• شنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404021308978
  • خبرنگار : 50308

کاهش خطر فرتوتی با نوشیدن قهوه

کاهش خطر فرتوتی با نوشیدن قهوه

ایسنا/خراسان رضوی یافته‌های تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف منظم قهوه ممکن است به بهبود سلامت در بزرگسالان مسن‌تر کمک کند.

محققان دریافتند که مصرف مداوم قهوه با کاهش خطر فرتوتی که با کاهش وزن، ضعف، خستگی، سرعت پایین راه رفتن یا فعالیت بدنی کم تعریف می‌شود، مرتبط است.  

این تحقیق، اولین تحقیقی است که رابطه بین مصرف قهوه و اجزای اساسی فرتوتی را تجزیه‌وتحلیل می‌کند و نتایج آن نشان می‌دهد که مصرف منظم قهوه به میزان چهار تا ۶ فنجان و بیشتر (با یک فنجان ۱۲۵ میلی‌لیتر) در روز با کاهش خطر فرتوتی مرتبط است.  

این پژوهش که توسط موسسه اطلاعات علمی قهوه (ISIC) تامین مالی شده است، اولین تحقیقی است که رابطه بین مصرف قهوه و اجزای اساسی فرتوتی را تجزیه‌وتحلیل می‌کند.

پیش از این، مصرف قهوه با کاهش خطر برخی از علائم طبیعی پیری، مانند بهبود عملکرد شناختی و کاهش بیماری‌های التهابی مرتبط، ربط داده شده بود. این تحقیق جدید، به دانش فزاینده در این زمینه اضافه می‌کند و مزایای مصرف منظم قهوه را در مدت زمان طولانی بررسی می‌کند.

برای این تحقیق، محققان طی یک دوره پیگیری طولانی 7ساله، تجزیه‌وتحلیل دقیقی انجام دادند و ۱۱۶۱ بزرگسال بالای ۵۵ سال را از طریق تحقیق طولی پیری آمستردام بررسی کردند. وضعیت فرتوتی با استفاده از فنوتیپ پنج جزئی ضعف فرید (fried) ارزیابی شد که با داشتن سه علامت یا بیشتر از شاخص‌های پنجگانه فرید، کاهش وزن، ضعف، خستگی، سرعت راه رفتن آهسته و فعالیت بدنی کم تعریف می‌شود.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که مصرف منظم و بیشتر قهوه با احتمال کلی کمتر فرتوتی مرتبط است. این یافته‌ها را می‌توان در کنار نظر علمی سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA) در نظر گرفت که تا ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین (۳ تا ۵ فنجان قهوه) در روز، مقدار متوسط و بی‌خطری است.

محققان توضیح دادند که تاثیر قهوه بر کاهش فرتوتی می‌تواند تاحدودی به نقش آنتی‌اکسیدان‌های موجود در قهوه نسبت داده شود که ممکن است به کاهش التهاب، سارکوپنی (تحلیل عضلات) و جلوگیری از آسیب عضلانی کمک کند همچنین قهوه ممکن است در بهبود تنظیم حساسیت به انسولین و جذب گلوکز در افراد مسن تاثیرگذار باشد.

سایت کافی هلث گزارش کرد، محقق اصلی این تحقیق، مارگریت آر. اولتوف، دانشیار موسسه‌ تحقیقات بهداشت عمومی آمستردام، دانشگاه وریج آمستردام، اظهار کرد: نوشیدن قهوه بخش مهمی از برنامه‌ روزانه‌ بسیاری از افراد است و با افزایش سن، افراد همیشه به‌دنبال راه‌هایی برای حفظ سلامت خود هستند. یافته‌های ما ارتباط مفید احتمالی بین مصرف روزانه‌ قهوه و کاهش خطر فرتوتی در سنین بالاتر در جمعیت مسن را برجسته می‌کند، بنابراین، مصرف قهوه ممکن است پیری سالم را افزایش دهد، اما مهم است که ما همچنین مداخلات غذایی بیشتری را بررسی کنیم تا اطمینان حاصل شود که افراد مسن می‌توانند به زندگی پربار خود ادامه دهند.

یافته‌های این تحقیق در مجله اروپایی Nutrition منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha