• شنبه / ۶ آذر ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: علم و فناوری جهان
  • کد خبر: 1400090604302
  • خبرنگار : 71607

باکتری که حافظه زنبورها را تقویت می‌کند

باکتری که حافظه زنبورها را تقویت می‌کند

گروهی از محققان در یک مطالعه اظهار کرده‌اند گونه‌ای از باکتری‌های روده که با نام"لاکتوباسیلوس آپیس"(Lactobacillus apis) شناخته می‌شوند، با تقویت حافظه در "خرزنبوریان" (bumblebees) مرتبط هستند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، دانشمندان "دانشگاه جیانگ نان" چین با همکاری محققان "دانشگاه کوئین مری" لندن و "دانشگاه اولو" فنلاند مطالعه‌ای را انجام داده و اظهار کردند گونه‌ای از باکتری روده به نام "لاکتوباسیلوس آپیس" با تقویت حافظه در  "خرزنبوریان" مرتبط است. خرزنبوریان یا "برمر" سرده‌ای از تیره زنبورهای "آپیدا" (Apoidea) هستند.

محققان در این مطالعه نشان دادند خرزنبوریانی که تعداد بیشتری از این نوع باکتری را در روده خود دارند نسبت به خرزنبوریانی که دارای تعداد کمتری از این نوع باکتری در روده خود هستند، از حافظه بهتری برخوردارند.

محققان همچنین اظهار کردند خرزنبوریانی که از رژیم غذایی حاوی تعداد بیشتری از این گونه باکتری‌های روده پیروی می‌کردند نسبت به خرزنبوریانی که از رژیم غذایی معمولی پیروی می‌کردند، از حافظه طولانی مدت بهتری برخوردار بودند.

یافته‌های این مطالعه که در مجله "Nature Communications" منتشر شده است، به شواهدی که نشان می‌دهد میکروبیوم روده(تریلیون‌ها میکروبی که در روده زندگی می‌کنند) می‌تواند بر رفتار حیوانات تاثیر بگذارد، می‌افزاید.

طی این مطالعه محققان از گل‌های مصنوعی رنگی مختلفی برای بررسی حافظه و توانایی‌های یادگیری زنبورها استفاده کردند. آنها از چند محلول استفاده کردند. پنج گل مصنوعی رنگی حاوی محلول ساکارز شیرین و پنج مورد دیگر حاوی محلول تلخ مزه حاوی کینین(ماده دفع حشرات) بودند.

محققان مشاهده کردند که زنبورها به سرعت می‌توانند بفهمند کدام رنگ‌ها با پاداش مرتبط هستند و می‌توانند این اطلاعات را به مدت سه روز و تا زمان آزمایش بعدی در ذهن خود نگه دارند. سپس آنها توانایی فردی هر زنبور را با تعداد حضور این نوع باکتری مورد بررسی قرار دادند.

محققان پس از بررسی‌ها تایید کردند که تعداد باکتری لاکتوباسیلوس آپیس در روده مستقیما با میزان توانایی حافظه در خرزنبوریان مرتبط است. محققان در انتها اظهار کردند که تغییرات مشاهده شده در میکروبیوم بین خرزنبوریان می‌تواند ناشی از تفاوت‌ها یا تغییرات ایجاد شده در محیط لانه، فعالیت‌ها، عوامل بیماری زا، تعاملات اجتماعی و محیط گرده افشانی آنها باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.