن انجام شود.

فرماندار اهر با اشاره به تصمیم شورای اسلامی و دهیاری روستای زگلیک برای فروش تنه درخت، گفت: با توجه به اینکه تنه درخت روی زمین افتاده و در محل قرارگیری خود موجب ایجاد مزاحمت برای تردد شده بود، شورا و دهیاری تصمیم گرفتند آن را بفروشند و درآمد حاصل از آن را برای احداث سرویس بهداشتی عمومی در روستا هزینه کنند.

خاکپور ادامه داد: تنه چنار به مبلغ ۴۰ میلیون تومان فروخته شده بود، اما هنوز به خریدار تحویل داده نشده بود که با ورود دستگاه قضایی، موضوع مورد بررسی قرار گرفت و فروش آن متوقف شد.

وی با بیان اینکه پس از مطرح شدن موضوع، مخالفت‌هایی نیز با این تصمیم صورت گرفت، اظهار کرد: با ورود دادستانی مقرر شد تنه درخت به فروش نرسد و موضوع تحویل آن به میراث فرهنگی مورد توجه قرار گیرد تا در صورت تاریخی بودن این اثر، برای حفاظت و نگهداری آن اقدام شود.

فرماندار اهر با اشاره به اینکه تنه درخت طی پنج سال گذشته در محل باقی مانده بود، گفت: در این مدت کسی برای تعیین تکلیف و انتقال آن اقدام نکرده بود، اما پس از تصمیم شورا و دهیاری برای فروش و استفاده از درآمد آن در راستای تأمین یکی از نیازهای عمومی روستا، موضوع با واکنش‌هایی همراه شد.

خاکپور درباره اخبار منتشرشده در رسانه‌ها به نقل از دادستان در این خصوص، گفت: خبر منتشرشده در روز گذشته مبنی بر مصاحبه دادستان در این زمینه صحت ندارد و دادستان با کسی مصاحبه نکرده است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها