سه‌شنبه ۲۴ دی ۱۳۹۸ | ۱۳:۱۶
منبع: نمایندگی خراسان جنوبی
عسلویه معدنی ایران چقدر شناخته شده است؟

عسلویه معدنی ایران چقدر شناخته شده است؟

خراسان جنوبی (ایسنا) - عسلویه معدنی؛ این اصطلاح خوشایند برای اولین بار توسط معاون وزیر کشور مطرح و سپس بارهاآن را از زبان مسئولان شنیدیم؛ اصطلاحی که به خوبی می‌تواند ظرفیت معدنی خراسان جنوبی را نشان دهد.

استان خراسان جنوبی یکی از مهمترین استان­‌های معدنی کشور از نظر تنوع و میزان ذخایر معدنی شناخته شده است. در این استان بیش از 50 نوع ماده معدنی شناخته شده، 348 معدن فعال، 588 معدن دارای پروانه بهره‌برداری و بیش از 7.3 میلیارد تن ذخیره قطعی شناسایی شده وجود دارد.

خراسان جنوبی ظرفیت‌های بکر و دست نخورده‌ای دارد که می‌تواند بسیار مورد بهره‌برداری برای شکوفایی اقتصادی قرار گیرد؛ همانطور که استاندار خراسان جنوبی از معادن به عنوان پیشران اقتصادی و توسعه این استان نام می‌برد و حال مسئولان این حوزه در سفر به خراسان جنوبی خبر از حمایت‌هایی می‌دهند که تحقق آن، به رشد و پیشرفت اقتصادی استان می‌انجامد.

توان و ظرفیت مشاورین استان در پروژه‌های اکتشافی

وجیه الله جعفری، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: برای اجرای پروژه‌های اکتشافی در خراسان جنوبی، از توان مشاوران استان استفاده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه استفاده از توان و ظرفیت مشاورین استان در اولویت کار است، افزود: از آن جایی که مشاورینی که برای پروژه‌ها گزینش می‌شوند، باید گرید مشخصی داشته باشند لذا تا آن سطحی که امکان تطبیق وجود دارد از توان مشاوران داخلی استان، استفاده خواهد شد.

وی ادامه داد: از آن جایی که امکان اجازه خورد کردن پروژه را نداریم می‌توانیم به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که پروژه‌های بزرگ به شرکت‌های قوی سپرده شود و آنها برای اجرای کار از توان و ظرفیت مشاورین استان استفاده کنند.

مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، هدف از سفرش به استان خراسان جنوبی را بررسی پروژه‌هایی عنوان کرد که قبلاً برای اجرا در دستور کار ایمیدرو قرار گرفته و گفت: جلسات ایمیدرو با استاندار خراسان جنوبی و مدیران صنعت، معدن و تجارت استان به طور مستمر ادامه دارد.

جعفری تصریح کرد: یکی از این پروژه‌ها، کارخانه و معدن طلای هیرد بود که مراحل اکتشافی آن از 2-3 سال گذشته در دستور کار ایمیدرو قرار گرفت و کار در حال حاضر به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار شده است.

وی با بیان اینکه کار درحال حاضر 33 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سنگ شکن آن در این سفر، افتتاح شده است، اظهار کرد: طبق برنامه قرار بود این پروژه در اردیبهشت 1400 به بهره برداری برسد، اما بنا به قول سرمایه‌گذار، امیدواریم در هفته دولت 99 به مرحله پیش تولید و بهره‌برداری برسد و تولید آزمایشی آن آغاز شود.

مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از ادامه اکتشافات در پهنه معدن طلای هیرد خبر داد و گفت: واحد هیرد قابلیت توسعه را دارد و امیدواریم در ادامه اکتشافات به ذخایر خوبی دست پیدا کنیم.

جعفری تأمین زیرساخت‌ها را شرط توسعه این واحد معدنی عنوان کرد و ادامه داد: درخصوص تأمین برق، گاز و آب این مجموعه صحبت‌های مقدماتی انجام شده و جلسات هماهنگی برای تصمیم‌گیری درخصوص اجرای کار در حوزه های مختلف نیز برگزار شده است.

وی افزود: مطالعات تأمین آب برای این پروژه در دست اقدام است تا ذخیره قابل قبولی برای پشتوانه تمام واحدهایی که نیازمند فرآوری هستند، تأمین شود.

وی با بیان اینکه بنا به قول