• شنبه / ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 99062921810
  • خبرنگار : 50046

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان خبر داد:

کمتر شدن شیب تند کاهش آب های زیرزمینی در خراسان شمالی

کمتر شدن شیب تند کاهش آب های زیرزمینی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی از کمتر شدن شیب تند کاهش آب های زیرزمینی در این استان خبر داد.

سید عقیل مرتضوی در گفت و گو با ایسنا، گفت: در خراسان شمالی هشت دشت ممنوعه بحرانی وجود دارد که طی دو سال گذشته مشکل فرونشست و شکاف در دشت های شیروان و اسفراین اعلام شد.

وی افزود: اما بارندگی امسال و سال گذشته موجب شد تا دشت های استان نفسی از دست خشکسالی و اضافه برداشت های خیلی زیاد تازه کنند، بطوریکه سیلاب های عبور کرده از این دشت ها موجب شد تا آبخوان ها تغذیه کنند و از سوی دیگر رودخانه ها نیز پرآب شدند.

مرتضوی ادامه داد: تغذیه آبخوان ها سبب شده تا مشکل فرونشست و شکاف زمین که در دو سال گذشته با آن مواجه بوده ایم، دیگر نداشته باشیم.

وی از کاهش ۴۰ سانتی متری سطح آب های زیرزمینی در این استان طی هر سال خبر داد و گفت: البته در برخی از سال ها این میزان کمتر و در برخی از سال ها نیز زیادتر می شود، به طوریکه در یکی از سال ها کاهش سطح آب زیرزمینی به ۸۰ سانتی متر هم رسید.

این مقام مسئول در ارتباط با شوری و لب شوری آب های زیرزمینی نیز گفت: در دشت های اسفراین و جاجرم به علت افت سطح آب زیرزمینی با مشکل حمله آب شور به آب های شیرین مواجه بودیم که سبب شده بود تا آب در برخی از قسمت ها لب شور شوند.

وی تصریح کرد: این گزارش در سال های 96و 97 بود اما باید مدتی زمان بگذرد تا این مشکل مرتفع شود.

مرتضوی با اشاره به اینکه بارندگی های دو سال اخیر سبب شده تا چاه های کشاورزی در فصل بهار خاموش باشند، افزود: بارندگی سبب شده تا کشاورزان برای آبیاری زمین های کشاورزی و باغات در فصل بهار از آب های سطحی استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.