یکشنبه ۳ آبان ۱۴۰۵ | ۱۱:۳۲
منبع: نمایندگی فارس
پیش‌بینی برداشت بیش از ۳۰ هزار تن خرما در فراشبند/ بالا رفتن کرایه حمل؛ از مشکلات صادرات

پیش‌بینی برداشت بیش از ۳۰ هزار تن خرما در فراشبند/ بالا رفتن کرایه حمل؛ از مشکلات صادرات

فارس (ایسنا) - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از برداشت خرما از ۴۵۰۰ هکتار نخلستان بارور این شهرستان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۳۰ هزار تن خرما در فراشبند تولید شود.

سید حسن موسوی، یکشنبه سوم آبان در حاشیه بازدید از نخلستان‌های فراشبند اظهار کرد: در حال حاضر پنج هزار هکتار از اراضی شهرستان فراشبند به کشت نخیلات اختصاص دارد که از این میزان، ۴۵۰۰ هکتار بارور است.

وی با بیان اینکه تنوع ارقام خرما از ظرفیت‌های مهم نخلستان‌های فراشبند به شمار می‌رود، افزود: ۹۵ درصد ارقام کشت‌شده در این شهرستان از نوع زاهدی (قصب) است.

موسوی همچنین با تأکید بر اهمیت کیفیت محصول تولیدی نخلستان‌های شهرستان بیان کرد: مرغوبیت خرمای تولیدی فراشبند از ویژگی‌های این محصول است که استفاده کمتر از سموم شیمیایی در نخلستان‌ها از جمله عوامل مؤثر در این زمینه به شمار می‌رود. همچنین رعایت اصول فنی در مدیریت باغ‌ها و توصیه‌های کارشناسی می‌تواند در حفظ کیفیت محصول و افزایش قابلیت عرضه آن به بازارهای مصرف مؤثر باشد.

بازارهای هدف صادرات خرمای فراشبند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی خرمای این شهرستان گفت: افغانستان، پاکستان، کشورهای حوزه خلیج فارس و روسیه از بازارهای هدف صادرات این محصول هستند.

وی ادامه داد: خرمای برداشت‌شده پس از سورتینگ، درجه‌بندی و بسته‌بندی، برای عرضه در بازارهای داخلی و صادرات به بازارهای هدف ارسال می‌شود.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان فراشبند، بسته بودن مرزها، افزایش هزینه‌های گمرکی و بالا رفتن کرایه حمل را از مشکلات صادرات خرما عنوان کرد.

وی در پایان با اشاره به اهمیت نخیلات در اقتصاد کشاورزی منطقه خاطرنشان کرد: تولید خرما علاوه بر تأمین بخشی از نیاز بازار به محصولات باغی، زمینه ایجاد اشتغال فصلی در مراحل برداشت، جمع‌آوری، بسته‌بندی، حمل‌ونقل و عرضه محصول را فراهم می‌کند.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها