• یکشنبه / ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۷:۲۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404031106525
  • خبرنگار : 51012

«فیروزه‌کست»؛ نخستین روایت دانشجویی از ایرانِ پنهان

«فیروزه‌کست»؛ نخستین روایت دانشجویی از ایرانِ پنهان

ایسنا/اصفهان نخستین جشنواره ملی دانشجویی پادکست با محور گردشگری، به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان و داوری چهره‌های ملی برگزار می‌شود.

علی‌ محمدصالحی، دبیر جشنواره فیروزه‌کست در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کانون آوا یک مجموعه دانشجویی فعال در حوزه رسانه است که گرچه در زمینه‌های گوناگون از جمله تولیدات ویدیویی نیز فعالیت دارد، اما طی چهار سال گذشته تمرکز اصلی آن بر تولید پادکست بوده است. در سه سال متوالی موفق شدیم در سطح ملی، رتبه نخست را در میان کانون‌های فرهنگی و هنری دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم کسب کنیم. این موفقیت‌ها ما را به این باور رساند که می‌توانیم از ظرفیت خود در برگزاری یک جشنواره ملی بهره ببریم.

وی با تأکید بر ضرورت خلاقیت و پرهیز از کلیشه‌ها در فعالیت‌های فرهنگی افزود: هدف اصلی ما در این جشنواره، امیدآفرینی برای جوانان و پیوند آنان با سرزمین‌شان است، اما در عین حال می‌خواهیم از چارچوب‌های تکراری و شعارزده فاصله بگیریم. از این رو، با نگاهی تازه به سراغ «گردشگری» رفتیم؛ حوزه‌ای که درباره ظرفیت‌های آن در ایران، اجماع و اتفاق نظر میان تمامی جریان‌ها وجود دارد. ایران از نظر تنوع اقلیمی، عمق تاریخی، تنوع فرهنگی و غنای تمدنی، بی‌نظیر است. همین نگاه موجب شد که گردشگری را به‌عنوان بستر جشنواره انتخاب کنیم تا هم در راستای اهداف فرهنگی حرکت کنیم و هم با رسانه‌ تخصصی خودمان، یعنی پادکست، تلفیقی نوآورانه ایجاد کنیم.

دبیر جشنواره فیروزه‌کست در ادامه به سه محور اصلی این جشنواره بیان کرد: نخستین محور، گردشگری شهری است که بر روایت‌ها، فرهنگ‌ها، مشاهیر، آداب و رسوم، صنایع دستی و تاریخ محلی تمرکز دارد. محور دوم، گردشگری علمی و صنعتی است که نقش دانشمندان، صنایع بومی و فناوری‌های بومی را برجسته می‌کند. محور سوم نیز گردشگری وقایع تاریخی و اساطیری است که به اسطوره‌ها، افسانه‌ها، حماسه‌های محلی و وقایع مهم تاریخی ایران می‌پردازد.

محمدصالحی در توضیح نقش دانشجویان در این جشنواره گفت: برای ما مهم بود که این آثار از دل جوانان و با نگاه پژوهشگرانه و خلاق آنان شکل بگیرد. اینکه یک دانشجو برای ساخت یک پادکست باید به تحقیق بپردازد، کتاب بخواند، روایت جمع‌آوری کند و به عمق فرهنگ و جغرافیای ایران وارد شود، خود به تنهایی یک گام جدی در راستای امیدآفرینی است. وقتی یک دانشجو در حین جست‌وجو برای ساخت اثرش درمی‌یابد که شهرش فقط به یک پل یا یک نماد محدود نیست، بلکه پشت آن روایت‌هایی عمیق و تاریخی نهفته است، نگاهش به ایران عوض می‌شود.

وی در ادامه از همکاری چهره‌های برجسته ملی و بین‌المللی با جشنواره خبر داد: برای ارتقای کیفیت علمی و حرفه‌ای جشنواره، با اساتید برجسته‌ای در حوزه گردشگری مشورت کردیم و موفق شدیم همکاری پروفسور جعفر جعفری، یکی از چهره‌های سرشناس و جهانی گردشگری را جلب کنیم. ایشان که استاد دانشگاه در آمریکا، اسپانیا و چند کشور مطرح دیگر بوده‌اند، هم‌اکنون در شورای سیاست‌گذاری جشنواره حضور دارند و به‌عنوان داور بخش گردشگری ایفای نقش می‌کنند. برای بخش‌های تخصصی پادکست نیز از استاد منصور ضابطیان برای داوری حوزه محتوا و روایت دعوت کردیم و در حوزه گویندگی نیز استاد بهروز رضوی، چهره ماندگار صدا و گویندگی، همراه ما هستند.

«فیروزه‌کست»؛ نخستین روایت دانشجویی از ایرانِ پنهان

دبیر جشنواره فیروزه‌کست در معرفی ساختار جشنواره تأکید کرد: این جشنواره به‌طور کامل دانشجویی است؛ از ایده‌پردازی، طراحی، سیاست‌گذاری، داوری و اجرا، همه مراحل به همت دانشجویان و بدون دخالت ساختارهای دولتی انجام شده است. برخلاف دیگر جشنواره‌ها که معمولاً توسط وزارت علوم ابلاغ و توسط یک دانشگاه اجرا می‌شوند، فیروزه‌کست از دل خود دانشجویان برآمده است. از این منظر، شاید بتوان گفت که فیروزه‌کست نخستین جشنواره تخصصی پادکست در حوزه گردشگری برای دانشجویان در سطح ملی است.

محمدصالحی در ادامه درباره تلاش‌های رسانه‌ای گسترده برای معرفی جشنواره ادامه داد: ما از روز اول تمام ظرفیت‌های رسانه‌ای را به کار گرفتیم؛ از خبرگزاری‌ها گرفته تا شبکه‌های اجتماعی. در کنار وب‌سایت رسمی جشنواره برای اطلاع‌رسانی و ارسال آثار، در تلگرام، اینستاگرام و به‌تازگی در لینکدین نیز فعال شده‌ایم و هر هفته محتوای گردشگری و ایران‌شناسی منتشر می‌کنیم. خوشبختانه ارتباط خوبی هم با وزارت علوم و دیگر نهادها داشتیم تا در زمینه اطلاع‌رسانی گسترده‌تر گام برداریم.

وی از برنامه‌ریزی برای استمرار جشنواره در سال‌های آینده خبر داد: ما افق روشنی را برای آینده جشنواره ترسیم کرده‌ایم، اما تداوم آن نیازمند حمایت جدی نهادهایی مانند شهرداری، اداره کل گردشگری، نهادهای رسانه‌ای و دیگر سازمان‌های مسئول است. خوشبختانه جلسه‌ای با حضور استاندار اصفهان و با مشارکت آنلاین پروفسور جعفری و حضور دکتر فاطمی، مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، برگزار شد که در آن حمایت همه‌جانبه از جشنواره مورد تأکید قرار گرفت.

 دبیر جشنواره فیروزه‌کست با اشاره به دشواری‌ها و دقت‌های فنی تولید پادکست افزود: درست است که ساخت پادکست نسبت به فیلم یا موسیقی ساده‌تر به نظر می‌رسد، اما اتفاقاً ساخت پادکستِ موفق نیازمند ظرافت، روایت‌پردازی، نگارش دقیق و صدابرداری حرفه‌ای است. ما تلاش کردیم برای دانشجویانی که قصد ورود به این حوزه را دارند، آموزش‌های اولیه فراهم کنیم و مسیر را برایشان هموار سازیم. همه آثار ارسالی نیز به‌صورت آرشیو نگهداری خواهد شد و در صورت امکان، برای عموم منتشر می‌شود. هدف ما این است که بستری فراهم شود تا هر ایرانی بتواند روایت شهر یا روستای خود را در قالب یک پادکست ثبت و منتشر کند.

محمدصالحی در پایان از تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره خبر داد و گفت: با توجه به تقارن زمان برگزاری جشنواره با امتحانات پایان‌ترم دانشگاه‌ها، پیام‌های زیادی از دانشجویان دریافت کردیم که خواستار تمدید زمان بودند. بررسی تقویم امتحانات ده دانشگاه نخست کشور نیز نشان داد تا دهم تیر اکثر دانشگاه‌ها درگیر امتحانات‌اند. از این رو، مهلت ارسال آثار را تا ۳۰ تیر تمدید کردیم تا دانشجویان بتوانند با تمرکز بهتر آثار خود را تولید کنند. زمان دقیق اختتامیه نیز به‌زودی و پیش از آغاز ترم جدید اعلام خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha