یکشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۵ | ۱۴:۲۵
منبع: نمایندگی آذربایجان شرقی
امام جمعه تبریز: شهید قاضی طباطبایی از پیشگامان مبارزه و صیانت علمی از معارف اسلامی بود

امام جمعه تبریز: شهید قاضی طباطبایی از پیشگامان مبارزه و صیانت علمی از معارف اسلامی بود

آذربایجان شرقی (ایسنا) - نماینده ولی‌ فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با اشاره به ابعاد علمی و مبارزاتی شهید آیت‌الله قاضی طباطبایی، گفت: این شهید با تسلط علمی و فقهی، روایات ضعیف و مطالب متعارض با عقل و اصول اسلامی را در آثار خود نقد و بررسی می‌کرد و با استدلال‌های عقلی و روایی به آن‌ها پاسخ می‌داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مطهری‌اصل امروز یکشنبه دهم آبان در مراسم بزرگداشت چهل‌وهفتمین سالگرد شهادت آیت‌الله سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی، نخستین شهید محراب و از چهره‌های مبارز نهضت اسلامی در آذربایجان، با گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی و شهدای محراب، به تبیین ابعاد شخصیتی، علمی و مبارزاتی این شهید پرداخت.

وی آذربایجان را از کانون‌های مهم فقاهت، حکمت، عرفان و فلسفه در جهان تشیع دانست و اظهار کرد: اگر سهم فقها و علمای تبریز و آذربایجان از پهنه فقاهت شیعه حذف شود، بخش عظیمی از بدنه فقهی جهان تشیع خالی خواهد شد. این خطه همواره مهد پرورش شخصیت‌های بزرگ علمی و فلسفی و مجاهدان مخلص در راه اسلام و اهل‌بیت(ع) بوده است.

وی به ابعاد علمی و پژوهشی شهید آیت‌الله قاضی طباطبایی اشاره کرد و با اشاره به کتاب منتشرشده و تعلیقات این شهید بر کتاب «انوار نعمانیه» گفت: شهید قاضی طباطبایی با تسلط کم‌نظیر علمی و فقهی، روایات ضعیف و برخی مطالب متعارض با عقل، علم و اصول اسلامی را در این اثر با دقت نقد و بررسی کرده و با دلایل متقن عقلی و روایی به آن‌ها پاسخ داده است؛ موضوعی که نشان‌دهنده وسعت دانش، بینش عمیق و اجتهاد مخلصانه آن شهید است.

نماینده ولی‌ فقیه در آذربایجان شرقی بیان کرد: این تلاش‌های علمی و تحقیقی نشان می‌دهد علمای بزرگ شیعه همواره در صیانت از معارف اصیل دین، روایات معتبر را از مطالب نامعتبر با معیارهای دقیق علمی و عقلی تفکیک کرده‌اند.

وی با اشاره به تاریخ مبارزات انقلابی مردم تبریز و دوران خفقان رژیم پهلوی، بر ضرورت حفظ جایگاه، حرمت و استقلال حوزه‌های علمیه و تکریم مرجعیت و روحانیت تأکید کرد.

وی همچنین با تجلیل از حماسه‌آفرینی مردم تبریز در رویدادهای سرنوشت‌ساز تاریخ انقلاب اسلامی، به‌ویژه حماسه ۲۹ بهمن، یاد و خاطره امام خمینی(ره)، شهدای انقلاب، شهدای محراب و شهدای جبهه مقاومت را گرامی داشت و بر تداوم راه شهدا تا تحقق آرمان‌های جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، این مراسم به مناسبت چهل‌وهفتمین سالگرد شهادت آیت‌الله سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی، با حضور نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی، علما، فضلا، مسئولان و اقشار مختلف مردم تبریز برگزار شد.

امام جمعه تبریز: شهید قاضی طباطبایی از پیشگامان مبارزه و صیانت علمی از معارف اسلامی بود

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها