شنبه ۲۶ آبان ۱۳۸۶ | ۱۰:۵۴
گرامي‌مقدم در گفت‌وگوباايسنا:
*با گزارش البرادعي تعليق هم ديگر معنا نخواهد داشت
*يكي از نتايج اين گزارش شكست جبهه‌ي سياسيون خارج از كشور است

گرامي‌مقدم در گفت‌وگوباايسنا: *با گزارش البرادعي تعليق هم ديگر معنا نخواهد داشت *يكي از نتايج اين گزارش شكست جبهه‌ي سياسيون خارج از كشور است

نايب رييس فراكسيون اقليت مجلس گفت:‌ ديپلماسي پويا، قوي و هم‌چنين با محتواي تنش‌زدايي در دنيا به همراه افزايش دوستان ايران مي‌تواند به تقويت گزارش البرادعي كمك كند.

اسماعيل گرامي‌مقدم ـ سخنگوي حزب اعتماد ملي ـ در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به موثر بودن گزارش البرادعي پس از ماه‌ها در يك فضاي كاملا تهديدآميز از سوي قدرت‌هاي بزرگ ارائه شده است، افزود:‌ هم‌چنين فشارهاي سياسي نشان‌دهنده‌ي اين مساله است كه فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران به لحاظ فني و حقوقي كاملا در چارچوب قوانين NPT و استاندارهاي جهاني است.

وي گفت:‌ رويكرد گزارش البرادعي درباره صلح‌آميز بودن فعاليت‌هاي ايران در حقيقت نشان‌دهنده‌ي آن است كه شرط شوراي امنيت براي تعليق ايران عملا يك موضوع پايان يافته است و هيچ‌گونه سنديتي مبني بر اين كه فعاليت‌هاي ايران صلح‌آميز نيست وجود ندارد؛ بنابراين تعليق هم ديگر معنا نخواهد داشت و بايد از برنامه‌ي شوراي امنيت حذف شود.

نماينده مردم بجنورد در مجلس اظهار كرد: نتيجه‌ي گزارش البرادعي اين خواهد بود كه افكار عمومي قضاوتشان در مورد پرونده‌ي ايران كه سال‌ها در كشمكش قرار دارد تغيير خواهد كرد؛ زيرا متوجه مي‌شوند كه در يك جريان كاملا يك طرفه آمريكا با بهره‌گيري از ابزارهاي نهادهاي بين‌المللي از جمله آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و شوراي امنيت سازمان ملل نتوانسته ثابت كند كه جهت‌گيري‌ فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران نظامي و تهديدكننده صلح جهاني است.

او از ديگر نتايج گزارش البرادعي را شكست جبهه‌ي سياسيوني كه در خارج از كشور تداركات لازم براي منزوي  و نابود كردن ايران در مورد مساله‌ي هسته‌يي داشتند، عنوان كرد و گفت:‌ اين فرصت براي كشور ما به وجود آمده و ما نبايد با سياست‌هاي شتاب‌زده و ماجراجويانه و شعارهاي تند و حساسيت برانگيز اين امكان را از دست بدهيم و بهانه‌ به دست قدرت‌هاي بزرگ بدهيم و در واقع گزارش البرادعي تحت شعاع آن قرار گرفته و مجددا آن‌ها از مجاري ديگري به نام تروريسم و يا حقوق بشر عليه ما استفاده كنند.

عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس تصريح كرد: ديپلماسي پويا، قوي و هم‌چنين با محتواي تنش‌زدايي در دنيا به همراه افزايش دوستان ايران مي‌تواند به تقويت گزارش البرادعي كمك كند و اگر تنها نتيجه‌ي گزارش منجر به متوقف شدن صدور قطعنامه عليه ايران شود بسيار خوب است. هم‌چنين اگر منجر به برداشته شدن شرط تعليق در فعاليت‌هاي ايران شود ما مي‌توانيم با تدبير و حقانيت به سمتي پيش برويم كه فعاليت‌هاي هسته‌يي خود را در قالب يك باشگاه نظامند در دنيا و پذيرفته شده ادامه دهيم.

اين عضو فراكسيون اقليت مجلس ابراز كرد: گزارش البرادعي هم‌چنين بيانگر آن است كه ابهام شوراي امنيت سازمان ملل درباره آن كه پرونده هسته‌يي ايران جهت‌گيري‌ نظامي دارد برطرف شده و امروز جامعه‌ي جهاني بايد به حقانيت جمهوري اسلامي ايران در ادامه‌ي فعاليت‌هاي هسته‌يي تن دهد.

گرامي‌مقدم با بيان اين كه گزارش البرادعي تاكيد بر سياسي نشدن پرونده‌ي ايران نيز داشت، گفت: نبايد فشارهاي سياسي امروز منجر به آن شود كه بعد حقوقي و فني پرونده‌ي هسته‌يي ايران كه قانونا حق ايران است از بين برود و تحت شعاع قرار گيرد. بنابراين با اين گزارش قدري مدعيان پرونده‌ي هسته‌يي ايران در انزواي سياسي قرار خواهند گرفت.

او با بيان اين كه اگر پرونده‌ي ما بخواهد مجددا در شوراي امنيت مطرح شود كاملا سياسي خواهد بود، اظهار كرد:‌ اين كار ماهيت تصميم‌گيري شوراي امنيت سازمان ملل را در نزد افكار عمومي دنيا از بين خواهد برد و دنيا متوجه مي‌شود كه تا به امروز هم كار ايران درست بوده و فعاليت‌هايش كاملا صلح‌آميز است و آمريكا و هم پيمانانش هستند كه به بهانه‌هايي كاملا سياسي پرونده‌ي ايران را به شوراي امنيت برده‌ان

نايب‌رييس فراكسيون اقليت مجلس تاكيد كرد:‌ البته دولتمردان ما هم بايد مراقبت ويژه‌يي از نوع به كارگيري ديپلماسي و نوع ادبياتي كه در مذاكرات به كار مي‌برند داشته باشند؛ زيرا رفتارهاي تند و خشن و ماجراجويانه اين كار خوب البرادعي را تحت شعاع قرار مي‌دهد؛ هم‌چنان كه سال گذشته شاهد اين بوديم كه برخي سخنان منجر به برخوردهاي سياسي و تند آن‌ها شد كه قطعا به نفع كشور ما نخواهد بود.

وي علت اصلي برخورد تند آمريكا نسبت به ايران را پايه‌گذاري باشگاه مستقل هسته‌يي ايران عنوان كرد و افزود:‌ جهان امروز و متوليان فعاليت‌هاي هسته‌يي در قالب باشگاه‌هايي اين فعاليت را زير نظر قرار دادند و در واقع فعاليت‌هاي هسته‌يي را به نحوي در ميان خود تقسيم كردند و حال اين كه ايران در هيچ يك از اين باشگاه‌ها تحت مديريت آن‌ها قرار نگرفته و هم‌چنين توانسته باشگاه مستقل هسته‌يي را پايه‌گذاري كند كه به لحاظ حقوقي و فني در دنيا توسط داوراني منصفي مانند آژانس به اثبات رسيده است، بنابراين اين مساله منجر به ناخرسندي آن‌ها از ايران شده است.

گرامي‌مقدم در مورد ادامه‌ي پرونده‌ي هسته‌يي ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و شوراي امنيت سازمان ملل اظهار كرد:‌ اگر شوراي امنيت مجددا به سمت تحريم و صدور قطعنامه برود ديگر جايي براي اين كه به توافقات خود با آن‌ها ادامه دهيم وجود نخواهد داشت؛ زيرا اگر ما بخواهيم قوانين بين‌المللي را رعايت كنيم و آن‌ها به اين قراردادها وگزارش البرادعي عمل نكنند، اين مساله با منافع ملي ما سازگاري نخواهد داشت.

اين عضو فراكسيون اقليت مجلس در پايان با بيان اين كه نبايد با احساسات و كارهاي ماجراجويانه حركت كنيم تاكيد كرد: ديدگاه بسياري از شخصيت‌ها مانند هاشمي‌رفسنجاني در اين زمينه بر آن است كه شرايط، جدي است؛ زيرا ما روز به روز شاهد تحريم‌ها هستيم و هم‌چنين به دنبال آن تهديدها را پشت سرش داشته‌ايم؛ بنابراين تدبير، عقلانيت و حفظ منافع ملي، بايد اولويت برنامه‌هاي ديپلماسي ما در برخورد با جهان و جلوگيري از بهانه‌تراشي‌هاي استكبار جهاني باشد.

انتهاي پيام

# اقتصادی

آخرین اخبار اقتصادی