دوشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۳
منبع: نمایندگی گیلان
افزایش تبادلات تجاری ایران و تاجیکستان به ۲۴۰ میلیون دلار

سفیر تاجیکستان در ایران عنوان کرد

افزایش تبادلات تجاری ایران و تاجیکستان به ۲۴۰ میلیون دلار

گیلان (ایسنا) - سفیر تاجیکستان در ایران با اشاره به افزایش پنج برابری حجم تبادلات تجاری دو کشور طی سه سال اخیر، گفت: در سال ۱۴۰۱ حجم تبادلات تجاری ایران از ۵۷ میلیون دلار به ۲۴۰ میلیون دلار رسید.

نظام الدین زاهدی امروز در جریان بازدید از منطقه آزادانزلی، گفت: کشورهای ایران و تاجیکستان زبان، فرهنگ، تاریخ و دین مشترک دارند که زمینه همکاری بیشتر را فراهم می کند و این همکاری در اکثر موارد رو به گسترش است.

وی افزود: اولین سفر رئیس جمور ایران به کشور تاجیکستان در دولت سیزدهم کلید خورد و ما از این بستر برای توسعه مبادلات تجاری استفاده می کنیم و این نقطه عطفی در روابط دوستانه دو کشور است.

به گزارش ایسنا، زاهدی به علاقمندی کشور تاجیکستان برای بهره گیری از پیشرفت های دولت ایران نیز اشاره کرد و گفت: این حق کشور ماست که از پیشرفت‌های کشور دوست و برادر، بهره‌مند شویم و برای گسترش این همکاری‌ها تلاش بیشتری داشته باشیم.

وی حجم تبادلات تجاری دو کشور در سال ۱۳۹۹ را ۵۷ میلیون دلار اعلام کرد و متذکر شد: این مقدار با افزایش پنج برابری در سال ۱۴۰۱ به ۲۴۰ میلیون دلار رسید و در سفر رئیس جمهور ایران و تاجیکستان این توافق به عمل آمد که حجم تبادلات کشور در آینده نزدیک به ۵۰۰ میلیون یورو برسد.

سفیر کشور تاجیکستان در ایران عنوان کرد: این بستر اکنون فراهم شده، اما مهمتر از همه اراده سیاسی رهبران دو کشور برای بسط روابط است و در این راستا بسته های صنعتی جدید دوجانبه‌ای آماده شده و در دو سال اخیر ۲۸ بسته سرمایه گذاری بین کشورها به امضا رسیده است.

وی این سفر را برای افزایش آگاهی بیشتر از ظرفیت های منطقه آزادانزلی بسیار موثر اعلام کرد و یادآور شد: کشور تاجیکستان پنج منطقه آزاد دارد که در جوار مرزها واقع شده اند و امتیازات زیادی را در اختیار سرمایه‌گذاران خارجی قرار می‌دهند.

زاهدی اضافه کرد: اولین قدم در همکاری‌های دوجانبه برقراری ارتباط بین مناطق آزاد کشور تاجیکستان و منطقه آزادانزلی است تا آگاهی لازم از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مناطق حاصل شود.

ثبت ۳۰۰ شرکت خارجی در منطقه آزاد انزلی

اکبر نیازی، سرپرست سازمان منطقه آزاد انزلی اظهار کرد: با توجه به آنکه تاجیکستان مرز آبی ندارد، می تواند در ساخت اسکله در بندر کاسپین و پسکرانه هفت هکتاری آن مشارکت کند و صادرات را از این منطقه به کشورهای عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس داشته باشد.

وی عنوان  کرد: کشورهای ایران و تاجیکستان به لحاظ نزدیکی فرهنگی و زبانی که دارند می‌توانند مراودات مالی، اقتصادی و فرهنگی بسیاری داشته باشد و این مراودات باید تقویت شود.

سرپرست سازمان  منطقه آزادانزلی با اشاره به مزیت‌های این منطقه در بخش های بندری، تجاری، صنعتی و گردشگری، گفت: مبادلات کالا از بنادر کاسپین و انزلی به سهولت انجام می‌شود و مشوق‌هایی برای بازرگانان و تجار خارجی از جمله انبارداری و سایر موارد در نظر گرفته شده که در ترانزیت و حمل و نقل کالا موثر است.

نیازی اضافه کرد: بنادرانزلی و کاسپین و شهرک‌های صنعتی انزلی فرصت خوبی در بخش های صادرات و واردات در اختیار تجار و بازرگانان تاجیکستان قرار می دهد.

وی با اشاره به ۱۰۰ فرصت سرمایه گذاری در منطقه آزاد انزلی گفت: این فرصت در اختیار فعالان اقتصادی قرار داده شده که از آن در بخش صادرات مجدد استفاد