سه‌شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۴:۱۱
از تامین زیرساخت‌های اولیه تا پذیرایی از بیش از ۸۱ هزار زائر

رئیس قرارگاه مردمی اربعین استان قم تشریح کرد؛

از تامین زیرساخت‌های اولیه تا پذیرایی از بیش از ۸۱ هزار زائر

قم (ایسنا) - رئیس قرارگاه مردمی اربعین استان قم فعالیت این قرارگاه را از ابتدای زمان تشکیل را تشریح کرد.

مهدی قربانی کرم در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایسنای قم با اشاره به اینکه از سال ۹۵ ایده و دغدغه ایجاد قرارگاه مردمی اربعین در راستای خدمت به زائرین ایجاد شد، اظهار کرد: هدف ما از تشکیل این قرارگاه این بود که تمام ظرفیت‌ها پای کار بیایند تا زائرین تکریم بهتری شوند.

وی ادامه داد: در سال ۹۵ تفاهم‌نامه همکاری با مصلا امضا شد و تنها به دنبال اسکان زائرین بودیم که با همکاری چندین گروه مردمی توانستیم به موفقیت برسیم.

رئیس قرارگاه مردمی اربعین استان قم با بیان اینکه در دوران کرونا در حوزه خدمات اجتماعی فعالیت کردیم، مطرح کرد: امسال نیز حدود ۴ ماه پیش از محرم و صفر فعالیت خود را آغاز کردیم و شاهد برگزاری جلسات با دستگاه‌های مختلف، گروه‌های مردمی و ظرفیت‌های کاربردی بودیم.

وی با اشاره به اینکه سیاست قرارگاه تصدی نبود و به دنبال برون سپاری بوده است، عنوان کرد: در این قرارگاه ساختاری تشکیل دادیم و ۱۱۴ واحد، این مجموعه منظم را تشکیل می‌دهند و با تمام ظرفیت‌های انسانی، مادی و معنوی دنبال می‌شود.

قربانی کرم با بیان اینکه در این جلسات نتیجه گرفتیم امسال اسکان زائرین را در جمکران داشته باشیم، خاطرنشان کرد: امسال در بحث زیرساخت‌ها با مشکلات زیادی مواجه بودیم درحالی که در ۵ سال گذشته توانسته بودیم زیرساخت‌های خوبی در مصلا آماده کنیم.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از موکب‌داران و فعالین مردمی در عراق فعال شده بودند، تصریح کرد: تمام ظرفیت‌های انسانی و معنوی به دنبال فعالیت در کربلا هستند و به همین دلیل فعالیت اربعینی در قم سخت است.

رئیس قرارگاه مردمی اربعین استان قم با بیان اینکه پس از امضای تفاهم‌نامه همکاری با مسجد مقدس جمکران از یک صفر در جمکران مستقر شدیم، یادآور شد: در طی این مدت توانستیم زیرساخت‌هایی را فراهم کنیم که ازجمله آن‌ها می‌توان به کشیدن فاضلاب، برق، سالن غذاخوری، ایستگاه صلواتی، ایستگاه ظرفشور خانه، نصب دوش‌های حمام، درمانگاه، نصب پنکه و... اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه ۱۷ روز است که پذیرای زائرین اربعین هستیم، بیان کرد: روزانه شاهد توزیع غذای گرم، دوش آب گرم، درمانگاه ۲۴ ساعته، سرویس بهداشتی، توزیع چای و دمنوش، شربت، آب خنک در ایستگاه صلواتی هستیم.

قربانی کرم با بیان اینکه از بیش از ۸۱ هزار زائر پذیرایی کرده‎ایم، ابراز کرد: همچنین در این مدت بیش از ۲۵۵ هزار پرس غذا توزیع شده است.

وی با اشاره به اینکه مردم همکاری خوبی در خدمت‌رسانی داشته‌اند، اظهار داشت: در این مدت چای، دمنوش، شربت، آب، شیر، هندوانه، غذای پاکستانی و ... توزیع کردیم.

رئیس قرارگاه مردمی اربعین استان قم با بیان اینکه در وعده صبحانه و میان وعده نیز حلوا، ارده شیره، حلیم، شله زرد، فطیر و ... را توزیع کردیم، عنوان کرد: در این مدت خیرین کمک‌های نقدی و غیرنقدی بسیاری داشته‌اند و امروز توانسته‌ایم قم را به قطب پذیرایی از زائرین اربعین تبدیل کنیم.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۵ میزبان ۶۷ هزار زائر بوده‌ایم، مطرح کرد: همچنین در سال‌های ۹۶ و ۹۷ به ترتیب از ۷۲ هزار و ۱۲۱ هزار و ۵۵ نفر میزبانی کرده‌ایم.

قربانی کرم اضافه کرد: در سال ۹۸ نیز که آخرین سال پیش از کرونا بوده است شاهد حضور ۱۵۲ هزار و ۷۲۰ زائر در قرارگاه مردمی اربعین بوده‌ایم که ۶۲ هزار و ۵۰۷ نفر آن‌ها ایرانی و ۹۰ هزار و ۱۵۳ نفر آن‌ها غیر ایرانی بوده‌اند.

وی با بیان آمار تفکیک زائران غیرایرانی، خاطرنشان کرد: ۸۵ هزار و ۴۵۸ نفر آن‌ها پاکستانی، دو هزار و ۳۳۰ نفر افغانستانی، هزار و ۱۹۹ نفر آذربایجانی، ۴۶۶ نفر هندی، ۳۶۶ از ترکیه، ۳۱۵ نفر از روسیه، ۱۷ نفر از عراق، ۴ نفر از آلمان، ۳ نفر از سوئد، ۲ نفر از آمریکا، و از سه کشور تایلند، اتریش و یونان هرکدام یک نفر حضور پیدا کرده‌ بودند.

رئیس قرارگاه مردمی اربعین با اشاره به اینکه تمام خدمات امسال به اسم امام زمان(عج) انجام می‌شد، تصریح کرد: امسال شاهد خدمات مختلفی ازجمله ایستگاه خیاطی، پیرایش، واکس، نانوایی، صلواتی، ماساژور، شارژ موبایل، ۶ غرفه فرهنگی، درمانگاه، آتش نشانی، اورژانس، سالن غذاخوری، سرویس بهداشتی، استحمام، رخشویخانه، ظرفشورخانه، آبدارخانه، آشپزخانه و اسکان بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه این خدما تا پایان ماه صفر ادامه دارد، یادآور شد: تا امروز حدود ۲ هزار و ۵۰۰ الی ۷۰۰ خادم به زائرین خدمت‌رسانی کرده‌اند که حدود ۵۰ درصد آن‌ها ثابت و هرساله هستند.

قربانی کرم با اشاره به اینکه از این تعداد بیش از ۴۰۰ نفر روحانی و در حوزه تبلیغی بوده‌اند، ابراز کرد: ظرفیت شبستان که برای اسکان زائرین در نظر گرفته شده شبی ۶ هزار زائر است.

گفتنی است؛ فعالیت قرارگاه مردمی اربعین استان قم از پنجم صفر آغاز و میزبان زائران سالار شهیدان است، در این مدت زائران ایرانی می‌توانند ۲۴ ساعت و زائران خارجی سه شبانه روز از خدمات این قرارگاه به صورت رایگان استفاده کنند.

همچنین امسال با محوریت شبستان امام حسن عسکری در مسجد مقدس جمکران میزبان از زائران حسینی انجام می‌شود و بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ خادم نیز در قرارگاه مشغول فعالیت هستند.

کلیه زائران اربعین حسینی که در مسیر رفت و یا بازگشت از کربلای معلی در شهر مقدس قم حضور می‌یابند می‌توانند با مراجعه به مسجد مقدس جمکران برای دریافت خدمات از جمله اسکان و پذیرایی، پذیرش شوند.

لازم به ذکر است، ویزیت، درمان و دارو برای زائران اربعین حسینی مستقر در این قرارگاه رایگان است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها